Dekim Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Mam pytanie ponieważ mam zamiar kupic Romet orkan 4.0 i widzę że jest wersja 2016 i 2017 . I tu jest główne pytanie które najlepiej się opłaca kupić ? Czym się one różnią ?
gtb Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Są drobne różnice w tylnym trójkącie ramy (geometria pozostała ta sama) i w '17 masz lepszą tylną przerzutkę (Deore M592) . Minimalnie lepszy byłby nowszy ale pod warunkiem ,że różnica cenowa nie byłaby zbyt wielka.
Dekim Napisano 4 Września 2017 Autor Napisano 4 Września 2017 Różnica cenowa tak jak patrze na allegro to około 100zł.A i też mam pytanie jakbym kupił rower to sprzedawca ma obowiązek zrobic przegląd zerowy za darmo ?
moszczan25 Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Przegląd zerowy nie jest już wymagany przez Rometa, najważniejszy jest kwit "przygotowanie roweru do jazdy" w momencie zakupu. Jak kupując Orkana 5 2017 zrobiłem przegląd zerowy (50zł) na własne życzenie, opłacało się, bo do dokręcenia była kaseta oraz dopompować amorek Ogólnie sklepy zalecają przeglądy zerowe, nawet jak nie wymaga tego producent.
Dekim Napisano 4 Września 2017 Autor Napisano 4 Września 2017 Ok to poproszę o przegląd zawsze będę pewny że jest na 100% sprawne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.