TheJW Napisano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Muszę pilnie kupić dobre rękawiczki do MTB. Dostałem ostatnio BTwin 900 i nie nadają się do jazdy w terenie zupełnie (chyba, że rekreacyjnej po równej drodze). Wydaje mi się, że to rękawiczki szosowe. Możecie polecić jakieś konkretne modele? Najlepiej dostępne w sklepach, żebym mógł przymierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Na nieco chłodniejsze dni, bardzo polecam Giro DND z długimi palcami: http://www.bikestacja.pl/pl/rekawiczki-giro-dnd-czarno-szare-45254.html Są rewelacyjnie dopasowane, z wierzchu mają taki nadruk jak gdyby gumowy, który dodatkowo powinien chronić przy glebie. Od wewnętrznej strony nie mają żadnych poduszek, dzięki czemu świetnie czujemy kierownicę, tzn. nie ma poduszek, ale w miejscu gdzie znajduje się mięsień dłoniowy krótki, są dwie warstwy skóry syntetycznej a między nimi jakaś cienka i dosyć sztywna wkładka. Ja mam szczupłe dłonie i długie palce i rozmiar M idealnie na mnie pasował. Kupiłem je znacznie drożej, ale nie żałuję żadnej złotówki. Ponieważ w tym przypadku chodzi o Bikestację, to lepiej zadzwonić do nich i upewnić się że na pewno mają wybrany rozmiar na stanie magazynowym, bo to różnie u nich bywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.