Skocz do zawartości

[Aliexpress] Sprawdzone zakupy

Rekomendowane odpowiedzi

Za taką kasę to kupisz 2szt gotowca: ZTTO dźwignia zmiany biegów do roweru szosowego regulacja kąta wysokości dźwignia zmiany biegów zestaw do pomiaru przerzutki rowerowej wieszak narzędzie do pomiaru wyrównywania - AliExpress 18

Szkoda, że te przyrządy to prostowania haka są zbyt krótkie żeby ogarnąć klamki na MTB.

Edytowane przez Dokumosa
  • +1 pomógł 2

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś się odważył(?), kupił i przetestował:

Screenshot_2024-10-27-08-27-02-122_com.alibaba.aliexpresshd.thumb.jpg.b47d40489f4ebc6e1418382951c798ed.jpg

ten lub podobny widelec air z blokadą, w cenie samej blokady😁:

Screenshot_2024-10-27-09-13-36-146_com.android.chrome.thumb.jpg.30ee1d1312597be9608d7ab0e3c1b489.jpg

Cena jest prawdopodobnie bliska tej hurtowej, w której montownie rowerów kupują. Zdrowy rozsądek podpowiada, że takie są koszty produkcji. Pozostaje jeszcze niebagatelnie istotna sprawa: czy serwis zerowy jest niezbędny bo "na pewno brakuje właściwej ilości smarów, a w zamian dostajemy opiłki metalowe" 😵😂🤣🤣 

Edytowane przez Turysta05

"ktoś, coś..."  w sumie nieważne kto i kiedy, istotna informacja by była: czy "jednorazowa zabawka" na 3 miesiące (90 dni bezpłatnego zwrotu), czy na 3 lata? Jedno i drugie do zaakceptowania, ale wolałbym te 3 lata i zamiast serwisu - nowy😄. Napracować się przy montażu, a potem odsyłać to irytujące😬

Godzinę temu, Rafał87 napisał:

Sugerujesz ze suntour na polski rynek jest gorszy jakościowo od tego na rynek niemiecki?

Sugeruję, że te z niemiec wypadają na Allegro za połowę rynkowej ceny. Niedawno kupiłem epixona na osi 15mm za ~600zł.

@Turysta05 Te z niemiec są tanie i na allegro.

@Turysta05 Psuć, to się nic nie psuje.

Jedną sztukę dałem córze - jakoś to jeździ, ale ma problem z utrzymaniem ciśnienia w negatywnej. Tzn - trzeba dopompowywać co 3-4 miesiące..

Druga sztuka - okrutnie kleją się lagi - czułość żadna. Do tego polimerowe tuleje powodują błyskawiczne ścieranie się lag do gołego alu. Skrociłem to do ~40mm i jest używane w grawelu, gdzie się w miarę sprawdza.

Trzecia sztuka - te same problemy co druga, ale x2. Do tego czarne lagi od razu tracą barwę, a czułości wcale to nie ma. Do dorzynki na pumptracku się nadaje, niczego innego.

• +1 pomógł 2

Jakby co to linkowany tajwański Suntour OEM niezamontowany w docelowym rowerze i sprzedawany w niemieckim dyskoncie potaniał o 10 euro.. Aliexpress może miało jakikolwiek sens  w tym temacie 2 lata temu...

image.thumb.png.353a7e596261ab13ac050989734fd757.png

a niewiele drożej doskoczył Raidon...

image.thumb.png.7f52bb8fabfb123db69c5c4392a8bf6d.png

Edytowane przez wr81

Zamawiał ktoś pedały SPD MTB na Ali, np marki RaceWork?

W dniu 8.10.2024 o 22:02, TheJW napisał:

@Eathan RION to jest Siroko za 20% ceny ;) A przynajmniej te ciuchy które ja na żywo widziałem są identycznie jak Siroko uszyte i nawet logo na nogawce było tego samego rozmiaru jak w Siroko. 

Tak średnio chyba, RION nie ma np linii dla kobiet, przynajmniej nie znalazłem na Ali. Nie ma tez materiału pokroju SRX który jest w Siroko, wkładki tez są inne.

Jakiś czas po napisaniu tego posta przejrzałem aktualną ofertę RION na Ali i faktycznie - produkty różnią się od tego, co ma w ofercie Siroko. Sugerowałem się ciuchem i opinią znajomego, jednak okazało się, że ten ciuch był kupiony już jakiś czas temu. Mój błąd i biorę to na klatę. :)
Mimo wszystko - te spodenki RION znajomego kupione kiedyśtam na Ali wyglądały identycznie jak Siroko kupione przeze mnie w tym roku.

Ogólnie RION to chyba najlepsze ciuchy rdzennie chińskie w tej cenie na rynku, natomiast Siroko już się mocniej ceni, nawet jeśli to Chińczyk, to taki premium, zamawiany prawdopodobnie pod konkretne projekty markowane logo Siroko. Ja jeżdżę w Rion i je sobie chwalę, po co przepłacać? ;)

Edytowane przez michalr75

I ja zamierzam dołączyć do użytkowników ciuchów marki RION. Czy zadowolonych? To czas pokaże. Lepiej jednak zapłacić za niewygodne spodenki 120 niż 450zł. :D

Siroko się ceni, ale praktycznie zawsze mają promocje, jak EKOI. Może nie na wszystko, ale można coś ustrzelić, nawet ciuchy z serii SRX w naprawdę dobrej cenie. No i ciągle działa patent z podwójnym rabatem... ;)

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 2