Skocz do zawartości

[Opony przód i tył] Opona Mud King Continental - Dopasowanie opony do obręczy

TherapoTerra

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Pewnie to i głupie pytanie i pewnie zostanę wyśmiany - ale wolę się zapytać zanim zamówię. ;)

Jeśli mam obręcze Kross Disc

- Aktualnie mam na nich założone stare opony Schwalbe Smart Sam 29"x2,1"

- Czy zmieniając je mogę założyć na obręcze oponę Mud King CONTINENTAL (29x1,8 / (47-622) ? zmieści się?

- Która z wymienionych dętek jest wytrzymalsza i lepsza MTB 26 Downhill , Freeride, MTB 26?

Aby nie zakładać kolejnego tematu zapytam tu: W tylnim kole wypada mi z gwintu szprycha jak ją przykręcić? 

Z góry dziękuję za pomoc. :)

Napisano

Mud king to typowo błotna opona, polecał bym raczej zastosować taką na tył o szerokości 2" a na przód trial kinga ew mountain kinga 2,2 lub 2,4. Te na przodzie po błocie przejdą a w pozostałym terenie będzie sporo lepiej.

Napisano

Nie będzie masakry ale musisz sobie zdawać sprawę, że mud king to nie jest opona uniwersalna tylko specjalizowana pod błotniste maratony. W każdym innym terenie będzie jej czegoś brakowało. W naszych warunkach nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem żeby ktoś używał takich na co dzień. Raczej jako zamiennik zakładany przed danym wyścigiem i to w zależności od pogody.

Napisano

Ja mieszkam w miejscu gdzie mam lasy i pola dookoła i chciałbym pojeździć w momencie kiedy pojawi się topnienie śniegu.

Do tego czasu (mniej więcej marca) chciałbym rower już sobie zrobić. ;) rowerem jeżdżę w lato i w jesień dość rzadko. ;) 

Napisano

Jeśli brak asfaltu i utwardzonych dróg a tylko polne i leśne drogi po roztopach to mudking będzie ok. W kazdym razie to cholernie drogie opony i szkoda je zniszczyć jeżdżąc na twardym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...