Ginger91 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Dzień dobry, mam stary rower, z którym nie bardzo wiem co zrobić. Stał parę sezonów na balkonie i pordzewiały pewne części. Link do zdjęć: https://www.dropbox.com/sh/5035dacp84ve505/AACJCvjB56QWe3cZdaY6_e8Ga?dl=0 Rama: Biria Ultimate Serie AT2 Przerzutki: Shimano Alivio v-brake 3x8 Amortyzatory: RST CAPA t4 Jak widać na zdjęciach najbardziej ucierpiały amortyzatory, linki hamulcowe i łańcuch. Rower oczyściłem i sprawdziłem pod kątem mechanicznym- jest sprawny (przerzutki rozstrojone, ale czego się spodziewać po takiej przerwie). Czy ktoś mi może pomóc w określeniu jego orientacyjnej wartości przy takim stanie? Opłaca się inwestować w naprawę/ wymianę pordzewiałych części? Jaka byłaby uczciwa kwota za jaką mógłbym go sprzedać w tym stanie? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Filip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 nie wiem czy nie lepiej zostawic go sobie i powoli przerabiać. Ludzie potrafią zdrowe rowery podobnej klasy sprzedawac teraz po 300-400 zł. Tu jest do wymiany kaseta z łańcuchem i amortyzator. Linki z pancerzami sądze że tez do wymiany. Nie wiadomo jaki stan piast i czy wystepuja gdzies luzy. Ja osobiscie bym go zostawił niż miał dostac przy dobrych wiatrach 200-300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ginger91 Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 nie wiem czy nie lepiej zostawic go sobie i powoli przerabiać. Ludzie potrafią zdrowe rowery podobnej klasy sprzedawac teraz po 300-400 zł. Tu jest do wymiany kaseta z łańcuchem i amortyzator. Linki z pancerzami sądze że tez do wymiany. Nie wiadomo jaki stan piast i czy wystepuja gdzies luzy. Ja osobiscie bym go zostawił niż miał dostac przy dobrych wiatrach 200-300 zł Dzięki za radę i wstępne wyceny. Problem polega na tym, że niezbyt mam czas się z nim grzebać, a teraz bardziej zastanawiam się nad kupnem roweru miejskiego, stąd pytanie o sprzedaż. Czyli według Ciebie 200 pln to byłaby uczciwa cena, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 na pewno kupujacy bedzie musiał oddac go na serwis albo sam poprzerzucac czesci a to kolejne 200-300zł. Jesli doliczyc serwis bez czesci to +- 100-150. Wiec patrzac okiem kupujacego rower na dosc podstawowym osprzecie ze wszystkimi potrzebnymi serwisami i czesciami wyjdzie na koniec ~600zł. Moim zdaniem dosc duzo. Moze ktos sie znajdzie. Dobry opis części, podaj rozmiar ramy, rzuć przykładowe 300 do negocjacji i obserwuj rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ginger91 Napisano 31 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 A jak sprawdzić rozmiar ramy? Bo wstyd się przyznać, ale nie wiem jaki to rozmiar. Przymierzałem u gościa, który mi go składał i nawet się wtedy nie zastanawiałem ile ma rama cali/cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 1 Września 2017 Udostępnij Napisano 1 Września 2017 dł rury podsiodłowej liczonej od środka korby do konca czyli wejscia na sztycę podsiodłową. Dł w cm podzielić przez 2.54 co da wynik w calach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi