Skocz do zawartości

Polska - Słowacja - Austria - Włochy - Polska

mandrax2150

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mniej więcej w połowie września tj 18 wraz z dziewczyną wybieramy się na relaksacyjny wypad. Takie wakacje na rowerze. Trasa będzie na bieżąco ustalana. Priorytet to zobaczyć i przejechać Alpy i pokrecic po Toskanii. Dystans dzienny zależny od sił i chęci. Raz robimy 30 km a raz ponad 100km. Wstajemy też różnie. Wiec jak widać wyprawa ma cieszyć a nie męczyć. Śpimy w namiocie, posiłki również staramy się sami przygotowywać ale równie dobrze jest czasem zjeść coś porządnego :-)

W większości będzie to biwakowanie pod gołym niebem.

Coś o nas: para po 30 Kamil i Sabina. Jesteśmy z okolic Rzeszowa. Ja jeżdżę sporo z reguły enduro. Dziewczyna śmiga raczej rekreacyjnie i to pod nią ustalam dzienne dystanse. Oboje lubimy podróże i biwakowanie. Nie jest to też nasza pierwsza wyprawa. Doświadczenie w dalekich dystansach już mamy.

Szukamy chętnych osób na wspólne kręcenie bez żadnej spiny. Najlepiej jakby to była też para lub max 2 os w podobnym wieku. Wyjazd nastawiony na mile spędzenie czasu. Mamy nieograniczony czas ale planujemy na wyprawę poświęcić max miesiąc.

Zapraszamy chętne osoby do dyskusji i wspólnego wyjazdu. Mile widziane ciekawe propozycje trasy.

Szczegóły i termin można dogadać. Jesteśmy elastyczni co do terminu.

Jeśli chcecie o coś pytać to śmiało. Pozdrawiam

Wysłane z mojego ASUS_T00G przy użyciu Tapatalka

Napisano

Taka trasa w całosci na rowerze to na pewnoe 2-3 tygodnie jazdy. Październik zastanie Was w Alpach. Różnie może być, weźcie ciepłe ciuchy :)

Napisano

Taka trasa w całosci na rowerze to na pewnoe 2-3 tygodnie jazdy. Październik zastanie Was w Alpach. Różnie może być, weźcie ciepłe ciuchy :)

Dzięki za info. Na Alpy na pewno coś ciepłego zwłaszcza że dziewczyna to zmarzluch :-P

A jakieś ciekawe i widowiskowe trasy w Alpach znasz?

Wysłane z mojego ASUS_T00G przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jeśli chodzi o Alpy to tam w zasadzie wszędzie jest pięknie. Kwestia czy chcecie przejechać najłatwiejszą drogą czy macie w planach jakąś prestiżową przełęcz. Tak czy tak będziecie musieli się na pewno przebić przez wysokie góry. Aż tak dobrze nie znam mapy Europy, musiał bym zerknąć na nią, ale wydaje mi się, że na bank będziecie musieli się przebijać przez przełęcze sięgające 2 tys metrów. A w październiku tam może być bardzo różnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...