sibin Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Witam. Mam problem z tymi hamulcami. Nowy rower. Z tyłu hamują bardzo dobrze. Z przodu tragedia. Po poradzie lokalnego serwisanta przetarłem klocki pilnikiem bez rezultatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Potrzeba dokładnego opisu a nie takiego czegoś Skok klamki? Tarcze nie są tłuste? ile mają hamulce czasu / km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sibin Napisano 31 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Tarcze nie były tłuste. Dla pewności tarcze oczyściłem benzyną ekstrakcyjną. rowerem zrobiłem ok. 100 km. skok - nie wiem. Możliwe że przegrzałem tarcze? lekko poczerniałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabuz Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Wydaje mi się, że jak byś przegrzał to by były "tęczowe", a nie tylko pociemniały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarzjedrek Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Bezyna nie nadaje się do odtłuszczania tarcz hamulcowych lepszy jest alkohol izopropenowy albo chusteczki nawilżane do czyszczenia okularów. Przetrzyj jeszcze raz klocki papierem ściernym i tarcze również potraktuj papierem (240 lub drobniejszym). Później wytrzyj porządnie tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Tarczę papierem ściernym? Może od razu szlifierką kątową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Tarcz nie możesz traktować benzyną bo jest tłusta, płyn do mycia okien już lepszy, a potem wodą przemyć. Najlepiej użyć alkoholu izopropenowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Wymyj porządnie tarcze płynem do naczyń i spłukaj gorąca/mocno ciepłą wodą i powinna być żyleta ewentualnie wymień klocki na metaliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m16iki Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 odkręć koło i zobacz czy klocki się ściskają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 31 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 zobacz czy klocki się ściskają Że niby ma zacisnąć bez tarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m16iki Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Takk żeby zobaczyć czy się ściskają wiesz o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No zapowietrzy hamulec. Brawo ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 31 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Wiem i dlatego się dziwie że proponujesz zaciśnięcie bez tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sibin Napisano 1 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2017 No więc zrobiłem to jeszcze raz na spokojnie. tzn. przetarłem tarczę i klocki benzyną ekstrakcyjną, klocki przetarłem pilnikiem i jeszcze raz przed założeniem benzyną ekstrakcyjną. Jest dużo lepiej, nie hamują co prawda jak moje stare poczciwe v breki w starym rowerze, ale może potrzebny jest czas, żeby się wszystko dotarło. Dzięki za porady .Temat zamykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 No więc zrobiłem to jeszcze raz na spokojnie. tzn. przetarłem tarczę i klocki benzyną ekstrakcyjną, klocki przetarłem pilnikiemNo jak Ty czyscisz tarcze benzyną to ten hamulec nigdy nie bedzie odtluszczony...i klocki pilnikiem?...to dla mnie tez jakaś nowość Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Pytasz o rady, a robisz po swojemu, jeszcze klocki benzyną traktujesz, haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi