Gość Pg Napisano 9 Września 2017 Napisano 9 Września 2017 Kupiłem używany rower Gazelle. Siodło ma jak dla mnie nietypowy system połączenia ze sztycą (patrz zdjecie). po złożeniu siodła że sztycą kręci się ono dookoła. Jak temu zapobiedz? Może skleić. Jeżeli tak to czym ?
gtb Napisano 9 Września 2017 Napisano 9 Września 2017 To nie jest "nietypowy system" tylko uszkodzona sztyca. Są kleje np. Technicqll epoksydowy do metalu ale polecałbym zakup nowej sztycy niż ratowanie tej.
Gość Pg Napisano 9 Września 2017 Napisano 9 Września 2017 dzięki za podpowiedź. czyli powinienem kupić sztycę z jarzmem ?
Gość Napisano 11 Września 2017 Napisano 11 Września 2017 czemu z jarzmem? kup normalną część przy siodełku jest od sztycy, a nie od siodła, tyle że się oddzieliła od rurki
Garlock Napisano 12 Września 2017 Napisano 12 Września 2017 czemu z jarzmem? kup normalnąNo raczej musi kupić z jarzmem, bo to ono oderwało się od starej sztycy. Jak kupi bez jarzma (sama rurka), to będzie musiał dokupić takie jarzmo: http://arrivingbybike.com/wp-content/uploads/2011/02/ResampleImg-25.jpg
dovectra Napisano 12 Września 2017 Napisano 12 Września 2017 metodami chałupniczymi to można tak naprawić; -montujesz wszystko do kupy - przewiercasz na wylot i łapiesz śrubą. pozdro
Pytanie
Gość Pg
Kupiłem używany rower Gazelle. Siodło ma jak dla mnie nietypowy system połączenia ze sztycą (patrz zdjecie). po złożeniu siodła że sztycą kręci się ono dookoła. Jak temu zapobiedz? Może skleić. Jeżeli tak to czym ?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.