zgud Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 GDY jeśli chodzi o plecak to pogadaj z chłopakami z serwisu albo dziewczynami w POK-u na pewno pozwolą ci przechować a co do innych produktów, to jest tak, że na zachodzie Decathlony mają generalnie większą powierzchnię, także oferta też może być większa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Apropo, wymuszania aby zostawic plecak w szafce czy innym miejscu jest niezgodne z prawem. W/g ustawy mozesz wejsc do sklepu z plecakiem, zas 'ustalenia' kierownictwa sa niezgodne z prawem. Z tego co pamietam jak czytalem kiedys na w/w temat, w razie problemow mozna sie nawet posilkowac policja, ale wiadomo jak to wyglada Wiecej szczegolow niestety nie przytocze, polecam google. Jeszcze dluzsza chwile bede niestety przegladal forum z komorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 hehe nie spokojnie, rower to moja prywatna pasja, a ze dostałem też taką prace to tak po trochu dwa w jedynym, a co do kierownika to jestem kierownikiem w ich sklepie a nie ich sklepu, sklepem zarządza dyrektor co to produktów, to nie wszystkie sklepy maja taki sam towar.. np we Francji są koszulki teamowe grup kolarskich, u nas sama bida rockriderowa... Po krótce: Decathlon to sklep dla ludzi rekreacyjnie uprawiających sport, dlatego w większości nie ma tam produktów dla profesjonalistów, oczywiście zdarząją się takie z górnej półki, ale to nie jest target Deca. Sklep fajny, zazwyczaj są tam kompetentni sprzedawcy (wiem zaraz usłysze listę zarzutów) którzy potrafią doradzić bo zazwyczaj sami uprawiają dany sport, no i to co najczęściej przyciąga ludzi do tego sklepu to CENY, zazwyczaj bardzo konkurencyjne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Panie Kierownik daruj sobie z tymi konkurencyjnymi cenami , fajnym sklepem itp wazeliną. wiekszość towaru (o ile nie cały sieciowy) to chińczyki jak każde inne . jedynym plusem jak dla mnie jest to , że można w tej sieci zwracać towar bez żadnych problemów i że czasem (coraz rzadziej niestety)można coś po taniości na wyprzedazy wyhaczyc . czyli miałem racje , że sieć nas traktuje jak bambusów co dopiero z drzewa zeszli oferując inny standard niż na zachodzie Europy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 sklep jak każdy inny,i jak większość innych chce zarobić na siebie, towar ma z Chin itp. ale jak mamy tym tokiem rozumowania iść dalej, to każdy sklep ma ceny z kosmosu, a towar nie takiej jakości jakbyśmy oczekiwali w stosunku do jego ceny... i nigdy nie będzie "fajnych" sklepów, bo klient chce kupić tanio rzecz drogą, przy asyście sprzedawcy co się podlizuje i łechta EGO klienta; a sklep, czy dana korporacja chce mieć jak największy zysk, osiągając go wiadomo jakimi sposobami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Chyba za bardzo tą sieć idealizujesz, często towar jest inny niż się spodziewałeś a zwrot jest na twój koszt, nie mówiąc o nierzetelnych sprzedawcach, problemach z gwarancją itd. Sklep chce jak każdy inny zarabiać, ale masz wybór bo towar z Chin też jest róznej jakości , ponadto wiele ciuchów jeśli nie zauważyłeś jest produkcji Europejskiej. Nie są może mocno konkurencyjni, ale mają spory wybór towarów z różnej półki cenowej i czasem mają fajne przeceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Dlatego każdy ma wolny wybór, ja np nie mam prawie żadnej rzeczy rowerowej z decathlonu... porostu opisuję politykę firmy a nie mój własny gus, panowie nie jesteście dziećmi powinniście to rozróżnić... Druga sprawa że nie ma sklepów idealnych zawsze albo będzie drożej, albo niekompetentny sprzedawca, albo coś tam , pamiętajcie że jakby nie patrzeć często łapiecie pierwszego lepszego sprzedawcę w tak dużych sklepach, a nie każdy zna wszystkie 50 000 artykułów:) No i finalne stwierdzenie: Skoro nie podoba wam się ten sklep, towar jest z chin to po co tam przychodzicie? Nikt nikogo jeszcze nie zmusił... ale to domena Polaków zamiast chwalić dobre to wolą psioczyć na złe... szklanka jest do połowy pusta a nie do połowy pełna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 no chyba