Azux Napisano 9 Września 2017 Napisano 9 Września 2017 Witam chciałbym zbudować małą przyczepkę rowerową na 4 kółkach. Zamierzam zbudować ją z palety i kółek po roweruch dziecięcych 18 cali. Macie jakiś pomysł jak połączyć kółka z paletą? Moim wstępnym pomysłem jest przewlec przez bloki palety rurke do której wkręciłbym oś koła lecz nie wiem jak połączyć rurkę z osią a dodatkowo chciałbym zablokować oś w rurce tak aby się nie odkręciło w razie co. Moim rozwiązaniem jest rura z gwintem zewnętrznym na którą bym nakręcił rurkę z gwintem wewnętrznym do której wkręcę oś następnie wywiercę dziurę w którą włożę zawleczkę zabezpieczającą (coś w stylu bolca) tylko nie mogę znaleźć odpowiedniej rury.
Borsuczy Napisano 9 Września 2017 Napisano 9 Września 2017 Kółkach po rowerach? Chcesz użyć tych bocznych, podporowych kółek?
TheJW Napisano 9 Września 2017 Napisano 9 Września 2017 Po co Ci 4 kółka i na dodatek tak duże? Taka przyczepka będzie miała złe właściwości skrętne. Moim zdaniem dwa wystarczą i będziesz miał mniej roboty. Chyba, że chcesz robić przednią oś skrętną.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.