kmk Napisano Niedziela o 20:23 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:23 W dniu 6.11.2024 o 13:05, Eathan napisał: Dotarł właśnie GEOID CC600. Prosta nawigacja + licznik GPS. @TheJW zamawiałeś? tu pisza ze magene to junk .. a wiec i geoid to nic wartego uwagi.. chyba ze zabawka faktyzcnie.. za 150 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano Poniedziałek o 06:49 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:49 @kmk tutaj masz dedykowany wątek o geoid cc600. Kilka postów już jest. Kilka osób zamówiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmk Napisano Poniedziałek o 08:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:43 (edytowane) wiem, wlasnie z niego tu trafilem, choc ten watek tez znam... ale nei ma sie podneicac, bo reddita tez czytalem itp.. i troche juz badalem temat tych rzeczy od 2 lat i .. wczoraj w nocy troche sie zagapilem bo juz bylo po 24 , ale weszly promki i wzialem co widzialm igs 630 z mocowaniem na wysiegniku za 469, i kola elitewheel EDGE carbon disc za 2177, steel bearing, 40 mm, shim, ale juz ten najwyzszy kupon nie wszedl mi, to i tak lepiej niz bylo przez rok bo ok 2800 byly, ale weszly Edge 2.0 stad pewnie promka, bo to tak nprawde to promki dla sprzdawcy.. oni maja pewnie duzo duzo nizsze koszty produkvcji.. alternatywa byloby szukanie lekkich obreczy i samemu zaplatanie, tylko chyba by wyszlo na to samo a nei wiem czy byl idealnie zaplot bo mam chinski za 30 zł do szprych naciagu .. moze bym dlugo to robil.. Edytowane Poniedziałek o 09:01 przez kmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano Poniedziałek o 09:37 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:37 edge 2.0 to downgrade bo są hookless Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmk Napisano Poniedziałek o 09:37 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:37 (edytowane) z pkt widzenia biznesu, byc moze chinski rzad doplaca do tych chwilowych promek eksportowych.. a moze nie.. wkazdym badz razie wtedy troche trci rezerw walutowych.. a u nas tez chyba nikt od zera od wlokan obreczy nie robi.. a i tak wszystko marnosc bo zycie krotkie 11 minut temu, ernorator napisał: edge 2.0 to downgrade bo są hookless gravelowe, ale road sa hook - bo comment tak klient pisal, i w rysunkach jest maly haczyk na clincher detke pod detke, ne pisza tez ze hookless wopisie.. ale wg mnie to maly upgrade a trza dolozyc ze 400zl na promce, w czoraj bez promek p 3400-3600 ok byly.. Edytowane Poniedziałek o 09:49 przez kmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano Poniedziałek o 09:51 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:51 @kmk no co ty, koszty produkcji to pewnie może 1/3 tej ceny promocyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano Poniedziałek o 14:19 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:19 W dniu 6.11.2024 o 10:13, michalr75 napisał: Zamawiał ktoś pedały SPD MTB na Ali, np marki RaceWork? ZERAY ZP-108S tutaj chwalone, solidniejsze od pdm520. Bloki oczywiście chimano. Słuchajcie potrzebuję ochraniaczy na buty i zimowe skarpetki na teraz. Brać droższe Riona: ochraniacz, skarpetki. Czy wystarczy Ykywbike, xtiger do 10 zeta w promocjach? Aby były naprawdę ciepłe, buty mam przewiewne od Shimano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano Poniedziałek o 14:38 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:38 Pytanie nr.2 Potrzebuję kompletu narzędzi do piast oraz klucza do amortyzatorów (teraz suntour). Czy zestawy typu riderace są coś warte? Jak nie to co polecicie? https://pl.aliexpress.com/item/1005004042015283.html? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano Poniedziałek o 14:44 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:44 Te klucze do konusów to pewnie wszystko jedno i to samo różniące się tylko sprzedawcą, miałem takie kupione lata temu i straszny badziew. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta05 Napisano Poniedziałek o 15:19 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:19 (edytowane) Ja kupuję na Aliex, dopiero jak się nie sprawdzi, to szukam lepszych. Te klucze płaskie to faktycznie miękka blacha, ale są też dobre. To kolejny przykład, że chińczycy podrabiają samych siebie, i tu też: Mam już dwie te małe pompki metalowe (prawdziwe alu), zawsze wożę je przy rowerach, mi i wielu osobom pomogły, jestem mega zadowolony. Ostatnio kupiłem następną dla znajomego i przysłali mi tą oszukaną czarną z podwójnym tłoczyskiem. Całkowicie plastikowe gów..no, rozsypało się przy pompowaniu. Oferta była tak zamataczona, że wyglądała jak ta prawdziwa metalowa. Od razu zakładajcie żądanie o zwrot (odsyłka), Ali oddaje pieniądze, ale nieważne te 8,-zł, ważne żeby matacz odczuł, a Ali weźmie go na celownik. Z tymi narzędziami podobnie, zwrot to taki wentyl bezpieczeństwa, nic nie jesteś stratny, oprócz nerwów wkurzenia☹️. Gdy tanizna to Ali nawet nie chce odsyłki. Ja z tych narzędzi generalnie jestem zadowolony, starczają do prac amatorskich, np. praska skuwacza łańcucha ok, nie rozumiem kiepskich opinii. Te same narzędzia są na Alledrogo, tylko cena...