Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ciekawostka. Taki mail dostałem z ALI:

Cytat
We hope this message finds you well.

Your satisfaction is of the utmost importance to us, and we strive to ensure that the products available on our platform meet corresponding standards.

We have identified a potential non-compliance issue with a recent product you have purchased.
Product Name:"OFFBONDAGE Bike Front Light Rainproof USB Rechargeable Bicycle Light 1000LM Cycling Headlight LED 4800mAh Flashlight Bike Lamp"
Cause for the potential problem:Illegal Product

We take your safety and satisfaction very seriously, and we want to bring this matter to your attention promptly to ensure your shopping experience with us is in compliance with applicable laws and your expectations.

You may contact the seller in order to find more information and in case that the product is actually illegal, negotiate a solution such as requesting the return address of the seller and returning the product to the seller.

If however there is actually no issue with the product, please disregard this message. If you have any concerns about the product or have any further related questions, you shall contact the seller directly. We regret any inconvenience this may cause.

**Contact the Seller:** You can do so by navigating to the "My Orders" section and selecting the specific order in question. From there, you can contact the seller to discuss the product's concerns. The seller may be able to provide more information. If you made this purchase for someone else, please notify the recipient of this issue. Information on the seller can be found on the listing page corresponding to this product.

Thank you for choosing AliExpress, we are here to assist you every step of the way.

• Haha 3
Napisano (edytowane)

Aha. Czyli generalnie tak - produkt to podróbka, ale jeśli działa, to spoko luz wywalone jaja. 😆 

Też jakiś czas temu kupiłem dwie sztuki, ale takiego maila nie dostałem. Pewnie z innego sklepu/źródła.

Edytowane przez TheJW
Napisano
4 godziny temu, pierotez napisał:

Macie jakieś fajne podsiodłówki do szosy?

Wszystkie west bikingi rozpadły mi się. Po potraktowaniu wodą pierwsze puszczają suwaki 🙁 

Edyta, oczywiście chodziło mi o torbę pod siodełko na dentke i narzędzia :)

A to są jakieś dedykowane do szosy? Ja korzystam z Rhinowalk, mogę polecić.

Napisano

O przepraszam...jest szereg podsiodłówek sprawdzających się w MTB. Osobiście używam lub używałem kilka.

Ortlieb Saddle Micro i Mini

Geosmina Seat Mini

Wspomniany wyżej westbiking 

Natomiast faktem jest, że żadna z nich nie ma zamka bo zamykanie jest rolowane,

Kiedyś jeszcze testowałem Topeak Burito..czy jakoś tak ale jakoś mnie nie przekonała

Napisano
10 godzin temu, lewocz napisał:

Ortlieb Saddle Micro i Mini

Co prawda nie Ali, ale firma sensowna i zdecydowanie polecam. Używam od dawna 

https://de.ortlieb.com/en/products/micro-bag

Już nigdy nie kupię torby na zamek. To jest dramat zwłaszcza w MTB albo gravelu i tripach w błocie. Tutaj zawijany mankiet jest perfekcyjny. Pozwala sterować rozmiarem torby. Używam wersji 0,8 litra i mieści naprawdę sporo. Można tam nawet przy minimalnym zawinięciu mankietu upakować jakaś kamizelkę czy kurtę na wiatr. 

Zapięcie na mankiet jest doskonałe. Szczelność na najwyższym poziomie. Torba regularnie była myta myjką ciśnieniową i nigdy nie puściła nawet kropli do środka. Poza tym nigdy nie ma problemu z otwarciem i zamknięciem ;) 

Kolejna zaleta to mocowanie. Stabilne. Nie ma żadnych pasków rysujących pręty czy sztycę. Dodatkowo część zaczepu przykręcaną do siodła można kupić jako oddzielny element. Tym sposobem mamy proste przekładanie torby między kilkoma rowerami. 

No i wreszcie trzeci plus. Jest też większa wersja tej torby 1,6 albo 4,1 litra. Ma to samo mocowanie ;) 

• +1 pomógł 1
Napisano

a te klocki?  https://pl.aliexpress.com/item/1005007965345539.html?spm=a2g0o.productlist.main.25.12213406y2hUDZ&algo_pvid=a2d945af-9797-4e88-b779-0c1655a68d99&algo_exp_id=a2d945af-9797-4e88-b779-0c1655a68d99-12&pdp_ext_f={"order"%3A"32"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!PLN!15.03!15.03!!!3.79!3.79!%40211b6c1717429053798442476edc7e!12000043060013258!sea!PL!2562526359!X&curPageLogUid=F36dty8sEmTt&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

Cytat
  • Wschodząca gwiazda
  • Użytkownik
  • powiat poznański

Kompresor Xiaomi Mijia Air Pump 2.
Zakup 17.03. Dotarła 25.03. Z kuponem i monetami zapłaciłem 81 zł. 

https://pl.aliexpress.com/item/1005006783052283.html

Edytowane 29 minut temu przez Enadxx

jak ci tyle kupony wchodza i monety - ja mam monet na 500 zl a i tak na kadzdy zakup pokazuemoze z 1 zl mniej, a kupowny to 3,9 albo 9 zl..  a cena dla mnei to 180 tej pompki..

Napisano (edytowane)

@kmk Z aplikacji na telefonie -> wchodze w monety -> discount finder -> wpisuję w wyszukiwarkę, to co mnie interesuje, nastepnie przeglądam gdzie jest najlepsza cena i zniżka. Żeby kupić i cena się obniżyła, to nie dodajemy do koszyka, a wybieremy opcję "buy now"

Edytowane przez Enadxx
Napisano (edytowane)

Może jakąś sztycę ktoś poleci 31,6 350mm? Trochę boję się chińskiego karbonu, ale dla małżonki mógłbym w sumie wziąć, niewiele waży, jeździ bez jakichś wielkich obciążeń sprzętu wiec może by wytrzymała taka sztyca więcej niż tydzień ;)

Edytowane przez michalr75
Napisano (edytowane)

Elita One, zakładam że nie ma siodełka z węglowymi prętami więc wszystkie od tej firmy powinny działać.

Edytowane przez Talrand
Napisano
2 godziny temu, Enadxx napisał:

@Dokumosa hmm… a idzie kupić pracująca 31,6? Myślałem , że plastyczność to bardziej domena mniejszych średnic. A każda 31,6 będzie betonowa?

Miałem kiedyś Exceeda z tą canyonowską sztycą jak niżej i to faktycznie dawało radę, dodatkowo tylko w jednej płaszczyźnie pracowała. W każdym razie oni oferują tą sztycę tylko 30,9 i 27,2 i nie mam pojęcia czy to będzie dobrze działać z adapterem. Nie pamiętam już kto dla nich te sztycę robi (chyba ergon), może u źródła mieliby 30,6.

Canyon PARTS SP59 VCLS 2.0 CF Seatpost

• +1 pomógł 1
Napisano

Realna. ;) Ja akurat mam od nich 24 w szosie do lasu z elementami przełaja. Wskakuje na nią z impetem i nawet nie jąknie. 24 coś tam amortyzuje obok stalowej ramy i gętego widła ;)

• +1 pomógł 1