Ciapciak27 Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 witam, czy coś takiego jak na dołączonym zdjęciu jest dopuszczalne? mam na myśli ten luz pomiędzy osia a widełkami (z jednej strony oska styka sie z rama a z drugiej jest ok 1mm-2mm luzu . całe koło leży na środku względem widełek gdy przymierzam do innej ramy wszystko jest ok. nie ma luzu. oczywiści to fotka na niedokręconym kole.
huskarl Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 No nie bardzo. To się raczej nie dociągnie nakrętką na osi. Chyba Zhang Wei był nieco zmęczony po całym dniu pracy i mu się krzywo przyspawało. Miałem kiedyś takie coś po tym jak upadłem na lodzie (dwa razy) jadąc na stalowym rowerze. Cały trójkąt się wygiął to rozprostowałem ale nigdy już nie było dobrze. Koło niby na środku ale w widełki prosto nie chciało wejść. Skręciłem to w takiej pozycji jak ty masz i po roku rama obok pękła.
Ciapciak27 Napisano 4 Września 2017 Autor Napisano 4 Września 2017 zdjąłem i zakręciłem ponownie nakrętke z oski. udało mi się zniwelować ten luz ok. 3 krotnie, jest mniej niz 1mm. fotke dodam jutro bo teraz jest zbyt ciemno xd a flesz u mnie nie dziala ;p
Gość Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Koło powinno wchodzić w miarę ciasno na miejsce a potem tylko się je blokuje w ramie. Ta rama nie jest jakaś krzywa? Widać że z jednej strony masz dużą szczelinę a z drugiej praktycznie jej brak. No i dlaczego zębatka jest po lewej stronie ramy?
Quell Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 dlaczego zębatka jest po lewej stronie ramy? Może to anglik ?
Ciapciak27 Napisano 4 Września 2017 Autor Napisano 4 Września 2017 odkrecilemi nakrecilem konus od nowa, luz praktycznie zniuwelowany do 0 (mniej niz 1mm z 1str i 0 z drugiej..) rower jest do gory nogami. Rama jest nowa (dirtowa rama two6player 2017)
Gość Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 odkrecilemi nakrecilem konus od nowa, luz praktycznie zniuwelowany do 0 A teraz nie masz luzu na piaście?
Ciapciak27 Napisano 4 Września 2017 Autor Napisano 4 Września 2017 piasta nie ma luzów, konusy dokręcone do momentu poczucia dosyc duzego oporu, nie wiem jakim prawem wcześniej był taki luz od ramy, może coś było krzywo. pokazałbym teraz fote ale nie mam dobrego fleszu w aparacie ;p
Gość Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Oj jakoś nie jestem przekonany. Lepiej sprawdź wszystko porządnie, można przecież też zmierzyć ramę. Żeby się nie okazało że zaraz zabijesz piastę.
Ciapciak27 Napisano 4 Września 2017 Autor Napisano 4 Września 2017 hub size w obydwu ramach wynosi 135x10. http://republic.pl/product-pol-991-Rower-Dartmoor-Gamer-Basic-Petrol-26-Dirt-Street-Alu.html (wszystki parametry nizej)< z tego roweru mam wszystko, zmienilem tylko rame na ta czerwona. (załączniki) ale dla pewnosci i tak ide jutro do serwisu popytać o pare rzeczy bo nawet na forum nie da rady wszystkiego pokazać bez aparatu z 1000000000 pixeli ;]
Gość Napisano 5 Września 2017 Napisano 5 Września 2017 No ale zmierzyłeś ja realnie żeby sprawdzić czy nie przyjechała z za szerokimi widełkami? Błędy w fabryce się zdarzają,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.