nie zabronisz nam przychodzić nawet skoro psioczymy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Gdy, następnym razem zamiast plecaka weź damską torebkę i nikt cię nie prześciga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 koniecznie fioletową jak teletubiś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 GDY kolega Rafi próbuje grzecznie coś wytłumaczyć więc docinki i teksty nic nie wnoszące zachowaj proszę dla siebie bo zaczne być nie grzeczny! Ludzie/pracownicy są wizytówka firmy ale nie oni tworzą polityke. Każdy kto miał styczność z siecią lub firmą korporacyjną będzie wiedział o czym mówię. Co do jakości wyrobów w Decathlonie to polecam poczytać inne fora tematyczne jeśli chodzi o sporty górskie czy bieganie. Koszulki Deefuzz te najtansze, buty katepren czy inna odzież biegowa jest dość mocno ceniona. Szorty czy plecak Rockridera używam już 3rok i o ile plecak dostał w kość to szorty jeszcze długo mi posłużą. Rekordem świata są multilanki Kipsty w których sędziuje. Kosztowały 40zł a biegałem w nich 3sezony. Przeceny np wysokich modeli butów biegowych znajdziesz na każdym forum biegowym i mówicie co chcecie ale 30-40% przy odpowiedniej rozmowie z obsługą można spokojnie wyciągnąć. Zostawiłem we wrocławskim decathlonie już sporo grosza i 99% to były strzały w 10 jeśli chodzi o zakupy. Co do obsługi to nie wiem czy wrocław tak dobrze stoi czy miałem szczęście ale rozłożyła mnie na łopatki jedna sytuacja. Chciałem kupić buty Kalenji ale niestety nie było mojego rozmiaru a ponieważ mieszkam 60km od wrocka nie wchodziło w grę codzienne odwiedzanie placówki. Młody chłopak z obsługi stwierdził żebym zostawił swój namiar telefoniczny i w ciagu tygodnia jak będzie dostawa poinformuje mnie telefonicznie. Heh podszedłem do tego z lekkim smiechem ale niech będzie. Pomyślałem, że może ktoś nas obserwuje, mają jakąś kontrolę i dlatego mi to zaproponował. Jakież było moje zdziwienie jak po 3dniach zadzwonił do mnie Pan z Decathlonu z info, że właśnie otrzymali dostawę i jeśli nadal jestem zainteresowany to buty może odłożyć. Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 marcin dokładnie o to mi chodziło... cała esencja pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 sorry ale w którym miejscu robiłem jakieś docinki bo nie wiem .wyrazałem swoją opinie .to , że ty jestes zadowolony na 99 % to nie znaczy , że wszyscy są .a juz najbardziej mnie mdli jak przedstawiciel leje miód na swoją firme. jak tak bardzo chcesz to mnie zbanuj . i tak nie bede chodził jak tubiś z torebką :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Oczywiscie Panowie i Panie, wszyscy mamy mozgi do tego zeby wybierac to czego potrzebujemy. Mnie Decathlon, jak na razie krzywdy nie zrobil, wiec go wszystkim polecam - mozna poprzebierac, pomacac. A i serwis rowerowy milo wspominam - bo roweru mi nie popsuli gdy naprawiali Rebe na gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Co do obsługi to nie wiem czy wrocław tak dobrze stoi czy miałem szczęście ale rozłożyła mnie na łopatki jedna sytuacja. Chciałem kupić buty Kalenji ale niestety nie było mojego rozmiaru a ponieważ mieszkam 60km od wrocka nie wchodziło w grę codzienne odwiedzanie placówki. Młody chłopak z obsługi stwierdził żebym zostawił swój namiar telefoniczny i w ciagu tygodnia jak będzie dostawa poinformuje mnie telefonicznie. Heh podszedłem do tego z lekkim smiechem ale niech będzie. Pomyślałem, że może ktoś nas obserwuje, mają jakąś kontrolę i dlatego mi to zaproponował. Jakież było moje zdziwienie jak po 3dniach zadzwonił do mnie Pan z Decathlonu z info, że właśnie otrzymali dostawę i jeśli nadal jestem zainteresowany to buty może odłożyć. No to chyba tylko ja mam takiego pecha z tym wrocławskim Decathlonem (czyt. obsługa, serwis i kontakt) Oczywiscie Panowie i Panie, wszyscy mamy mozgi do tego zeby wybierac to czego potrzebujemy. Mnie Decathlon, jak na razie krzywdy nie zrobil, wiec go wszystkim polecam - mozna poprzebierac, pomacac. A i serwis rowerowy milo wspominam - bo roweru mi nie popsuli gdy naprawiali Rebe na gwarancji. Wg. mnie nie warto im zlecać naprawy tak drogich części. Ja zrezygnowałbym nawet z darmowego przeglądu roweru. Moja historia z serwisem Decathlon Wrocław: http://www.forumrowerowe.org/topic/53056-sklep-decathlon-wrocaw-serwis/page__p__588100__fromsearch__1entry588100 Kolejna rzecz, której nie napisałem w tym temacie to to, że odbierając rower po odpowietrzeniu hamulec nie był dokręcony, przez co latał na wszystkie strony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 ...Wg. mnie nie warto im zlecać naprawy tak drogich części. Ja zrezygnowałbym nawet z darmowego przeglądu roweru. Kolejna rzecz, której nie napisałem w tym temacie to to, że odbierając rower po odpowietrzeniu hamulec nie był dokręcony, przez co latał na wszystkie strony... Naprawde nie skorzystalbys z naprawy gwarancyjnej amortyzatora???? Akurat dla dokrecenia mostka czy regulacji przerzutek, to nawet na gwarancji nie warto jechac. Tym bardziej na ten darmowy przeglad szkoda czasu (nie bylem i sie nie czepiali). Ale jak cos kosztuje prawie 1,5 tys (Reba) to warto chyba, bo w koncu jak spieprza, to najwyzej wymienia na nowa i kwita. Po tej naprawie zakupilem komplet serwisowy uszczelek do amora (na Allegro) - duze bylo moje zdziwienie gdy sprzedawca okazal sie serwisant ze sklepu gdzie naprawiali mi amor - cos czuje ze kupilem te same uszczelki ktore rozchodowali do mojej naprawy Nie mam zalu do nich - chlopaki tez chca pozyc, a nie placa im za duzo. Naprawiona Reba przejezdzila sezon bez zadnych problemow - olej i cisnienia trzyma, tak ze pompke chyba sprzedam Kiedys hak chcialem kupic do przerzutki bo pogialem - koles z serwisu cos tam baknol o zamowieniu i czekaniu 2 tygodnie, a widzac moja mine, podrapal sie w glowe - polecial na sklep i wykrecil z roweru na stoisku. Mowie wam, w Decathlonie zlote serca maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samp Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam Czy ktoś coś wie na temat wyprzedaży rowerów w Decathlonie?? Interesuje mnie głównie rowerek Rockrider 8.1. Z góry dzięki za odpowiedź samp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 8.1 nie są na wyprzedaży ze względu że rower w sezonie 2010 będzie wyglądał tak samo więc sklepy go nie wyprzedają, ale zawsze ze względu na zimę można coś wynegocjować... a na pewno jakieś akcesoria... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samp Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 8.1 nie są na wyprzedaży ze względu że rower w sezonie 2010 będzie wyglądał tak samo więc sklepy go nie wyprzedają, ale zawsze ze względu na zimę można coś wynegocjować... a na pewno jakieś akcesoria... Szkoda, bo rok wcześniej można go było kupić za około 2000 zł, niestety cena 2899zł jest zbyt wysoka dla mnie. W takim razie pozostaje poszukanie jakiejś innej maszyny. W każdym razie dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Szkoda, bo rok wcześniej można go było kupić za około 2000 zł, niestety cena 2899zł jest zbyt wysoka dla mnie. W takim razie pozostaje poszukanie jakiejś innej maszyny. W każdym razie dzięki za info. zgadza się w tamtym roku zmianiały sie modele rower był czarny teraz jest szaro-srebrny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 W tamtym roku był szaro-srebrny,w tym fioletowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 W tamtym roku był szaro-srebrny,w tym fioletowy... A przypadkiem nie brązowy ?? LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samp Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 A przypadkiem nie brązowy ?? LINK Widziałem ten rowerek i w tym roku jest coś ala fioletowy czy nawet bardziej bordowy chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 to 9.1 jest bordowa a nie 8.1 no ale wy pewnie wiecie lepiej ni z KS rowery Decathlon Zakopinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samp Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 to 9.1 jest bordowa a nie 8.1 no ale wy pewnie wiecie lepiej ni z KS rowery Decathlon Zakopinka Nie mam zamiaru się kłócić jaki kolor proszę tylko o info o ewentualnej wyprzedaży. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.