ldzwonka Napisano 9 Września 2017 Napisano 9 Września 2017 Witam. Właśnie dziś miałem zdarzenie, którego efektem było zerwanie mocowania tylnej przerzutki z mojego Krossa Level B3. W sumie mam dwa pytania: 1) czy ta metalowa blaszka która była mocowaniem do ramy jest elementem przerzutki czy raczej to od Krossa przychodzi? bo patrząc na googlanie widziałem takiej srebrnej do połączenia z ramą? 2) planowałem zakupić nową i stoję przed dylematem - taka samą czy moze coś wyżej np Deore (bo tak sie mówi że lepsze). Pozdrawiam Łukasz
Quell Napisano 9 Września 2017 Napisano 9 Września 2017 Poszedł hak przerzutki,na stronie krossa masz wypisane modele haków. Nie wiem jak to wygląda od strony baryłki,kiepskie foto,ale być może tą alivio pójdzie uratować.
Witboj Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 Potwierdzam co napisał Quell ale zalecam po założeniu nowego haka zbadać jego centryczność względem koła, bo uszkodzeniu mogło ulec także jego mocowanie w ramie i sam hak może być prosty, tylko rama skrzywiona (odpukać). Przerzutka wygląda ok ale zdjęcie nie pozwala na rzetelną ocenę.
Ychu Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 Nowe alivio to w sumie ścierwo, Jeśli będzie działać po zmianie haka to ok , jeśli nie to wymień na starszą deore i przy dobrej regulacji będzie miód.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.