pawexM Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Chciałbym podzielić się z Wami moją bardzo pozytywną przygodą, która miała miejsce dwa dni temu w moim mieście ( W-wa). Póznym wieczorem przyjechałem pod blok samochodem w którym miałem rower. Po wyciągnięciu go na zewnątrz, i oparciu o najbliższą latarnie zacząłem składać tylną kanapę. Kiedy zakończyłem doprowadzać auto do porządku wziąłem jeszcze parę drobiazgów w tym flaszkie dobrego wina, i poszedłem do domu szczęśliwy, że zaraz po fajnym dniu ją opustoszę . Nie ukrywam, że dość szybko sobie z nią poradziłem, następnie poszedłem spać. Rankiem kiedy się obudziłem od razu coś mnie tknęło, że w przedpokoju jest jakoś pusto. I nagle zrobiło mi się słabo, uświadomiłem sobie, że zostawiłem rower na dworze-słabo? Nie czekając na windę ( zaiście powolną ) zbiegłem na bosaka w samych spodenkach na dwór, i co??? Rower stoi oparty kierownicą o latarnie. Zaznaczam, że sprzęcik mam całkiem niezły. Ful Trek, cały osprzęt deore Lx 585, na kołach, i rurkach Bontragera, amorek Epicon sf11, i damper Fox. Tak sobie teraz myślę, że miałem niesamowite szczęście, ale z drugiej strony mam taką cichą nadzieję, że stajemy się trochę normalniejszym społeczeństwem, naprawdę chciałbym żeby tak było. Taka to sytuacja właśnie, pozdrawiam.
Kabuz Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Tak sobie teraz myślę, że miałem niesamowite szczęście, ale z drugiej strony mam taką cichą nadzieję, że stajemy się trochę normalniejszym społeczeństwem, naprawdę chciałbym żeby tak było. niestety wydaje Ci się tylko
pawexM Napisano 3 Września 2017 Autor Napisano 3 Września 2017 Pułapka? Myślisz że władza jest tak zdesperowana reperowaniem wyników aby takie numery robić? Ze siedem lat temu gwizdnęli mi jakiegoś zwykłego Hexagona z klatki przyspawanego do poręczy, a tu taka wystawka, ludzi przewinęło się mnóstwo, kiedyś nie można było zostawić radia na chwilę w samochodzie, więc coś tam się na pewno zmienia na plus.
Quell Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Pułapka? Myślisz że władza jest tak zdesperowana reperowaniem wyników aby takie numery robić? Tak. Była w tym roku podobna akcja,podstawiali rowery,nawet w tv było.
pawexM Napisano 5 Września 2017 Autor Napisano 5 Września 2017 Bemowo. Jasiek, że sobie tak pozwolę do Ciebie powiedzieć New Targ to jest inna rzeczywistość mająca się nijak do W-wa-skich realiów w pozytywnym znaczeniu tej sytuacji. Pozdrawiam.
Janusz1964 Napisano 5 Września 2017 Napisano 5 Września 2017 masz racje coś w tym jest zostawiłem garaż otwarty na noc i nic nawet flaszki nie wzieli a garaż przy ulicy stoi a brama uchylna widocznie w Niutargu Treki nie mają rwania bo dwa stały
verul Napisano 6 Września 2017 Napisano 6 Września 2017 U mnie na wsi ex dziewczyna zostawila w samochodzie kluczyki. Ale zeby one byly w srodku, nie. One wisialy w drzwiach od kierowcy. Samochod nie odjechal spod bloku. Tylko to raczej spokojna okolica jest.
sobollo Napisano 6 Września 2017 Napisano 6 Września 2017 w poprzednim aucie klapę bagażnika otwierałem wyłącznie przyciskiem pilota. Dało się jednak ustawić zamek klapy (kluczykiem) w pozycję "otwarty", wtedy mimo zamykania auta pilotem, centralny zamek nie ryglował bagażnika. Pewnego razu oddałem auto do serwisu na przegląd. Panowie w serwisie na "dzień dobry" odryglowali sobie kluczykiem bagażnik, aby w razie zatrzaśnięcia kluczyka (przy np. przypadkowym zwarciu czy rozłączeniu aku) nie mieć problemu z dostaniem się do auta. Po odebraniu auta od mechaniora, przez... kilka tygodni zostawiałem auto z niezamkniętym bagażnikiem. Pod pracą, na zakupach, pod domem... zostawiając w nim czasami na noc laptopa, lustrzankę czy inny wartościowy sprzęt... Reasumując, do kradzieży nie wystarczy okazja - trzeba jeszcze w odpowiednim miejscu i czasie złodzieja...
verul Napisano 7 Września 2017 Napisano 7 Września 2017 Ale to nie było Tico? Seicento Przeciez wszystko inne by sie otwieralo z pilota, a nie kluczyka =] Tak czy siak zginac moglo (to nie multipla) i kilka tys w plecy bym byl.
errwin Napisano 8 Września 2017 Napisano 8 Września 2017 kiedyś nie można było zostawić radia na chwilę w samochodzie, więc coś tam się na pewno zmienia na plus. Tak, postęp technologiczny. Teraz radia są zintegrowane z panelem sterowania.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Września 2017 Mod Team Napisano 8 Września 2017 @ sobollo I tu się mylisz kolego, bo jak powszechnie wiadomo to właśnie okazja czyni złodzieja. Myślisz, że jak zaczynali złodzieje - przecież kiedyś musiał być ten pierwszy raz...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.