Skocz do zawartości

[Cantilever] Modele przelajowe do Mtb 26 cali

Obrien

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Chciałbym wymienić swoje wysluzone Deore Dx. Jeździłem na vkach ale to nie to. Chciałbym nowszy model z klockami mocowanymi podobnie jak vki (gwint). Czy modele przelajowe podejdą pod kolo 26 cali i oponę 2,1? Czy klamki z starych retro mtb obsluza taki hamulec? Na co jeszcze trzeba zwrócić ewentualnie uwagę przy wyborze modelu?

Napisano

Zakładałem kilka modeli ładnych hamulców canti o wyglądzie przełajowym i nowe tektro i stare shimano i najlepsze jakie uważam jeśli chodzi o komfort działania i cenę są hamulce ze złotej ery mtb, ( mam chyba aliwio, srebrne masywne i brzydkie) mimo że na starego rodzaju klockach, tylko oczywiscie sam klocek musi być dobrej jakości bo np kupiony w dekathlonie jest jakości słabej....mam dwie pary i muszę dobrać coś innego....

Można liczyć się z kłopotem w okolicy wieszaka np są współczesne canti od shimano ale czy wieszak nie będzie tarł o oponę mtb? w tektro na trójkącie linki uciekałem do góry ale boczne klocki racingkinga szły nie przyzwoicie blisko linki...

Trzeba przemyśleć ten problem przed zakupem danego typu hamulców....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...