sandinista Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Czy możecie polecić jakąś korbę na kwadrat do napędu 1x. Pierwotnie była 3 rzędowa. Będzie zestawiona z takim kompletem :US $36.57 6%OFF | LTWOO A7 10 Speed Shifter + Rear Derailleurs + 42/46T ZRACE Cassette / BCD104 Chainrings + SUMC Chain Groupset, PCR BEYOND M6000 https://a.aliexpress.com/_mOClL7n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Z Aliexpress? np. https://pl.aliexpress.com/item/1005001297575462.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandinista Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Tą widziałem,tylko podobno przy 2 rzędowej nie będzie linia łańcucha poprawną ,chyba że to zbytnie aptekarstwo i nie ma się czym przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Kup przerzutkę 11 rzędową, jest wykonana z dużo lepszych materiałów. Mam 10 rzędową i 11 rzędową, 10 rzędowa wózek ma plasteliny, gorsze śruby. Dodatkowo zamawiając wszystko w jednej paczce narażasz się na cło, patrząc na komentarze z Polski przesyłka będzie przepakowana w Holandii i przejdzie przez WER Warszawa, już pominę to że przez ten rodzaj przesyłki będzie to długo szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandinista Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 A mógłbyś podlinkować ta 11 rzędową,czy zamawiać z tego samego linku , który podałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 29 Maja 2021 Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Ja kupiłem coś takiego https://pl.aliexpress.com/item/1005001790415683.html w rowerze mojej Żony jeździ od roku. A do mnie w ciągu tygodnia dotarły klamkomanetki z przerzutką: https://pl.aliexpress.com/item/20000003823990.html zmiana z dwu rzędowego clarisa, puki co 10km testowo, jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandinista Napisano 29 Maja 2021 Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Maja 2021 Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Kup kilka KMC X10 (w biosternie jeszcze mają w przyzwoitej cenie) i zmieniaj zakładając najkrótszy z zestawu. Jak chcesz coś nieco lepszego to campagnolo record c10 lub ybn sl-a 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Maja 2021 Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Ma ktoś z Was jakieś sprawdzone aluminiowe końcówki pancerza przerzutki i hamulca? Kolor złoty, bez napisów itd. Trochę tego jest, ale hamulcowe w większości przypadków są jakieś dziwnie długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gradory Napisano 29 Maja 2021 Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Pomóżcie, gdzie kupić kasetę 10-50, zębatką 32, łańcuch i kółka przerzutki GX Eagle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoo Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 W dniu 28.05.2021 o 16:20, sandinista napisał: Czy możecie polecić jakąś korbę na kwadrat do napędu 1x. Pierwotnie była 3 rzędowa. Będzie zestawiona z takim kompletem :US $36.57 6%OFF | LTWOO A7 10 Speed Shifter + Rear Derailleurs + 42/46T ZRACE Cassette / BCD104 Chainrings + SUMC Chain Groupset, PCR BEYOND M6000 https://a.aliexpress.com/_mOClL7n a nie ma możliwości wymiany tylko blatu w starej korbie? ja tak zrobiłem 3x -> 1x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPatryS Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 To jak teraz wygląda z tym cłem i vatem ?Widzę że dalej odzież opłaca się zamawiać z aliexpress jak z allegro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Do końca czerwca, potem to co z magazynu spoza EU dostaje z marszu vat i ew. cło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Po 40 dniach doszła Zestaw 9s z kasetą 11/50 suporty ht2 Hamulce hb100 Tarcze 160 Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Wszystko byłoby pięknie gdyby nie to że brakuje łańcucha, coś da się z tym zrobić zanim kliknę zamówienie zostało odebrane? Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Jedynie kliknąć odbiór a zaraz potem zrobić dispute, że brak cześci zamówienia. Do tego dołącz fotki j.w. ( najwazniejsza z wagą paczki, bo to pozwoli ustalić ew. brak ) Chyba, że się coś zmieniło - ale do tej pory ja tak reklamowałem niezgodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Nawet gdy coś później wyszło, masz dwa tygodnie od otrzymania zamówienia na ew. reklamacje przesyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Ładna wlepka od urzędu celno-skarbowego. Nic dziwnego, że zajęło im to 49 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Godzinę temu, Sobek82 napisał: Wszystko byłoby pięknie gdyby nie to że brakuje łańcucha, coś da się z tym zrobić zanim kliknę zamówienie zostało odebrane? Pozdrow'er Sprawdź czy naprawdę wybrałeś opcję z łańcuchem. Może być tak że kupiłeś zestaw bez łańcucha jeśli było kilka opcji w ofercie do wyboru. Płaciłeś cło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Nic nie płaciłem, kurier zostawił u somsiada, więc nawet nie wiem kto i kiedy gdyby nie dobry somsiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Labell Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Chińczyk pewnie będzie chciał filmik jak otwierałeś paczkę, że po otwarciu już nie było łańcucha. Paczki nawet małe, zawsze otwiera się z kamerą w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Filmiku nie mam a w zamówieniu brałem komplet bo łańcuch wychodził jakieś 50 zł w komplecie No cóż, jak się nie uda to nie będę płakał, cieszę się że w ogóle doszło, to pierwsze zamówienie z czajna, czaiłem się z tym i tak od kilku miesięcy/lat. Pozdrow'er 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Na allegro są łańcuchy 9s za 70plnów nawet XT,deore ale 116 ogniw przy kasecie 50t to bym potrzebował 126 którego chińczyk nie dał i albo zamówię osobno z chin i poczekam miesiąc albo kupię w pl i na dwie spinki połącze z dodatkowym odcinkiem łańcucha. Zrobię wam porównanie tej przerzutki z alie i starej deorki rd-m510 którą odkręciłem od roweru na złomie, ciekawe czy z tym extenderem obsłuży 50t Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 A co masz z przodu żebyś potrzebował 126? Ja mam 29er ht rurki łańcuchowe 430mm tył 11-51z przód 34z przerzutka m8100 (więc wózek 5cm dłuższy niż w m8000 i kółka 13z). Łańcuch 126 muszę skracać dokładnie o 10 ogniw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 6 godzin temu, Labell napisał: Chińczyk pewnie będzie chciał filmik jak otwierałeś paczkę Przerabiałem jak dostałem widelec pseudo karbon a nie alu. Nalepka z wagą wskazywała 1260g gdzie sam alu ważył 1300g. @Sobek82 zrób dispute, bez odsyłania tylko kasa i napisz, że chcesz zwrot kasy za łańcuch ( ja bym się nie szczypał i wziął cenę średnią z ali tej marki, albo po bandzie i cenę z PL średniej półki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi