Skocz do zawartości

[przerzutka przód] jaka przerzutka do szosy ?

masti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Składam sobie szose i tak kupuję cześci itp. Nie wiedząc co z czym i jak ale składam sam. Wiec zakupilem przerzutke shimano deore. Zakladam a tu zonk. Chaczy o opone i to konkretnie.

Musi byc jakas konkretna do szosowki ?Jakaś obejma inna ?0bdd4a92e2b9.jpgd872652c3795.jpg

Jeśli korbę zakładasz szosową,to przerzutka też musi być szosowa.W przeciwnym razie mogą być problemy ze zmianą przełożeń.Dodatkowo tak jak u Ciebie,może się nie zmieścić.

Jeśli jeszcze nie kupiłeś wszystkiego,to wcześniej się dopytaj czy podzespoły które zamierzasz kupić będą kompatybilne.

Tak tak. Korba na pewno shimano sora tiagra bądz jakaś inna. Oś zintegrowana bo juz mam założone adaptery.

na pewno na 2 blaty

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6702861767

Taka będzie ok ?

Ile biegów planujesz z tyłu? Claris dedykowany jest dla 8 przełożeń. Będzie przerzucał biegi również z napędem 9 i 10 biegowym, ale węższy łańcuch może powodować pewne problemy. Ja przy węższym łańcuchu 10 biegowym i clarisie miałem częsty problem ze spadaniem łańcucha podczas przerzucania z małej tarczy na dużą - wózek jest za szeroki dla takiego łańcucha. Zanim kupisz jakikolwiek element napędu musisz zaplanować ilość przełożeń i dobierać komponenty tak aby były ze sobą kompatybilne. Kupowanie części na chybił trafił to nie jest dobry pomysł. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...