☹️ i jeszcze koszt przesyki🥴. Edytowane Poniedziałek o 15:24 przez Turysta05 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano Poniedziałek o 18:55 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:55 4 godziny temu, Rafał87 napisał: Te klucze do konusów to pewnie wszystko jedno i to samo różniące się tylko sprzedawcą, miałem takie kupione lata temu i straszny badziew. To może lepiej Bety z alledrogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmk Napisano Poniedziałek o 20:09 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:09 (edytowane) 5 godzin temu, Turysta05 napisał: Ja kupuję na Aliex, dopiero jak się nie sprawdzi, to szukam lepszych. Te klucze płaskie to faktycznie miękka blacha, ale są też dobre. To kolejny przykład, że chińczycy podrabiają samych siebie, i tu też: Mam już dwie te małe pompki metalowe (prawdziwe alu), zawsze wożę je przy rowerach, mi i wielu osobom pomogły, jestem mega zadowolony. Ostatnio kupiłem następną dla znajomego i przysłali mi tą oszukaną czarną z podwójnym tłoczyskiem. Całkowicie plastikowe gów..no, rozsypało się przy pompowaniu. Oferta była tak zamataczona, że wyglądała jak ta prawdziwa metalowa. Od razu zakładajcie żądanie o zwrot (odsyłka), Ali oddaje pieniądze, ale nieważne te 8,-zł, ważne żeby matacz odczuł, a Ali weźmie go na celownik. Z tymi narzędziami podobnie, zwrot to taki wentyl bezpieczeństwa, nic nie jesteś stratny, oprócz nerwów wkurzenia☹️. Gdy tanizna to Ali nawet nie chce odsyłki. Ja z tych narzędzi generalnie jestem zadowolony, starczają do prac amatorskich, np. praska skuwacza łańcucha ok, nie rozumiem kiepskich opinii. Te same narzędzia są na Alledrogo, tylko cena...☹️ i jeszcze koszt przesyki🥴. moze z innego sklepu wziales, mi raz przyslal koraliki zamiast rozkuwacza do spinki lancucha.. oddali mi kase z obslugi ALi w postaci bonu - i tak cos kupowalem, ale wkurzylo ze nie na karte, a tak to ogolnie jak sie kupuje cos co malo uzywa, to lepuej taniej niz brac jakies niby markowe w pl ktore i tak sh*t.. ja mam taka malutka leciutka full alu pompke z ali i probowalem cos pompowac i male cisnienia daje rade, jako taka awaryjna do np roweru z mlekiem.. https://pl.aliexpress.com/item/1005006347660733.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.69.46061c24J4dpW4&gatewayAdapt=glo2pol dalem latem na promo 19, widze ze teraz drozsza skuwacz lancucha ztto tez mam i fakt raz delikatnie rozkulem testowo - jest alu i mega leka woze w szosie awaryjnie a w domu ma normalny do roboty 6 godzin temu, pierotez napisał: ZERAY ZP-108S tutaj chwalone, solidniejsze od pdm520. Bloki oczywiście chimano. oo 286 g te spd - to lzej niz xtry, pisza ze z tytan oska do 85 kg - fakt . tytan oski slabe sa. alena ALi kupcy pisza ze slabe, ze waga wyzsza. na amazonie info ze marna jakosc https://www.amazon.ca/product-reviews/B083V1K59R/ref=cm_cr_arp_d_paging_btm_next_2?ie=UTF8&filterByStar=one_star&reviewerType=all_reviews&pageNumber=2. nie dziwota - oszukuje informacuyjnie kitajec - jak ALI pokazuje rzeczy z niska cena, klikasz a to akcesoria do tej rzeczy a nie glowny przedmiot ;)))) nie ma nic gratis, kitajce kreca.. Edytowane Poniedziałek o 20:24 przez kmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaido2 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 18 godzin temu, pierotez napisał: ZERAY ZP-108S tutaj chwalone, solidniejsze od pdm520. lżejsze może i tak PD-M520 są na normalnych łożyskach kulkowych, ogólnie wykonane z bardzo przyzwoitych materiałów. delikatny luz pojawia się po ok 10 tys km, po 25 jest już wyczuwalny na boki, jednak ten luz można skasować i dalej jeździć. Luz na ZP-108 pojawia się już po 2-ch tysiącach Oczywiście Raceworki są w pełni rozbieralne i serwisowalne, ale luzu nie skasujesz, bo oczywiście jest jedno łożysko maszynowe, natomiast główne, stanowi ślizgowe na dużej powierzchni osi i w momencie już dość znaczącego jego zużycia nic konkretnego się z tym nie zrobi. Dartmoor Stream Pro na tym samym rozwiązaniu, który to jest wykonany jeżeli chodzi o użyte materiały konkretnie , po 17 tys km ma już luz pionowy jak i poziomy rzędu 1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowane) Dzięki za info o pedałach - trafiłem nowe 520-stki na OLX za stówkę wiec temat nieaktualny Żeby nie było offtop to fajne mostki UNO są na Ali, leciutkie aluminium ale bardzo wytrzymałe. Niestety juz coraz mniej ofert na te mostki jest: https://pl.aliexpress.com/item/32854453338.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.212.27c81c244RWygm&gatewayAdapt=glo2pol Edytowane 21 godzin temu przez michalr75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowane) Mam takowego UNO 7deg/70mm, ale mój z tych jeszcze lżejszych... Edytowane 20 godzin temu przez Dokumosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaido2 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 54 minuty temu, michalr75 napisał: Dzięki za info o pedałach - trafiłem nowe 520-stki na OLX za stówkę wiec temat nieaktualny Jeżeli chodzi o te Raceworki to nie są złe pedały, bo mam i te, i 520-ki. Tutaj przy wyborze należy zadać sobie po prostu pewne pytanie, czy mi wystarczą, będę w nich grzebał i czy mi odpowiada taki fakt za taką cenę. Jako lekkie, wytrzymałe, sprawnie działające , na sezon bądź 2 są ok. Fakt jest tylko taki, że z pancernymi 520-kami zrobisz niemalże wszystko i przeżyją zdecydowanie dłużej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi