gtb Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Modele 2018 widoczne już na ich stronce https://www.kross.pl/pl/rowery/gorskie Pierwsze co się rzuca w oczy to odejście od oznaczeń "B" i "R" (szkoda to było to dość przejrzyste) i powrót do napędu 2xX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 (edytowane) Chyba na koniec sezonu przywitam się z Moon 2 Tylko w opisie SLX a na zdjęciach SRAM. Jak jednak SRAM to na pewno się przywitamy. Edytowane 8 Września 2017 przez Marcin86Poznan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Soil 2.0 EX - cena 1000 w górę, korba SLX zamiast XT, manetki SLX zamiast XT, opony Shwalbe 2,6 zamiast WTB 2,4. Na plus dali boost. No i w katalogu na razie waga całe 0 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Gdzie wy macie ten powrót napędu 2x jak wszystkie fulle poza Soil 1.0 mają dalej 1x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 W XC. Po za tym w rowerze za 7K jest tylko Recon o hamulcach nie wypominając :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Mistrzowie burdelu na stronie porócili Czym się różni Moon 2 od 3 ? Nie na fotach a w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 To akurat zwykła pomyłka przy wrzucaniu na stronę. Gorsze jest to że zrezygnowali z oznaczenia b i r. Teraz to dopiero się bałagan zrobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 IMHO Kross cierpi na jakieś rozdwojenie jaźni. W zeszłym roku mieli bardzo fajne, nowoczesne rowery. Było widać że marka się rozwija i ma aspiracje jak trek czy spec aby kreować rynek, edukować i kształcić sobie klientów. Być liderem, prawdziwym liderem na rynku. Ale nie, dup tam że inwestują w team KRT żeby pokazać jaką są super marką. I po co pytam skoro pokazują teraz rowery które są, hmm, dostosowane do klienta który "już jest" i któremu wydaje się że wie co chce. Kross, jak chcecie robić rowery które się sprzedają na kilogramy, to nie inwestujcie w team, bo to nie potrzebne. Obniżcie ceny i idzcie na ilość, tak jak kiedyś. Będziecie mieli worki forsy, ale aspiracje schowajcie do kieszeni. Wasze rowery niczym się nie wyróżniają, jesteście więc na dobrej drodze. Jestem zawiedziony, i mimo że wam kibicuje to nie widzę żadnego powodu aby rower Kross kupić... Kross nie wykorzystuje potencjału, widzę że mają nową ramę dla kobiet, to czemu nie zrobią na niej porządnego roweru dla kobiet? Z powietrznym amortyzatorem! (Szok, w 2017 roku!). Od tego powinni zacząć. Jest słabo. Czy jest w Krossie ktoś kto pilnuje tego burdelu? Nie sądzę. Moony, specyfikacje się rozjeżdzają, kolory zmieniacie w ostatniej chwili (na pokazach były inne). Widzę że "zdjęcia" na stronie to jakaś fotoszopka, kross ma rowery bardziej wirtualne niż Romet! Stalówki, obtanili pure i smooth traila o 500 zł pozbawiając go reby na rzecz recona i gx zmienili na nx'a. Czuję większą marżę. Czy w ogóle te rowery się sprzedają? Nie sądzę. A teraz to już w ogóle nie sądze. Szosy zostały trochę obtanione (więcej alu zamiast karbonu), ale kross nigdy nie był i raczej nie będzie marką szosową. Jest nowy triathlon. Powiem tylko tyle: już gdzieś widziałem tą ramę... Jest fajny nowy dzieciak, na kole 26". Szkoda że nie ma tam rockshoxa, i że napęd nie jest 2x (nie mówiąc o 1x). Patrząc na grafikę i kolory w obecnej kolekcji, mam wrażenie że kross się cofa. Niektóre rowery wyglądają jak sprzed 10 lat. Serio?! Zapytajcie swoich kobiet czy im się nowa Lea podoba . Fakt, że niektóre trzymają poziom, i są ładne. Ale cała kolekcja tworzy wrażanie "pofragmentowanej". Chaos stylistyczny. Tu ładne, tam straszne. A to jedna marka. Niby mają pomysły, ale nie. Nie wiem kto podejmuje tam decyzje, ale raczej jest to ktoś kto liczy marże, niż ktoś kto jeździ na jakimkolwiek rowerze (a już na pewno nie zastanawia się nad dobrem klienta). Nie ma też żadnych "super" nowości w ofercie. Nawet żadnego gravela (a nawet romet ma), żadnych nowych elektryków. Jestem ciekaw co kross robi, bo nie ma ani nowych produktów, a te co są, to mam wrażenie że są niedopracowane już na etapie katalogu... Marka kreuje się na lidera rynku, tymczasem dla mnie to wygląda jak skok na kasę klienta. Wszystkie liczące się marki pokazały kolekcję nawet 2-3 miesiące temu. Wszyscy mniejsi pokazali się na Eurobike'u. A wygląda na to że kross nawet teraz nie ma wszystkich rowerów. Aby nie było że jestem hejterem: sam mam Krossa (drugiego, i ostatniego raczej). Quo vadis Kross? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Krok w tył na przykładzie Level 8.0. Cena ta sama co w 2016, ale osprzęt już sporo tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Niby mają pomysły, ale nie. Nie wiem kto podejmuje tam decyzje, ale raczej jest to ktoś kto liczy marże, niż ktoś kto jeździ na jakimkolwiek rowerze (a już na pewno nie zastanawia się nad dobrem klienta). Jak to kto? Człowiek A tak na serio wystarczy popatrzeć na ich oferty pracy: oferta kross Jak komuś nie chce się czytać: większość wymagań to korporacyjne bla bla, znajomość branży rowerowej na samym końcu. I to jeszcze jako atut, a nie wymaganie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Pulso 2.0 - osprzęt bez zmian, cena 700 zł w dół. Może po prostu był deadline na wrzucenie kolekcji na stronę? 2018 - https://www.kross.pl/pl/2018/fitness/pulso-2-0 2017 - https://www.kross.pl/pl/2017/road/pulso-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Dobry przykład. Pulso jest niezmieniony w ofercie od 2015 roku. Czwarty sezon. Pewnie nie mogą go sprzedać. (alu widelec w pseudo-szosie za 3000zł?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanko Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Wszystkie te Hexagony to tragedia całkowicie nieopłacalny zakup. Szkoda że nie mają oferty w 26" pewnie była by o wiele sensowniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 moon co roku gorszy i brzydszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 9 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2017 (edytowane) Generalnie oferta nie powala a ceny katalogowe szczególnie , pozostaje tylko liczyć na dobre rabaty przy ewentualnym zakupie lub czekać na wyprzedaże (te dla rocznika 2017 były całkiem sensowne , na modele 7 i 8 1k i więcej). Edytowane 9 Września 2017 przez gtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Soil 2.0 EX - cena 1000 w górę, korba SLX zamiast XT, manetki SLX zamiast XT, opony Shwalbe 2,6 zamiast WTB 2,4. Na plus dali boost. Aktualnie cena na stronie jest taka sama jak w zeszłym roku, ale według opisu koła zmieniły się na gorsze (M1700 z ratchet na M1900). Generalnie dobrze zrobiłeś kupując poprzedni model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Aktualnie cena na stronie jest taka sama jak w zeszłym roku, ale według opisu koła zmieniły się na gorsze (M1700 z ratchet na M1900). Generalnie dobrze zrobiłeś kupując poprzedni model. Rower mam prawie od roku (od końca listopada), więc nie miałem wyboru Dali większe opony. W mojej wersji już jest bardzo mało miejsca na oponę 2,4. Musi być coś zmienione z konstrukcji samej ramy by zmieściło się to 2,6. No i dodany boost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Parafianie drodzy, Level 8.0 29 to ta sama rama co B8 ubiegłoroczny? Bo mostek założyli odwrotnie, do tego podkładki - ale rama na oko ta sama, co? To chyba będzie teraz lubiany i polecany rower, za 3375 będzie można go kupić po max rabacie o ile cena katalogowa jest prawidłowa. Kółka zostawić, jedynie można wyrównać poziom hamulców do reszty osprzętu i za 4 kafle równo wychodzi w sumie opłacalny i sensowny rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Katalogowo ten rower stoi za 4999, żeby uzyskać cenę 3375 musiałbyś dostać 32-33% rabatu. Nie wydaje mi się aby to było możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Katalogowo ten rower stoi za 4999, żeby uzyskać cenę 3375 musiałbyś dostać 32-33% rabatu. Nie wydaje mi się aby to było możliwe. Też tak myślę. O ile uzyskanie 10-15% nie jest trudno, ok. 20%+ zwykle można bez problemu dostać przy wyprzedaży to 33% będzie raczej niemożliwe. No chyba że dla stałego klienta i jeśli liczymy zniżki na inne rzeczy kupowane razem z rowerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Wybaczcie, spojrzałem na 8.0 27,5, myślałem, że cenę oba mają taką samą https://www.kross.pl/pl/2018/mtb-xc/level-8-0-275 I tak, mam możliwość zakupu każdego Krossa z oferty z 25% rabatem. Dlatego jestem skazany na tego właśnie producenta bo tylko firmy Kross rabat dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 (edytowane) ennduro o tysiaka w górę a wyposażenie niestety w dół... na przykładzie Moon 2.0 tylna przerzutka zamiast xt (jak w 2017) dali slx, opony też tańsze no i tańszy reverb... WTF KROSS? Jedyny plus to rama w końcu na boost... nie ogarniam.... Edytowane 10 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Ceny, cenami, osprzęt, osprzętem, ale gdzie geometria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syrobb Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 3 najwyższe modele Level są imo w dobrej cenie. Każdy ma Eagle'a. Natomiast te ze średniej półki mają kosmiczne ceny. Nie bardzo wiem kto te rowery ma kupować. I jeszcze te rapid roby :/ Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Ceny, cenami, osprzęt, osprzętem, ale gdzie geometria... Kross rozwiązał problem z zeszłego roku (czy nawet lat) polegający na licznych błędach w tabelkach z geometrią. Obecnie nie ma takich błędów, więc jest lepiej. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi