HerrMann Napisano 6 Września 2017 Napisano 6 Września 2017 Czy ktoś z Was miał styczność z najtańszymi, drutowymi oponami Conti RK 29 x 2.2 z roku produkcji 2017? Jak w nich wygląda kwestia jakości wykonania? Czy nadal występuje w nich podnoszony tu i ówdzie problem ze sterczącymi nićmi osnowy na bokach, lub inne podobne problemy?
HerrMann Napisano 7 Września 2017 Autor Napisano 7 Września 2017 Oczywiście, że tak. To też powinno mi coś powiedzieć.
cervandes Napisano 7 Września 2017 Napisano 7 Września 2017 Idealnie proste, po wzięciu w łapkę żadnych wad wykonania, po kendach i schwalbe byłem zaskoczony, że opona za 45pln może być tak dobrze wykonana mimo napisu made in china. Żadnego wyłażącego oplotu, nigdzie nie ma tego efektu wystającego włosia lub nawet widocznego pod gumą. Przejechane póki co ponad tysiak ale na niskim ciśnieniu, zero uwag. Bardzo je polubiłem.
HerrMann Napisano 7 Września 2017 Autor Napisano 7 Września 2017 To mi chyba wystarczy. Dzięki! Zastanawiam się jeszcze nad innymi modelami, ale coraz bliżej mi do tych Conti.
Nial Napisano 7 Września 2017 Napisano 7 Września 2017 A ja swoje - polecę to co mam, czyli Mezcal III 2016. Po to, żeby zwrócić uwagę że takie opony są, bo dużo się o nich nie pisze
firefoks Napisano 8 Września 2017 Napisano 8 Września 2017 Mam taki model tyle,że zwijane i z 2016 roku. Jeśli chodzi o jakość wykonania to nie zauważyłem wad ale dokładnie się nie przyglądałem. Natomiast nie używam tych opon bo są tak naprawdę nie wiadomo do czego. Na suche warunki wolę Racing Ralpha a gdy jest bardziej mokro wybieram Rocket Rona.
HerrMann Napisano 8 Września 2017 Autor Napisano 8 Września 2017 A ja swoje - polecę to co mam, czyli Mezcal III 2016. Po to, żeby zwrócić uwagę że takie opony są, bo dużo się o nich nie pisze Powiem Ci kolego, że ja je zauważyłem wręcz natychmiast po wejściu na rynek . Opona moim zdaniem świetna, ale... słyszałem tu i ówdzie o buksujących egzemplarzach. Są nawet filmiki w sieci na ten temat .
cervandes Napisano 8 Września 2017 Napisano 8 Września 2017 A buksowanie to jakaś wada? Każda opona buksuje jak nie ma przyczepności...
Nial Napisano 8 Września 2017 Napisano 8 Września 2017 słyszałem tu i ówdzie o buksujących egzemplarzach Chyba chodzi o bicie opony na boki. Kupiłem Mezcale bo kilka kompletów Schwlabe przerobiłem i nie mogłem znaleźć prostych, wszystkie oddałem. Masakra. Pierwszy komplet Mezcali z centrumrowerowe był lekko krzywy ale problem byl ewidentnie w przechowywaniu opon przez ten sklep - bylo widac ze musialy lezec luzem a nie na stojaku. Oddalem. Drugi komplet idealnie prosty. Pokaz mi te filmiki czy linki o buksujacych, chetnie zobacze Ja jestem tymi oponami zachwycony. Na asfalcie lekko, a na plazy jechalem po piachu. Bardzo przewidywalne, ida przez wszystko oprocz mokrego gestego blota - zalepiaja sie. Na mokrym asfalcie sie nie slizgaja. Jedyna wada - slychac je na asfalcie, dzwiek jakby cie pszczoly gonily
cervandes Napisano 8 Września 2017 Napisano 8 Września 2017 Bicie a buksowanie - różnica jak między piciem w Szczawnicy a szczaniem w piwnicy.
HerrMann Napisano 8 Września 2017 Autor Napisano 8 Września 2017 Rzeczywiście pomyłka. Pomyłka. Sorry. Nie chodziło o buksowanie, a... TELEPOTANIE . Załoga zadowolona?
Alsew Napisano 8 Września 2017 Napisano 8 Września 2017 ida przez wszystko oprocz mokrego gestego blota - zalepiaja sie. W gęstym błocie to żadna opona tego pokroju nie da rady! Jeździłem na RaceKingu ,Mezcalu 2 i Saguaro. Mezcala 3 nie miałem ale czytałem na forum sporo opinii że jak robi się mokro to jest dużo gorzej niż na Race Kingu więc sobie go odpuściłem. Największą wadą Saguaro jest to że masakrycznie oblepia się wilgotnym piaskiem, ciekawe czy Mezcal 3 odziedziczył tą przypadłość po starszym bracie? Teraz zakochałem się w Barzo i nie mam zamiaru wracać do tego typu szmat!
Jurcyk Napisano 9 Września 2017 Napisano 9 Września 2017 Panowie, to już się stało, zamówiłem zwijkę Conti RK 29x2.0 jako oponę napędową , ale mam dylemat jaką oponkę wrzucić na przód:taką samą RK czy może XK 29X2.2 lub Metzal 29x2.1. Teraz używam opon Schwalbe Big Apple 28x2.0 , dużo jeżdżę po szutrach, trochę po leśnych ścieżkach i asfalt ok.50% ?
Alsew Napisano 9 Września 2017 Napisano 9 Września 2017 dużo jeżdżę po szutrach, trochę po leśnych ścieżkach i asfalt ok.50% ? Na takie trasy drugi RaceKing spokojnie wystarczy. Ewentualnie Saguaro 2,0 do przemyślenia. X Kinga na takie warunki bym sobie odpuścił.
tomek25291 Napisano 9 Września 2017 Napisano 9 Września 2017 opony continental posiadaja znaczniki zurzycia ja posiadam opone continental getorhardshell wysle zdjecie z miejscem gdzie sa własnie te znaczniki zurzycia opony i chciałem bardzo prosic abyscie zerkneli na zdjecie i powiedzieli mi czy waszym zdaniem na tej oponie pojezdze przynajmniej do konca tego rocznego sezonu bardzo was prosze
Jurcyk Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 Na takie trasy drugi RaceKing spokojnie wystarczy. I też tak pomyślałem wracając wczoraj rowerem do domu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.