Skocz do zawartości

[opony]Orkan 5.0

devon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Chciałbym zmienić obecne schwalbe land cruiser 40-622 na coś bardziej terenowego.Wąskim gardłem jest u mnie odległość od przedniej przerzutki a dokładnie  6mm do obecnej opony która ma 42mm mimo oznaczenia na oponie 40mm.Wynika  z tego iż teoretycznie zmieściłaby się opona 47mm

Czy po 11mm z przodu i 9-10 mm z tyłu po każdej strony nie będzie za mało dla opony?

Chciałbym usłyszeć jakieś propozycje godne polecenia,osobiście szukałem continentali i znalazłem  CONTINENTAL Mud King 622-47 (200zł/szt) oraz Cyclo X-King 622-35 (110zł) natomiast od  schwalbe Smart Sam Performance 42-622 (20 euro) lub 47-622 w podobnej cenie.Które z nich były by najlepszym wyborem,chyba że są jeszcze inne godne uwagi,

Napisano

Typowy Schwalbe Smart Sam na idealnie prostej feldze wygląda tak :) A to i tak jeszcze niezły egzemplarz, w sklepach porównywałem, nie mogłem znaleźć prostej, niektóre były jeszcze gorsze. Najgorszy był komplet z centrumrowerowe, widocznie te ich słynne już przenosiny magazynu skutkują tym, że tak cudownie je przechowują. 

Napisano

Wykonałem pomiary suwmiarką więc wynika z tego że opona na 42mm a miejsc jest jeszcze dokladnie 5  -  5.3mm

Martwi mnie bardziej luz który dostrzegłem na nitach przerzutki.Otwrzyłem nowy temat z tym problemem

Napisano

Temat rozwiązany.Smart Sam 622-47 zmieścił się bez problemu,do przerzutki przedniej jest jeszcze 3-4mm miejsca.

Dolne widełki okazały się barierą zostało tam ledwo 2 mm 

Napisano

Dolne widełki okazały się barierą zostało tam ledwo 2 mm
No to Ci powiem po bandzie ! Na błotko już miejsca w zasadzie nie ma. Zwróć uwagą na 'włoski' które są na nowej oponie. Mimo że pozornie delikatne i elastyczne to potrafią w moment wytrzeć ramę do gołego amelinium.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...