Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
9 godzin temu, BoNaParter napisał:

Mam je i jestem bardzo zadowolony. Fajna hybryda platform z spd. Jako, że to były pierwsze moje pedały spd i nie umiałem się jeszcze dobrze wpinać dosyć szybko "poszarpałem" bloki od butów a na pedałach nie widać śladu mojego ostrego traktowania. Jak już poznałem co i jak to jest miodnie. Dobrze trzymają, mają regulację siły wypięcia a przy tym są ładne.

Edytowane przez Impress
  • +1 pomógł 1
Napisano
20 godzin temu, Magaraszz napisał:

Dokładnie to nazywam "groszem" w tej kierownicy tylko ważna jest jest długość 680-720mm, a waga i wytrzymałość są nieznaczące, tylko cena tu gra role.

No to Uno, Lunje i temu podobne, ceny troche wyższe jednak niż "grosz" - 50-80 PLN.

Napisano (edytowane)
13 godzin temu, BoNaParter napisał:

Korzysta ktoś może z tych pedałów ?

Tak. Katowane, wytrzymałe, łatwo serwisowalne, dobra platforma( można jeździć z blokami, nic nie haczy). Polecam

13 godzin temu, Roballinho napisał:

https://pl.aliexpress.com/item/1005007634819740.html

Czy ktoś ma tę kierownicę i może co nieco napisać o jej jakości?

To UNO , więc co może być nie tak?

Edytowane przez kaido2
  • +1 pomógł 1
Napisano

@michalr75 kierownica to powiedzmy temat indywidualny, bo ja np żadnego wynalazku z flarą nigdy nie założę :), dlatego do szosy będzie nie tak :D  Sądzę jednak, że ktoś szuka do gravela :)

37 minut temu, ernorator napisał:

Gravel to szosa z szerokimi oponami.

Zgadza się.

W przypadku kiedy do  szosy mieszczę opony gravelowe :D 

Napisano (edytowane)
W dniu 1.04.2025 o 10:34, michalr75 napisał:

Kupowałem łańcuchy KMC na Ali, na zwykłym X11 robiłem po 8-9k przebiegów w MTB, na wersji Aurora wyszło 500 i łańcuch do śmieci. Ogólnie to są podrabiane łańcuchy - bardzo dobrze podrabiane, bo trudno odróżnić od oryginałów, ale jednak. Mam też blat 40T od Deckas i tutaj faktycznie wygląda ze jest ok.

@michalr75

Jakim cudem na kmc x11 robisz 8-9k przebiegów w mtb? Enduro i jazda do góry wyciągiem? na 3 sztuki żaden mi nie przekroczył 2k, już po 1,5k nadają się na śmietnik. Jeden był fabryczny z rowerem więc wykluczam brak oryginalności.

Edytowane przez Rafał87
Napisano
2 godziny temu, kaido2 napisał:

Sądzę jednak, że ktoś szuka do gravela

Ktoś szuka do ss mtb, tyle, że chciałby trochę mniejszy drop.
Ale z racji cienkiego portfela przygladam się temu kawałkowi aluminium.

Napisano (edytowane)

POLECAM ALIEXPRES do "drobnych" zakupów.

Na 11 przedmiotów o łącznej wartości 200 zł +/- (w polsce zapłaciłbym conajmniej 400zł) byłem tylko troche nie zadowolony z 1 przedmiotu o wartości 7pln.

Cała reszta jest naprawdę wporządku co jest za te pieniądze śmiechu warte. Żałuje że tak późno zacząłem od nich zamawiać...

NIE POLECAM przepłacać na aledrogo i tym podobne jeśli kupujecie drobiazgi bo nie mówię o droższych przedmiotach.

Edytowane przez Magaraszz
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Rafał87 napisał:

@michalr75

Jakim cudem na kmc x11 robisz 8-9k przebiegów w mtb? Enduro i jazda do góry wyciągiem? na 3 sztuki żaden mi nie przekroczył 2k, już po 1,5k nadają się na śmietnik. Jeden był fabryczny z rowerem więc wykluczam brak oryginalności.

Nie wiem, ale tyle wytrzymał ostatni łańcuch tego typu z Ali. Jazda w większości po płaskim Mazowszu. Ja mam taką zasadę że jeżdżę póki nie zacznie przeskakiwać - był wyciągnięty ponad miarę ale nie skakał więc jeździłem. Wymieniałem jednak ostatnio kasetę wiec siłą rzeczy i łańcuch poszedł do wymiany.

Edytowane przez michalr75
  • +1 pomógł 1
Napisano

Mam pytanie odnośnie zębatki w korbie 2 blatowej obecnie posiadam zębatka truvativ 38T z 104mm odstępem, zmierzyłem suwmiarką. Czy ta zębatka zagra z napędem 2x10 czy jest tylko dla systemu 1x12?

Nie potrafię z tej oferty wkleić linku bo jest to oferta "łączona", jest to:

RIDERACE korba rowerowa tarcza 104BCD okrągły kształt wąski szeroki 32T/34T/36T/38T korba do roweru górskiego koło łańcuchowe pojedyncza płyta