Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obecnie: 176 cm / 77-78 kg
W przeszłości: 176 / 87 kg

Koszulki YKYWBIKE  - chińskie XL / europejskie L - są idealne. Sprawdzone na 4 różnych modelach i bluzie, 

Spodenki RION - europejskie L wg. producenta

Kamizelka RION - M, ale jest dopasowana i jak skoczy waga to będzie ciasno.

Dla porównania:
gatki z ASOSSa - L, 
gatki z Martombike - L, 
koszulki Martombike - XL, 
koszulki /bluzy Endura XL za dużej, L ok. 

• +1 pomógł 2
Napisano

Ja tak samo. Jeżdżę na tarczach Deckasa, bo długo wytrzymują, ale jakbyś brał oval, to nie będzie ustawiony pod magicznym optymalnym kątem sprawdzanym godzinami w laboratoriach, tylko na prostackie 90 stopni :) Ostatnio z napędu kupiłem korby karbonowe RIRO (chyba podróbki SRAM X01 o wadze 440g), ale jeszcze nie testowałem, bo czekam na ugniatacze. Kasety i łańcuchy u mnie tylko Shimano, bo przy 12s jest duża różnica. Szkoda nerwów na eksperymenty.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Kupowałem łańcuchy KMC na Ali, na zwykłym X11 robiłem po 8-9k przebiegów w MTB, na wersji Aurora wyszło 500 i łańcuch do śmieci. Ogólnie to są podrabiane łańcuchy - bardzo dobrze podrabiane, bo trudno odróżnić od oryginałów, ale jednak. Mam też blat 40T od Deckas i tutaj faktycznie wygląda ze jest ok.

Edytowane przez michalr75
  • +1 pomógł 1
Napisano

.

3 godziny temu, lukas12345 napisał:

Witam, czy zamawiał ktoś z ali podróby części napędu, kasety łańcuchy koła zębate do korby? Czy warto? Czy jest jakaś różnica? 

Pozdrawiam 

Łukasz 

Dlaczego podróby?  Ja kupiłem chińskie części ich marki własnej.

Nie odpowiadał mi fabryczny zakres przełożeń COPPI (włoski), to najpierw wyliczyłem odpowiedni dla siebie:

Screenshot_2024-01-18-15-46-27-410_com.android.chrome.thumb.jpg.0957069287b7658e4d5a9f9ee95328bc.jpg

Kupiłem wszystko na Ali.., kaseta jak pamiętam "Goldix", najtańsza jaka była😂, blat jest frezowany aluminiowy.  Przejechałem na tym przeszło 2,5 tyś i nadal wszystko jak na zdjęciach, faktem jest, że spokojna jazda turystyczna ale po lesie - górki, piach, kamienie.

IMG_20240503_142557.thumb.jpg.3e4bac52d55ecc6dae5fbbab9d0f0dd8.jpg

IMG_20240504_185951.thumb.jpg.0de3236f7c4f7d7988d61f4b4deae760.jpg

• +1 pomógł 1
Napisano

Sporo osób tu widzę dobrze obeznanych z aliexpres.

Mógłbym kogoś prosić o jakiś link do kierownicy aluminiowej za "grosze" bo jak szukałem elementów z carbonu nie było problemu ale jeśli chodzi o kierownice z aluminium bardzo blado wypadały cenowo.

Chyba że jest to ten typ produktu który się nie kupi za "grosze" na ali ale myślę że jestem jeszcze "żółtodziób" w wyszukiwaniu produktów na ali bo jednak na aledrogo dużo łatwiej znaleźć interesujący przedmiot, a właśnie do niedawna tylko u nich kupowałem ale widząc ile przepłacam za "duperele" jednak przechodzę na ali.

Napisano
2 godziny temu, chudzinki napisał:

Oni robią wszystko, do wyboru do koloru. O każdej rozpiętości i przeróżnym stopniowaniu.

Mało precyzyjnie napisałem. Konkretnie chodzi o kasetę 11rz 11-46. Oglądałem kilka i miały przeskok 15-18. Nie mogę znaleźć takiej gdzie jest 15-17.

Napisano

Trochę gratów z ali...

• tarcze a'la sram centerline 180+160mm
  • taśma tubeless ztto 32mm
  • uzębienie korby w systemie sram DM 34T offset 6mm
  • zacisk sztycy 34,1mm
  • oś przelotowa 12x176x1
  • podkładki dystansowe mostka
  • mostek 70x7
  • przerzutka rd-m5100
  • stery VIARON 41,8x52
  • stery a'la FSA 41x52
  • prowadnica łańcucha deckas DM e-type
  • korba racework 175 z suportem BSA

Odnośnie przerzutki - wydaje mi się, że ma kółka z M8100, o ile pamiętam w m5100 prowadzące nie jest kierunkowe, kręcą się z maślanym oporem więc zapewne łożyskowane.

20250401_142454_resize.jpg

20250401_142102_resize.jpg

• +1 pomógł 5
Napisano

Tarcze wyszły po około 20zł, blat korby 30zł, korba 116zł, przerzutka 80zł, stery 25-30zł, oś 21zł, mostek 38zł. Przerzutkę na aledrogo widziałem w podobnych pieniądzach, reszta gratów raczej nie ma odpowiedników występujących w oficjalnej PL dystrybucji.

• +1 pomógł 1
Napisano
8 godzin temu, Dokumosa napisał:

Odnośnie przerzutki - wydaje mi się, że ma kółka z M8100, o ile pamiętam w m5100 prowadzące nie jest kierunkowe, kręcą się z maślanym oporem więc zapewne łożyskowane.

Az sięgnąłem do pudełka z przerzutkami i rzeczywiście Twoja chińska M5100 ma kóeczka jak z M8100... moja M5100 ( z Luxemburga) ma prostackie kółeczka (takie same jak w M7100  - obok takiego samego wózka...)..