Golfistan Napisano 1 Września 2017 Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Witam, W w/w temacie za bardzo się nie orientuję - co sprzedawca - inna bajka. Mam 52 lata i raz na jakiś czas (raz, dwa razy w tygodniu) trochę sobie pojeżdżę na swoim Wagancie z 1978 roku - posiadam go od nowości , ale pasowałoby kupić coś "aktualnego". Przeglądam net oraz sklepy stacjonarne. Patrzyłem za Wagantem 2, ale ostatnio zaproponowano mi Onilus-a . Cenowo Onilus tańszy - nie wiem jak z jakością. Znowu Wagant to podobno po części China ?! Czy coś możecie poradzić ? Cena do 1500 zł. Dziękuję , Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 1 Września 2017 Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Jaki dokładnie model tego Onilusa? A co teraz nie jest po części chociaż chińskie? Tutaj mi kaktus wyrośnie jak ramy do Onilusów nie są z Chin lub innego Tajwanu. Shimano produkuje w Chinach. Iphone też jest składany w Chinach i co z tego? Sprzedawca rzuca argumentem z kapelusza totalnie i tyle, bo pewnie Onilusa ma na sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golfistan Napisano 1 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Witam ponownie, Onilus trekkingowy BERGEN 28". Jeżeli chodzi o chińszczyznę w polskich ( i nie tylko) towarach - to zdaję sobie sprawę Tylko wkur..... mi ci tzw. sprzedawcy co tylko chwalą swój towar. Dlatego też piszę na forum prosząc o ewentualne wskazówki , aby kupić rower, który trochę posłuży bez większych problemów ( np. naprawy gwarancyjne). Jak wcześniej wspomniałem mój Wagant '1978 działa przez 39 lat (w samochodach to już by był zabytek ) na wszystkich orginalnych częsciach . Pozdrawiam, Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 1 Września 2017 Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Obecny Romet ma z tamtymi rowerami wspólną chyba tylko nazwę i nie spodziewałbym się niczego więcej podobnie jak po współczesnych mercedesach w porównaniu do W124 np. Na moje oko to oba rowery, o których piszesz są zupełnie do siebie porównywalne, więc ciężko wskazać faworyta. Z Rometem może być łatwiej z gwarancją, bo dystrybutorów więcej. Jak Ci na pewnej gwarancji zależy to polecam Decathlon - na ramy dają dożywotnią. Np.: https://www.decathlon.pl/rower-miejski-hoprider-300-hf-id_8307664.html Osprzęt troszkę lepszy niż w powyższych, ale pozbawiony atrapy amortyzatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golfistan Napisano 1 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2017 No i doszła trzecia opcja , a gdzie te rowery ( B'TWIN) są produkowane / składane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 1 Września 2017 Udostępnij Napisano 1 Września 2017 W różnych miejscach. To i tak nie ma znaczenia - osprzęt i tym podobne i tak dostarczane przez zewnętrznych producentów, a ci klepią w chinach. Chcesz coś polskiego - to bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golfistan Napisano 1 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2017 W różnych miejscach. To i tak nie ma znaczenia - osprzęt i tym podobne i tak dostarczane przez zewnętrznych producentów, a ci klepią w chinach. Chcesz coś polskiego - to bierz. OK. dzięki za info. teraz muszę poczekać na wyprzedaże - może coś na flaszkę się zarobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi