Skocz do zawartości

Prosze o opinie: obrecz 19x17.5 i opona 2.1" w terenie?

ioy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Można naciągnąć i 2,2 a niektórzy i 2,4 by założyli (jeśli tylko wejdzie w widełki w ramie). Odnośnie jazdy po korzeniach w lesie - to w dużym stopniu zależy od opony i stylu jazdy. Jeździłem na całkiem pokaźnej liczbie opon różnej maści i nie spotkałem takiej, która na mokrym korzeniu usytuowanym pod kątem nie zaliczyłaby uślizgu.

Napisano

Ale chodzi o to, ze ma maly stozek ta obrecz, tylko 17.5 mm, a więc czy jej sztywnosc wystarczy?

Poniewaz jezeli po przejazdzce kazdej (po lesie) mam centrować to dzięki ;)

Inna sprawa ze może mniejsza ilosc otworów (32) sztywność zwiększa?

Napisano

Z tego co ja widzie i wiem, to duzy stozek maja obrecze: 1. z gorszego materialy zeby byly sztywne, 2. szosowe - oplywowe do szybkej jazdy. Duzy stozek = tez ciezsze kolo. Zauwaz ze do wyczynowego MTB nie pakuje sie obreczy o duzym stozku, tylko szerokie. 

Napisano

Z tego co ja widzie i wiem, to duzy stozek maja obrecze: 1. z gorszego materialy zeby byly sztywne

Ale co przeszkadza zeby bylo i to i to: i z lepszego materialu i z wysokim stozkiem (zeby miec JESZCZE wieksza sztywnosc)?

Duzy stozek = tez ciezsze kolo. Zauwaz ze do wyczynowego MTB nie pakuje sie obreczy o duzym stozku, tylko szerokie.

A o jakim stozku (w mm)?

Poza tym wiekszosc z Was optuje ze taka obrecz (19x17.5mm) jest ok do nieco smielszej jazdy, mozna brac? ;)

Sent from my Hi10 Plus using Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...