pierotez Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) Słuchajcie jak połączyć z mount holder z1 na kierownicy (ten od Cycplusa M1) z tymi światełkami. Te światełka mają tylko klipsy do zasadzenia gumek ale światełka pewnie będą różne w przyszłości Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez pierotez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 Cycplus używa standardu montażu garmina. Możesz przebierać w różnych mocowaniach do liczników i światełek. Swoją droga z takich znanych mi pasującyvh pod to mocowanie to magicshine (tylne wysokie modele seemee, przednie serii rn). Być może xoss też ma jedwn moeel (nie miałem w łapkach ale mocowanie wyglada podobnie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) Ups, chodziło mi o mocowanie przedniej lampki pod licznikiem M1 na (pod) holderze Z1 z zestawu z licznikiem. Coś ala https://pl.aliexpress.com/item/1005004272919716.html Z tym że będę musiał poszukać coś pasującego. Te moje lampki mają po zdjęciu silikonowej gumki klipsa. Tylną nasunąłem na torebkę podsiodłową Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez pierotez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Mam ten holder ale kupiony ze 2 sezony temu i ma wyłącznie mocowanie na górze na licznik. Od spodu jest jedynie dziura na śrubę żeby zabezpieczyć licznik przed szybkim demontażem. Ale oczywiście są holdery co mają od apodu drugie "złącze" albo "uszy" pod lampę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 2 Września 2023 Udostępnij Napisano 2 Września 2023 (edytowane) Ta śrubka w dziurkę na środku mie zmyliła. Myślałem że nią przykręcę sobie od spodu co będę chciał. Tak, muszę poszukać coś pod latarkę. Widzę że te 2 śrubki od spodu można wymienić da dłuższe i przykręcić razem z dedykowanym mocowaniem. Użytkuje właśnie m1 po twojej wstawce i jest naprawdę OK. Intuicyjność jest jak jest ale jak się wreszcie przeczyta instrukcje to wszystko działa jak należy 😄 Synchronizacja z apką xoss a później z stravą sprawna i szybka. Pasek magene oraz czujniki cyca paruje i jest OK! Teraz pytanka: Przyszły mi te czujniki link i nie chcą być za cholerę uniwersalne! t.j. jeden znajomemu posłużył jako czujni prędkości w garnimie a mój paruje się tylko i wyłącznie jako cadence. Zmiana zworki na speed nic kompletnie nie daje daje 😑 Edit. Następna sprawa to jak sprawdzić czy strava poprawia prędkość i zapisany ślad? Porównując z zapisanym śladem m1 i apce xoss po skończonym treningu to co zaciągnęła strava wychodzi na to samo a nie na +/- 10%?! W porównaniu do garmina kolegi to mój m1 ewidentnie oszukuje na prędkości. Ostatnio średnia 33 vs 26 u kolegi 😑 Edytowane 2 Września 2023 przez pierotez Ups!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Września 2023 Udostępnij Napisano 2 Września 2023 (edytowane) 8Bo musisz skorzystać z funkcji stravy nazwanej correct distance. Dla każdej trasy klikasz w trzy kropki i wybierasz co trzeba. Wracając do uchwytu to ciekawą opcją jest to: https://pl.aliexpress.com/item/32958814230.html Metalowe, standardowo od spodu jest ucho oraz dołożony holder do latarki pokroju convoy s21. Zamiast holdera do latarki można podpiąć np. taką lampkę: https://pl.aliexpress.com/item/1005005896561013.html Edytowane 2 Września 2023 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 6 Września 2023 Udostępnij Napisano 6 Września 2023 (edytowane) Tym razem ku przestrodze: https://www.aliexpress.com/item/1005003175948804.html Podróbka wkładki korekcyjnej do okularów Alba Optics, za dosłownie ułamek ceny. Ramka po tygodniu pękła. Edytowane 6 Września 2023 przez marcesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 8 Września 2023 Udostępnij Napisano 8 Września 2023 (edytowane) Jakie macie opinie na temat gps-ów igpsport? Mam IGS 618 i o ile sam licznik spoko (gps łapie błyskawicznie i śledzi dokładnie, bateria trzyma około 4-5 godzin), to już aplikacja na telefon tragiczna - ma tam łączyć się niby z licznikiem przez bluetooth i synchronizować treningi, co praktycznie w ogóle nie działa - może 1 raz na 10 się uda w ogóle połączyć. No, może jeszcze to że termometr w urządzeniu zaniża temperaturą o 3 stopnie. Więc sam licznik ok jest zwłaszcza jak na swoją cenę, ale treningi trzeba wrzucać prze kabel na komputerze (można wrzucić nawet do garmin connect, urządzenie generuje pliki w garminowym formacie .fit). Widzę, że są nowsze modele już niż 618, może ktoś ma i się wypowie czy rozwiązali powyższe problemy? Edytowane 8 Września 2023 przez leon7877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 8 Września 2023 Udostępnij Napisano 8 Września 2023 Obecnie używam igs50e i bsc200 - nie ma problemów jeśli chodzi o łączność z aplikacją. Niemniej aplikacja sama w sobie marna. U mnie pełni wyłącznie rolę pośrednika ze stravą i słuzy do ładowabia tras na licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 (edytowane) Chyba oba to niższe modele (chociaż, bsc200 może nie?). A zwróciłeś uwagę, czy termometr pokazuje prawdziwą temperaturę, czy zaniża o 3 stopnie jak u mnie? Niby to mniej ważne, a jednak drażni mnie. Czytałem opinie o IGS520 i ludzie pisali, że tak samo termometr zaniża temperaturę. To, co mnie jeszcze wkurza to że MapMyFitness ma jakieś problemy z plikami .fit z tego licznika. Niby to format Garmina, z Garmin Connect działa prawidłowo. Ale z MapMyFitness nie, niby importuje ale nie widać nic oprócz trasy (brak tętna, kadencji, prędkości itd). Z drugiej strony, MapMyFitness działa prawidłowo ze sprzętem Garmina więc nie wiem o co chodzi. Edytowane 18 Września 2023 przez leon7877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 IGS i BSC to inne chipy znacząco. BSC mają dużo lepszą dokładność i szybkość. Nie zauważyłem żeby temp zaniżał jakoś znacząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 (edytowane) No widzę, że przynajmniej GPS powinien być lepszy, bo mój obsługuje np tylko GPS i Glonass. Ale na GPS zbytnio narzekać nie mogę akurat, łapie fixa zwykle w około 10 sekund i śledzi dość dokładnie, raczej nie zdarza się żeby po drodze zgubił zasięg. Edytowane 18 Września 2023 przez leon7877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 Z moich doświadczeń z BSC200 vs IGS50e wychodzi, że BSC o wiele mniej zaniża prędkość i dystans. Wręcz mam trasy, że Strava nic po nim nie poprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 Hmm, nie zauważyłem zaniżania prędkości ani dystansu w IGS618. Może to, o czym piszesz wynika z tego, że nie od razu wzbudza się po pauzie, jest chyba jakiś poślizg - kilka sekund. A jak ruszasz z miejsca, to chyba jest to 30 sekund zanim zacznie automatycznie nowy trening, chyba że włączysz szybciej. Dystansu raczej mi nie zaniżył, bo jest w zasadzie tyle samo, co z gps-a telefonu. Nie wiem za to, czy jest możliwość pauzy na żądanie - chyba nie, co jest też wkurzające. Bo gdyby nie to, to np idąc do sklepu i zostawiając rower, wziąłbym go do kieszeni (żeby nie zostawiać na wierzchu na zewnątrz), ale nie mogę bo się wybudzi jak będę chodzić po sklepie i zaliczy to jako trwający trening. Więc albo trzeba go jednak zosawić bez ruchu, albo zakończyć trening i potem zacząć nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 U mnie IGS50 zaniża (w lesie znacząco) prędkość chwilową a dystans na trasie około 8-10%. To są trasy robione bez pauzowania. 50-60km w terenie jestem jeszcze w stanie zrobić bez przystanków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 To ciekawe co mówisz, wydaje mi się ze mój nie zaniża ale zwrócę na to uwagę. Może jednak coś poprawili już w 618 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 No ale porównujesz licznik z zapisem śladu warty w porywach 100zł do nawigacji. 618 ma wszystko inne - chipset, soft itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 Nie wnikałem zbytnio czym różni się 520 od 618. Najbardziej mnie interesowało, czy w 620 poprawili problemy z 618, o których wspomniałem. A patrzę, że jest już 630. Nie wiem jak do tego się ma BSC200, chyba jest porównywalny do IGS618 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 BSC200 nie jest nawigacją. Potrafi jedynie prowadzić po śladzie ale nie ma żadnych map itp. To licznik za 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 Tak po prawdzie ta nawigacją w 618, tak jak i mapy nie nadają się do niczego. To urządzenie sprawdza się tylko do zapisywania śladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 9 Października 2023 Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Piasta Novatec D792BS 12x142 32H IS 6 za 242 zł, potrzebuję zmienić piastę Accent Race. Czy te piasty to to samo co u nas? https://pl.aliexpress.com/item/1005005339204059.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 9 Października 2023 Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Możesz śmiało brać, to jest to samo. Mam komplet piast z tego samego źródła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 A jak wygląda ewentualny serwis tej piasty, czy można w nim wymienić bębenek? Czy jest dostępny? W Accent Race najbardziej zawiódł mnie brak możliwości wymiany bębenka. Sam producent/dystrybutor nie przewidział takiej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Możecie polecić jakaś sensowną kamizelkę na rower? Ogląda i na Ali jest tego od groma. Pytanie, co ma sens i oddycha? SPEXCEL, czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 5 godzin temu, bastard83 napisał: A jak wygląda ewentualny serwis tej piasty, czy można w nim wymienić bębenek? Czy jest dostępny? W Accent Race najbardziej zawiódł mnie brak możliwości wymiany bębenka. Sam producent/dystrybutor nie przewidział takiej możliwości. Tak, w D792SB bębenek jest wymienny. Oficjalnie są dostępne Shimano HG i SRAM XD, chińczycy mają też do tych piast nieoficjalny Shimano MS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi