Sabarolus Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Akurat w Twoim przypadku malkontenctwo, też mnie nie dziwi. Rozumiem, że źle poprowadzony przewód hamulca w rowerze, który jest pewnie na szybko poskładany to Twoje jedyna impresja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 W tym DT mocowanie przewodu jest z tyłu podkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 23 Maja 2018 Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 (edytowane) Chyba nie rozumiesz tematu. Wyobraź sobie że mam amortyzator DT Swiss z "mocowaniem z tyłu podkowy" - i co z tego? W niczym nie przeszkadza to w przeprowadzeniu przewodu poza tą gilotyną... Edytowane 23 Maja 2018 przez gocu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 23 Maja 2018 Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Gocu, jak masz teraz poprowadzony ten przewód? Pytam z ciekawości, mam Manitou, podkowa jak w tym DT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 23 Maja 2018 Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Mi się akurat podoba tak rozwiązany pancerz, nie sterczy na zewnątrz i nie kusi patyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 23 Maja 2018 Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Jaka gilotyna? Przecież tam przerwa jest przy dobiciu- nic się z przewodem nie dzieje Ale także się zgadzam ze takie prowadzenie jest nienajlepsze- chociażby dlatego ze wyciera koronę. Manitou zaleca prowadzenie pancerza/przewodu po zewnętrznej, wtedy nic nie ociera ani się nie blokuje. Coś w tym stylu: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 23 Maja 2018 Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 ^^ Ja mam poprowadzone właśnie jak na fotkach wyżej. W moim przypadku o główkę ramy przewód ociera, wiele się nie stanie bo jest naklejka ochronna. Wiele pewnie zależy od długości przewodu hamulca. Do sposobu krossa nie mam zastrzeżeń, jak bym miał zbędną oliwkę to nawet bym spróbował tak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 25 Maja 2018 Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 W dniu 23.05.2018 o 09:04, kenjisan napisał: Gocu, jak masz teraz poprowadzony ten przewód? Pytam z ciekawości, mam Manitou, podkowa jak w tym DT. Całkowicie po lewej stronie roweru, od zacisków przez "zaczep" do amortyzatora i w górę do manetki. W dniu 23.05.2018 o 19:23, piciu256 napisał: Jaka gilotyna? Przecież tam przerwa jest przy dobiciu- nic się z przewodem nie dzieje Pokaż ukrytą zawartość Pewnie że nie przetnie jak nożem, ale pomyśl jak pracuje ten przewód w czasie pracy amortyzatora, przez to że opiera się o koronę i podkowę jest bez przerwy zginany i rozginany (zobacz co się z nim stanie przy maksymalnym ugięciu amora... będzie miał naprawdę ciasno między podkową a ramą.) W dodatku piłuje koronę w miejscu gdzie akurat trudno przykleić nalepkę ochroną. Takie mocowanie jest po prostu zbędne, nic nas nie zmusza do takiego prowadzenia przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mustache Napisano 27 Maja 2018 Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 29 Maja 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 (edytowane) Kij z rowerem, ale Jolanda fajna PS Właśnie miałem wklejać, ale mnie wyprzedziłeś o dwa dni. EDIT Kaseta 10 - 51, ale są też 10 - 45 : https://www.bikeradar.com/mtb/news/article/shimano-xtr-m9100-m9120-price-weight-details-micro-spline-freehub-52337/ Edytowane 29 Maja 2018 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mustache Napisano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszkara72 Napisano 23 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Siemka.Takie moje przemyślenia; modele vento od krossa na ten rok są prawie identyczne z modelami z ubiegłego roku.Chyba niemożliwe jest,aby na następny rok były znowu te sam?Czy może coś do Was dotarło z informacji,czy Kross na następny rok nie zamierza przedstawić nowych modeli szos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mustache Napisano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 https://sport.onet.pl/kolarstwo/me-w-mtb-zloty-medal-jolandy-neff-czwarte-miejsce-mai-wloszczowskiej/ptepkr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi