NMarcinN Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Witam jestem tutaj nowy , takze w razie czego proszę o wyrozumiałość.Moj problem to odkręcajaca się notorycznie stópka w rowerze.Wpadlem na pomysł żeby ją przykleić, czy ktoś już coś takiego robił i jak tak to jaki klej by był najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Daj jakąś fotkę, który element się odkręca? Jeśli luzują się śruby możesz dać przeciwnakrętki, zamiast zwykłych nakrętek założyć te z pierścieniem nylonowym (samoblokujące)' zastosowac klej do gwintów typu Loctite. Ale może problem leży gdzie indziej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 U mojego syna notorycznie odkręcała się oryginalna nóżka do Krosa montowana na dolnej rurze tylnego widelca, pomogło posmarowaniu śrub takim klejem z Lidla, którey włąśnei był do śrub dla zapobiegania ich odkręcaniu. Póki co miesiąc trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Podkładka sprężynująca, nakrętki samoblokujące, a dopiero potem klej do gwintów. Według mnie dwa pierwsze lekarstwa pomogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NMarcinN Napisano 9 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Daj jakąś fotkę, który element się odkręca? Jeśli luzują się śruby możesz dać przeciwnakrętki, zamiast zwykłych nakrętek założyć te z pierścieniem nylonowym (samoblokujące)' zastosowac klej do gwintów typu Loctite. Ale może problem leży gdzie indziej... Sorki ze tak późno , ale niestety praca.Takze tak to na zdjęciu wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Świetna fota od strony,gdzie nie ma mocowań. Rozwiązanie już było : zastosowac klej do gwintów typu Loctite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Hehe właśnie przypadek jak u mojego młodego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NMarcinN Napisano 9 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2017 oki dzieki panowie klej , na pewno pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.