Skocz do zawartości

[Obręcz]Jaka obręcz lepsza?

cin3k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam prośbe o porade bo nie jestem jeszcze doświadczony w tej dziedzinie mam zamiar kupić obręcze niewiem jakie.Bendą używane do dirtu jakiegoś lekiego dh,fr.Niewiem jakie wybrać zasatanawiam się miedzy dwiema DOUBLE WIDE i SINGLE WIDE w cenie mięzy nimi jest chyba z 10zł różnic więc całe nic a chiałym wybrać lepsza i prozę was o pomoc w wyborze z tego co czytałem to wynika że, SINGLE WIDE jest lepsza,SINGLE WIDE jest lżejsza o 210g od DOUBLE WIDE.Tutaj http://www.7anna.com.pl/Sun.html wyczytałem że SINGLE WIDE posiada jakiś sytem Anti Snakebite na czym on polega?Możecie jeszcze polecić jakąś dobrą i mocną piaste i szprychy,nyple.A i jeszcze DOUBLE WIDE mi sie z wyglądu bardziej podoba białe a SINGLE WIDE za bordzo mi się nie podoba czyytałem że jest w kolorach czarnym i białym ale nigdzie nie mogłem znaleźć zdjęcia białej obręczy SINGLE WIDE.Proszę o pomoc.

Pozdrawiam wszytkich ;)

Napisano

single wide to dosc malo popularny model duble jest ciezka i przez to mocna bo samo aluminium raczej z gatunku tych miekkich i dosc latwo sie wgniata co do piasty i obreczy to zalezy od funduszy czy to przednia czy tylnia piasta ma byc(na jaka os?/szerokosc?).szprychy po prostu DT champion dosc tani i sprawdzone.piasta mysle ze mozna zaczac rozmawiac jesli chodzi o tylnia od modelu NS coaster(albo roller nigdy ni pamietam jedna tylnia jest druga przednia)za 180zł dalej DT cerit 250zł sadze ze wyzsze ceny cie nie interesuja skoro mowisz o 10zł roznicy w cenie obreczy :)

antisnakebite jest to takie uksztaltowanie obreczy ktore zapobiega przecinanieu detki przy dobiciu opony-tyle teori w praktyce roznie to bywa nie zaszkodzi to miec ale tez nie kieruj sie tym ze jak obrecz tego nie ma to lepiej jej nie kupowac bo tak nie jest zreszta jak chcesz fr jezdzic to i tak opony bedizesz mial i detki tak grube ze snake jest malo prawdopodobny

Napisano

Takie tylko pytanie: a DOUBLE TRACK nie wystarczy? Sporo moich "fruwających" znajomych na tym jeździ, niektórzy tłuką je niemiłosiernie i jakoś nie słyszę od nich narzekań. Bo to w końcu i gram i złotówek mniej... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...