Jendrass Napisano 30 Września Udostępnij Napisano 30 Września (edytowane) Ceny tak rosną? Mam też podobną (RIDERACE) ale nylonową (niestety trochę gorszą) - jakby ktoś był zainteresowany proszę o priva Edytowane 30 Września przez Jendrass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Mam podobne urządzenie, z innym logo. Sprawdza się bardzo fajnie w domowych zastosowaniach. Wreszcie nie muszę się męczyć z wbijaniem pina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października W dniu 28.09.2024 o 09:44, Eathan napisał: YKYWBIKE potówka zdecydowanie jest OK A jak wygląda rozmiarówka ? Tzn. co na co dzień nosisz lub jakie masz wymiary i którą wybrałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października @chrismel noszę L, kupowałem XL wg. tego co podali na stronach. Potówka jest idealna rozmiarowo. Kupiłem od nich też koszulki (też XL ale pewnie na upartego w L bym się wbił) i jestem całkiem zadowolony. 1/3 naszych cen. Z pół sezonu latały, prane po każdym użyciu. Nic im nie dolega. Spokojnie jeszcze kolejny sezon polatają. Pewnie wcześniej znudzi mi się kolor i zamówię kolejne. Za te pieniądze (~130 zł za dwie koszulki) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października W dniu 30.09.2024 o 15:18, TheJW napisał: Nie, wciska insert w przewód. Oliwka musi zostać zgnieciona śrubą już wewnątrz klamki, inaczej nie spełni swojej funkcji. Kurde, nawet przez myśl mi nie przeszło że wbicie pina jest jakimkolwiek problemem 😆 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października 13 godzin temu, chrismel napisał: A jak wygląda rozmiarówka ? Tzn. co na co dzień nosisz lub jakie masz wymiary i którą wybrałeś ? U mnie potówka rozmiar niższy czyli noszę M-ki, kupiłem M ale dokupiłem S i tak najlepiej pod ciuchy szosowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Słuchajcie znacie jakieś fajne platformy z kolcami nylonowymi? Potrzebuję do trekingowego wycieczkowego. Buty to zwykłe adaśki raczej z miękką podeszwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Mam Cube RFR Flat HQP Race w fitnessie, który jest moim commuterem i mieszczuchem i na którym jeżdżę w cywilnym obuwiu i sprawdzają się w tej roli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października Polećcie spinki łańcuchowe 9s (3x9) i 10s łańcuch ultegra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października KMC albo Connex 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października Cytat Słuchajcie znacie jakieś fajne platformy z kolcami nylonowymi? https://a.aliexpress.com/_Ejv6R3n Takich małych nie ma co się bać. Zużycie zwykłych butów śladowe. 50+ to dobra cena za te pedały. Ewentualnie testowałem takie: https://erli.pl/produkt/pedaly-rowerowe-platformowe-pcv-kellys-kls-flat-20-city-mtb-spb,163017073 Dały radę. Warte ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października (edytowane) Właśnie mam w MTB mz926. One dobre są tylko płetwy trochę 🙂 Ed, jakby jeszcze pomarańczowe były 🙄 Edytowane 6 Października przez pierotez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października Coś tam jest. Nawet z marką... Ale w bieda wersji. https://amzn.eu/d/byHjWF3 Płetwy to były takie wheelupy: Których bardzo nie polecam, chociaż chodziły niezawodnie. Poleciłbym, gdyby nie zrobiło się tak na obu: Pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października Ok, coś się weźmie. MZYRH pewne że mają łożyska maszynowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października (edytowane) Te "małe" mzyrhy (MZ922) mają główne łożysko ślizgowe. Tylko "duże" MZ926 i 928 są w pełni "maszynowo" ułożyskowane. 7 godzin temu, pierotez napisał: Właśnie mam w MTB mz926. One dobre są tylko płetwy trochę 🙂 Ed, jakby jeszcze pomarańczowe były 🙄 są... MZYRH pedał do roweru górskiego z włókna nylonowego antypoślizgowe 9/16 Cal rower platformy płaskie pedały dla drogowego Mountain BMX MTB Bike - AliExpress 18 @Brombosz W pedałach o tym konkretnie kształcie oś sięga tylko tego wzmocnienia poprzecznego i z tego powodu łamią się zaraz za nią. Edytowane 7 Października przez Dokumosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października (edytowane) Jak się okazuje jakość tego chińskiego "nylonu" też ma znaczenie i bardziej zbite konstrukcje, jak np. powyższe MZ926, sprawują mi się zdecydowanie lepiej. Szkoda bo płetwy są akurat na mnie, ale te z tworzywa mają zbyt ciężko i dają radę maks sezon, dwa... Ogólnie to MZYRH ma raczej dobre opinie, a WheelUp to już nie to samo co kilka lat temu. Tyle z pobieżnych obserwacji tego co miałem. 