Wymowny Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Cześć, Szukam roweru w granicach mniej więcej 2500zł. Rower będzie służył zarówno do jazdy po mieście jak i wycieczek po parkach/polach/drogach nieasfaltowych i z tego względu zdecydowałem się wstępnie na Crossa. Póki co mam kilka typów nad którymi się zastanawiam, ale nie są to otateczne wybory: - Romet Mustang 1, - Kellys Cliff 90 Cross, - BULLS Cross Bike 2 (na tę chwilę faworyt ze względu na możliwość kupna za ~2200zł. w okolicznym sklepie bez zabawy w wysyłkę. Powyższe propozycje mogą się całkiem zmienić. Jestem kompletnym laikiem jeżeli chodzi o rowery dlatego będę wdzięczny za każdą uwagę/wskazówkę/propozycję. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Romet Mustang 1 to nie cross tylko MTB , cross z Rometa to np. Orkan 5 i takiego bym ci polecił - niestety nagina nieco budżet http://allegro.pl/rower-romet-orkan-5-m-28-deore-rama-19-srebrny-hit-i6841705545.html ale sprzętowo znacznie przewyższa pozostałe 2 propozycje ( napęd 3x10 i powietrzny amortyzator ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymowny Napisano 2 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2017 (edytowane) Jeżeli uda mi się dodatkowo znaleźć tego Rometa w czarnej wersji kolorystycznej to chyba nie będę się nawet zastanawiał i wezmę Jeszcze pytanie o 'rozmiar' - ważę 70kg. i mam 1,76m. wzrostu - rozumiem, że podany przez Ciebie w linku rower z ramą 19'' będzie ok, czy lepiej wziąć rozmiar 21''? //EDIT: Znalazłem jeszcze taką aukcję: http://allegro.pl/rower-28-19-m-romet-orkan-5-0-m-cross-2017r-wwa-i6861733008.html - rozumiem, że ten rower jest po prostu z roku 2017, a ten podany przez Ciebie z 2016? I jeżeli tak to czy warto dopłacić do nowszej wersji? Edytowane 2 Września 2017 przez Wymowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 (edytowane) 19" będzie w sam raz. Ten tańszy to 2016 , droższy 2017. Osprzętowo jest to samo jedyne drobne różnice są w detalach ramy ale geometria pozostała ta sama, moim zdaniem dopłata nie ma sensu. Edytowane 2 Września 2017 przez gtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Posiadam Orkana 5 2017 kolor czarny mat - fajnie się prezentuje i jeszcze lepiej jeździ za swojego dałem 2749 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymowny Napisano 2 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2017 @moszczan25 Kupowałeś on-line? Jeżeli tak (albo sklep stacjonarny ma stronę internetową) to będę bardzo wdzięczny za link:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 (edytowane) @moszczan25 Kupowałeś on-line? Jeżeli tak (albo sklep stacjonarny ma stronę internetową) to będę bardzo wdzięczny za link:) Kupiłem stacjonarnie. Mam 1 stację metra do sklepu rowerowego, który ma bardzo konkurencyjne ceny w Wawie. Linku nie podam, bo właśnie patrzę ich stronę - model 5 wyprzedał się jak świeże bułeczki. Link do sklepu konkurencyjnego, kilka ulic dalej: http://allegro.pl/rower-28-19-m-romet-orkan-5-0-m-cross-2017r-wwa-i6861733008.html Edytowane 2 Września 2017 przez moszczan25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymowny Napisano 2 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Znalazłem tutaj http://www.rowerzysta.pl/rower-crossowy-romet-orkan-5-m-2017-19cali-26258.html?ceneo - czarny, 2017 rok, 50zł drożej. To chyba dobra oferta i można śmiało kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Brać, nie czekać! Ze swojej strony, polecam po ok miesiącu, lub 100-150km rozbić "serwis zerowy". Nie wymaga tego producent, ale dla własnego spokoju lepiej zrobić. U mnie na serwisie zerowym wyszło, że trzeba skasować luzy i dokręcić kasetę, bo słyszałem dziwny, cykliczny dźwięk na łańcuchu. Jak ręką odjął. Przegląd kosztował mnie 50zł, dokręcili śruby, wyregulowali amortyzator i podciągnęli szprychy. Wiadomo, elementy muszą się "ułożyć" przez pierwsze kilometry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymowny Napisano 2 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Dziękuję za rady i pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Właśnie producent tego wymaga. Zerowy przegląd jest podstawą uznania gwarancji w przyszłości - taka polityka Rometa. chyba ze coś się zmienilo w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Już nie jest wymagane, zalecane przez serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
align Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 nie chcę zakładać kolejnego tematu więc zapytam tutaj , proszę o poradę co będzie lepszym wyborem , Kellys Phanatic 10 , unibike viper gts czy giant roam 3 2018 , -wymienione rowery mają wspólną cechę czyli V-brakei , bo nie mam przekonania do tarcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Unibike osprzętowo najlepiej wychodzi. Jeśli masz możliwość przymiarki to zobacz który bardziej się podoba, ktory wygodniejszy i tego wybierz. Nazwa na ramie to szczegół :-) za ktory czasami nie warto przepłacać :-P Edytowane 10 Grudnia 2017 przez fil29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
align Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 przypadkiem przejechałem się na MTB giant revel 1 i teraz mam dylemat czy na pewno chce crossa , rower zwinniejszy a pozycja bardzo przyjemna , myślałem że mtb z taką ramą i takimi oponami to męczarnia na asfalcie , tylko nigdzie nie widzę opinie, recenzji o tym rowerze , cena 2.2 tyś w promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi