Delfin17 Napisano 2 Września 2017 Napisano 2 Września 2017 Witam, dopiero co zakupiłem w Decatlonie rower marki B`twin, a dokładniej RockRider 340, i zauważyłem że po jeżdzie na amortyzatorach zostaje osad (patrz zdjęcia). W motocyklu jak miałem coś takiego, to mechanik powiedział, że są lagi do roboty, podejrzewam jednak, że amortyzator w rowerze pewnie różni się od tego w motocyklu, więc chciałbym wiedzieć czy mam iść do sklepu na reklamację czy taki osad to coś normalnego.Zdjęcie1 Zdjęcie2 Zdjęcie3
Piter233 Napisano 2 Września 2017 Napisano 2 Września 2017 Po pierwsze to atrapa amortyzatora. Po drugie, wypluwa smar ze środka więc brud się do niego lepi - przetrzyj jakąś szmatką żeby było czysto.
Mod Team michuuu Napisano 2 Września 2017 Mod Team Napisano 2 Września 2017 To znaczy, że jest nasmarowany. To dobrze. Nie wnikam w jakość sprzętu.
MrVoodoo Napisano 2 Września 2017 Napisano 2 Września 2017 To tylko kurz z jakimś smarowidłem którym możliwe że były pokryte golenie. Nawet jeśli nie będzie puszczał oleju to będzie się podobnie brudził, bo uszczelki kurzowe po prostu zbijają brud.
Dokumosa Napisano 2 Września 2017 Napisano 2 Września 2017 Już nawet rury karbowane ładują zamiast goleni Rewelacja.
Delfin17 Napisano 3 Września 2017 Autor Napisano 3 Września 2017 Rower za 800zł, więc nie spodziewałem się cudów Dzięki wszystkim za odpowiedzi, skoro takie coś jest normalne, nie nie muszę biegać do sklepu z reklamacją, zaoszczędziliście mi czasJeszcze raz dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.