ioy Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Powiedzcie prosze czy jak na taka obrecz: WEINMANN ZAC 19 ETRTO 622x19 ALU 6061-T6 http://www.weinmanntek.com/Products/MTB/ZAC19.htm (28" 32 szprych) naciagnac opone 2.1" to mozna szalec po korzeniach w lesie? Piasta: QUANDO maszynowe, jakis amor przyzwoity. Sent from my Hi10 Plus using Tapatalk
Nial Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Możesz nawet 2,35 na tą 19mm obrecz zalozyc. Inna sprawa ze to jakas super obrecz nie jest.
Dokumosa Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Można naciągnąć i 2,2 a niektórzy i 2,4 by założyli (jeśli tylko wejdzie w widełki w ramie). Odnośnie jazdy po korzeniach w lesie - to w dużym stopniu zależy od opony i stylu jazdy. Jeździłem na całkiem pokaźnej liczbie opon różnej maści i nie spotkałem takiej, która na mokrym korzeniu usytuowanym pod kątem nie zaliczyłaby uślizgu.
ioy Napisano 4 Września 2017 Autor Napisano 4 Września 2017 Ale chodzi o to, ze ma maly stozek ta obrecz, tylko 17.5 mm, a więc czy jej sztywnosc wystarczy? Poniewaz jezeli po przejazdzce kazdej (po lesie) mam centrować to dzięki Inna sprawa ze może mniejsza ilosc otworów (32) sztywność zwiększa?
Dokumosa Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Do enduro się nie nadaje. Jeśli ważysz poniżej 100kg i nie przesadzisz z niskim ciśnieniem to nie będzie problemów.
Nial Napisano 5 Września 2017 Napisano 5 Września 2017 Z tego co ja widzie i wiem, to duzy stozek maja obrecze: 1. z gorszego materialy zeby byly sztywne, 2. szosowe - oplywowe do szybkej jazdy. Duzy stozek = tez ciezsze kolo. Zauwaz ze do wyczynowego MTB nie pakuje sie obreczy o duzym stozku, tylko szerokie.
ioy Napisano 5 Września 2017 Autor Napisano 5 Września 2017 Z tego co ja widzie i wiem, to duzy stozek maja obrecze: 1. z gorszego materialy zeby byly sztywneAle co przeszkadza zeby bylo i to i to: i z lepszego materialu i z wysokim stozkiem (zeby miec JESZCZE wieksza sztywnosc)? Duzy stozek = tez ciezsze kolo. Zauwaz ze do wyczynowego MTB nie pakuje sie obreczy o duzym stozku, tylko szerokie.A o jakim stozku (w mm)? Poza tym wiekszosc z Was optuje ze taka obrecz (19x17.5mm) jest ok do nieco smielszej jazdy, mozna brac? Sent from my Hi10 Plus using Tapatalk
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Września 2017 Mod Team Napisano 5 Września 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.