14 minut temu, Dokumosa napisał: W pedałach o tym konkretnie kształcie oś sięga tylko tego wzmocnienia poprzecznego i z tego powodu łamią się zaraz za nią. @Dokumosa Tego idzie się domyślić. Dlatego muszę mieć mniejsze albo aluminiowe. Te drugie to przypał bo jak pęknie to raz... Bieda-WheelUpy ze zdjęcia ostrzegały pól roku, aż wyrobiłem sobie nawyk obracania ich mniej ryzykowną stroną. Niedawno przestałem ryzykować swoją kostką i jej skręceniem. Wymieniłem na MZ926. Mam już w dwóch rowerach. Edytowane 7 Października przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października Płetwy? One mają korpus 104x105. MZ928 są nieco większe. A jak chcesz alu na 3 maszynówkach to MZ27. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października Chodziło mi o te popękane. One większe są, ze 120x110mm. Może nawet 130mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października (edytowane) Napisali w opisie tak jak podałem 104x105 i raczej takie są bo kiedyś coś podobnego miałem i nie sprawiało wrażenia, żeby były większe niż MZ926. BTW: w mzyrchach nigdy nie zardzewiały mi "piny". Edytowane 7 Października przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października (edytowane) Cytat Napisali w opisie tak jak podałem 104x105 i raczej takie są bo kiedyś coś podobnego miałem i nie sprawiało wrażenia, żeby były większe niż MZ926. Hmmm... Oddałem je do jakiejś kozy na dotarcie i nie mam pod ręką żeby zmierzyć, więc nie będę się upierał. Wyglądały na szersze. Na pewno szersze od MZ922. Nie wiem czy o tym samym myślimy. Cytat BTW: w mzyrchach nigdy nie zardzewiały mi "piny". Na zdjęciach WheelUpy są, a nie MZYRHy. Były używane dwie zimy w zimówce wcześniej zaliczając góry w MTB. Piny raczej miały prawo zardzewieć. EDIT: Wcześniej napisałem, że wymieniłem na MZ926, a w rzeczywistości mam MZ922. Może dlatego coś brzmiało niezrozumiale. Edytowane 7 Października przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października Też mam te Wheelupy, pierwszą parę zamówioną u nas musiałem odesłać, chyba łożysko było zapieczone bo nie mogłem w ogóle zakręcić pedałem. Drugi komplet był ok. Ale jakoś nie jestem z nich zadowlony, nie wiem czy przyzwyczajenie do Dartmoor Stream za tym nie przemawia. Ale w Wheelup mam wrażenie, że albo piny są za długie i/luba za ostre, no platforma jest wyraźnie większa niż w Dartmoorach. No i mimo iż nie były specjalnie używane to piny też rdzewieją. Natomiast Dartmoory mają już spore luzy, a ich serwis to jakiś dramat. Więc zaczyna się rozglądać za jakimi innymi pedałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października @Brombosz "Aj si". MZ922 są naście mm w każdą stronę mniejsze od MZ926. Tak to wygląda: @bastard83 Jak to już zostało napisane "dobre" wheel-up'y skończyły się około 4-5 lat temu kiedy to zamiast łożysk (swoją drogą były 2 na pedał) zaczęli stosować tulejki ślizgowe. Długość pinów można łatwo zmienić są dostępne te śruby M3 za rozsądne pieniądze np.: M1.4 m1, 6 M2 M2, 5 M4 M5 M6 M8 czarny gatunek 12.9 stal stopowa DIN912 sześciokątny śruba imbusowa śruba z łbem sześciokątnym długość śruby 2-80mm - AliExpress 13 (na innych są w nieparzystych długościach). A jak ktoś się chce bawić to są również takie śruby nylonowe: 5 ~ 50 sztuk M3 M4 M5 M6 M8 M10 czarny/biały Nylon sześciokątna śruba sześciokątna łeb wklęsły radełkowane plastikowe śruby do izolacji - AliExpress 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października Spytam z ciekawości, bo osobiście nie używam - czy te metalowe piny nie drą butów (podeszwy) w tempie ekspresowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października Zależy jakich butów. Dedykowanych do platform 5/10 nie drapią. A "cywilne" adidaski potrafią rozszarpać na amen w jeden dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi