vooyeQ Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Czołem, W skrócie zbyt miękki amor na blokadzie. Szczegóły: Pacjent: Reba RL Solo, zakupiony 2015 | [RAMBLER 29ER R-line 6.0] Przebieg: 4500km | na zjazdach góra 10% | reszta zablokowany | 3 razy widział deszcz (asfalt/teren 50/50) Objawy: - po 3500km coraz bardziej miękki na blokadzie | wyjazd do serwisu - wymiana oleju + dopompowanie - po 4000km miękki na blokadzie | kolejne dopompowanie - po 4500km znowu miękki, wycieczka do serwisu | opinia serwisu: ~ naturalne zużycie, można wymienić uszczelki, olej, ale brak gwarancji, że to coś zmieni Serwis ma dobre opinie [pozdrawiam dwóch panów M], ale czy w tym przypadku mają rację ? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Przebieg: 4500km | na zjazdach góra 10% | reszta zablokowany Przypuszczam że tłumik ma dość jazdy na blokadzie i do niego bym zajrzał w pierwszej kolejności. A tak nawiasem to naprawdę potrzebny Ci amor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vooyeQ Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Na serwisie mają panowie zajrzeć raz jeszcze i dać znać.Przyzwyczaiłem się do możliwości lepszego tłumienia w razie potrzeby, ale sądząc po 10% użytkowania to w sumie na logikę nie jest to niezbędne.Martwi mnie, że coraz bardziej siada na blokadzie i mam dylemat, czy inwestować w uszczelki + serwis, czy dać sobie spokój i rozejrzeć się za czymś innym. Jednorazowo uszczelki+serwis ok, ale jeżeli ma mi się sypać co 500km to już słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Jesli tak rzadko korzystasz z pracy amortyzatora, to bierz spokojnie sztywny widelec, a amortyzację przerzuć na szersze opony. Wbrew pozorom na sztywnym z dobrymi gumami też zjedziesz. Poza tym na prostej wzrośnie czucie trakcji, rower też lepiej ruszy z miejsca i zmniejszy się jego waga. Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez Lumperator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Jeśli taka była diagnoza panów z serwisu to czym prędzej zmień serwis. Większość RSów, w tym m.in. rebę da się odbudować wręcz do stanu fabrycznego jeśli tylko golenie całe. Lepiej niech nie zaglądają jeśli nie mają pomysłu co dalej Serwis, który jako remedium na słabo działającą blokadę dwukrotnie dopompowuje amortyzator zasługuje na publiczne potępienie Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vooyeQ Napisano 2 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2017 (edytowane) Odwiedziłem inny serwis, stwierdzili, że w sumie jest ok, a ewentualny pełny przegląd to 300 + części. Aż tak zdeterminowany nie jestem. Pojeżdżę jeszcze trochę, jak się nie będzie pogarszać to zostawię, nadgarstki dychną. Edytowane 2 Września 2017 przez vooyeQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diarem Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Kup uszczelki , olej i smar , ściągnij manuala z neta i zrób sam , tam nie ma nic co możesz zepsuć na yt tez są filmy jak serwisować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 (edytowane) 300 PLN za samą robociznę? W Polsce? Co do amortyzatora, oprócz uszczelek do sprawdzenia korpus tłumika i stan goleni wewnątrz, ponadto jeżeli po 500km trzeba dopompowywać amortyzator (no chyba że robisz 500 na rok) to komora powietrzna też do serwisu/sprawdzenia. Edytowane 2 Września 2017 przez radomir82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 pewnie nie chcieli go robić więc dali zaporową cenę tyle może kosztować serwis ale z kompletnym zestawem uszczelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vooyeQ Napisano 2 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Robiłem 2kkm per sezon(maj-wrzesień), ale apetyt rośnie i celuję poprawić wyniki. Jeżeli ktoś z Szanownych Forumowiczów może służyć pomocą i zajrzeć do amora (Katowice i okolice) to możemy sie dogadać (złocisze, piwsko domowej roboty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 NApisz na forum do Fonika lub http://www.[reklama-bez-zgody].pl/ Te lokalne serwisy mają ceny z kosmosu + często nie mają też wiedzy na temat tego co robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi