kishoth Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Cześć, Mam w swoim liczniku sigma 16.12 uszkodzony czujnik prędkości i chcę go wymienić na nowy. Problem w tym, że nie wiem jak się do tego zabrać, a mianowicie jak rozebrać kostkę licznika żeby dobrać się do pinów. To jest ten przewód gdzie jest jeden kabelek i on wchodzi do dwóch pinów. za cholerę (a nie chcę tego robić na siłę tylko na razie po dobroci) nie mogę zdjąć tej zaślepki. Czy ktoś już ją zdejmował i mi podpowie jak to zrobić, żeby nie rozwalić całej nakładki? Pozdr. Albo nie mogę edytować postu albo nie wiem jak to zrobić... Ok już mam udało mi się jakoś podważyć - dla potomnych mi to się udało przy kabelku i z jednej strony ładnie puściło druga strona to już była formalność. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Uciąć kilkanaście cm od podstawki, zalutować i zabezpieczyć koszulkami termokurczliwymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kishoth Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Wiesz tu bardziej mi chodziło właśnie o te zaślepkę do zlutowania styków - finalnie udało się ją zdjąć. Nie byłem pewien czy ona nie zdejmie się z kawałkiem całej obudowy więc nie próbowałem tego robić na chama. Jak sobie z tym poradziłem to napisałem w pierwszym poście, jakby ktoś szukał sposobu jak ją podważyć teraz lutowanie kabelków do pinów bezpośrednio. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.