Skocz do zawartości

[pytania]Bunnyhop, wheelie, pytanie o GF Advance.

kamaite

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze: Witam. To mój pierwszy temat (post) na tym forum. Obserwuję je już od dłuższego czasu, ale jakoś nigdy mi się nie chciało zarejestrować.

A teraz do rzeczy:

1. Czy na moim rowerze: GF Advance 19' da się w ogóle bunny hopa zrobić (tzn. wiem, że się da, ale jak)?

2. Wheelie. Za holerę nie dam rady jechać dłużej niż 3-4m. Nie wiem czego... Ćwiczę to już od dawna. Wydaje mi się, że mój rower jest po prostu za duzy na takie sprawy.

3. Mam problem jak chcę podnieść koło na stojąco. Nie wiem czego ale po prostu nie mogę się przełamać, żeby je podnieść np. tak jak to powinno być w bunnym czyli "do klatki piersiowej". Nie wiem boję się po prostu chyba a wiem, że nie ma czego.

Ad1. Pewnie się da, choć ja nigdy nie próbowałem na takim rowerze ;- ) Tak czy inaczej jedziesz sobie i podciagasz do klatki piersiowej kiere, a potem energicznie wypychasz ją do przodu.

Ad2. Na pewno nie jest za duży. Ćwicz więcej. W końcu ci się uda. Cierpliwości ;- )

Ad3. No tu już problem leży w twoim strachu. Tyłek przenieś za tylnie kole i równocześnie pociągnij kiere prostując swoje ciało do pozycji stojącej. Trochę ćwiczeń i powinno być dobrze ;- ) I tak jak mówiłeś, nie ma sie czego bać, bo jak stracisz równowage to można odskoczyć do tyłu. Tylko żebyś nie miałza wysoko siodełka.

Pozdrower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...