Skocz do zawartości

[Kupno roweru] Jaki wybrać

Ewka512

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ale akurat nie mam dobrych wspomnień ze tak powiem ze sztywnością. Taka trochę bajka z tym przerzucaniem nogi 

No  ja na damce akurat nie próbowałem, ale dla  @Ewka512 być może męski podejdzie, zależy jak się przyzwyczaiła wsiadać i zsiadać ....

Napisano

Cube testowałam damkę (mtb), takie dziwne uczucie z taką długaśną sztycą, ale wydaje mi się ze mało rozwojowe kiedy ktoś chce upchnąć np torbę w ramę, lub jeszcze bidon gdzieś zmieścić. Ale.. kwestia gustu oczywiście. 

Napisano

http://4rowery.pl/giant-tempt-2-ge-2018-p-1961.html szkoda ze cena, raczej nic do zbicia a to faktycznie ciekawa propozycja. Można trochę bardziej pochylić się nad 540 b'twina porównując sprzętowo i cenowo jak to wygląda z dużym graczem z logiem na ramie (bardziej rozpoznawalnym) 

ale...

http://www.arkus.sklep.pl/rower-giant-liv-tempt-2-2016-p-9068.html

brać  :thumbsup:  bo warto może by trochę opuścili i jest rozmiarówka. 

ewentualnie skoro autorka jest mojego wzrostu możne się do Cube na dużym kole przymierzyć (zawsze warto nowe doznanie poznać). Mają wyprzedaż Analog 29 z 2016 szary w całkiem ciekawej ofercie. (ten sam sklep) 

Duże koło to 'stety niestety' ale jak dla mnie więcej możliwości. 

edit

skleroza

i Scott Aspect 930 z 2015. Podobna $ co Giant i Cube. Więc się sporo możliwości czegoś fajnego zrobiło. 

Napisano

Ze swojej strony mogę tylko dodać, że znajoma wzrost 165 mniej więcej która przesiadłą się na duże koło jest zachwycona, że w lasach idzie jak przecinak, stabilnie na zjazdach. Cieszy się jak dziecko. A po zmianie opon na węższe praktycznie jest cross. Także 29 rządzi.

Napisano

Te opcje Cube i Scott dlatego podałam bo jechałam na tym Cube i wydaje mi się ze to jest bardzo wygodny rower. Sprzęt też jest ok pod takie zastosowanie jak autorka by planowała plus ze jest rozwojowy. (w sensie wycieczki wyprawy praca czy nawet ściganie na luzie itd...) 

Kwestia co tam byłoby z napędu brane pod uwagę. (Alivio/ nowa grupa Acera)

jak się juz przejechałam to właśnie wtedy zauważyłam to fajne rozwiązanie z mocowaniem tylnego hamulca... którego moja Pika akurat nie ma... 

Napisano

Dodam swoje trzy grosze.

Biorąc pod uwagę jakość i techniczne rozwiązania, a także ową "lepszość" zaprezentowanych powyżej rowerów zastanów się czy nie będą one "zbyt dobre". Czy jest sens kupować rower z osprzętem klasy np Deore skoro będziesz jeździć kilka razy w miesiącu po parę kilometrów. Nie wykorzystasz możliwości takiego roweru. W jeździe rekreacyjnej nie będzie wielkiej różnicy w stosunku do "słabszych", a jak sama napisałaś, chcesz trzymać rower w piwnicy. Zatem sprzęt i jednocześnie Twoje pieniądze mogą szybko zmienić właściciela. Znam naprawdę sporo osób, które jeżdżą właśnie w Twój sposób i wierz mi, robią to na rowerach, na które "starzy wyjadacze" nawet by nie spojrzeli. Mimo to są zadowoleni.

Oczywiście to co proponują przedmówcy jest faktycznie dobrym sprzętem, pewnie na lata. Tego w żaden sposób nie neguję. Te rowery reprezentują całkiem dobrą klasę, mają fajny osprzęt, który będzie precyzyjny i bezawaryjny. I oczywiście sama decydujesz ile i na co przeznaczysz swoje pieniądze.

Zastanów się jednak czy warto. 

Jeśli nie, to tani rower z Decthlona - dobra gwarancja.

A jeśli jednak warto, zerknij na ofertę Unibike.

Napisano

Co do ramy to wolę damki, a co do mtb czy crossa... Chce taki rower żeby dał radę na asfalcie, w lesie, po piachu, po kamieniach. W lesie jest różny teren więc nie wiem czy cross dałby radę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...