Skocz do zawartości

[Aliexpress] Sprawdzone zakupy

Rekomendowane odpowiedzi

@chrismel noszę L, kupowałem XL wg. tego co podali na stronach. Potówka jest idealna rozmiarowo. Kupiłem od nich też koszulki (też XL ale pewnie na upartego w L bym się wbił) i jestem całkiem zadowolony. 1/3 naszych cen. Z pół sezonu latały, prane po każdym użyciu. Nic im nie dolega. Spokojnie jeszcze kolejny sezon polatają. Pewnie wcześniej znudzi mi się kolor i zamówię kolejne. Za te pieniądze (~130 zł za dwie koszulki) 

• +1 pomógł 1

W dniu 30.09.2024 o 15:18, TheJW napisał:

Nie, wciska insert w przewód.
Oliwka musi zostać zgnieciona śrubą już wewnątrz klamki, inaczej nie spełni swojej funkcji. ;)

Kurde, nawet przez myśl mi nie przeszło że wbicie pina jest jakimkolwiek problemem 😆

• +1 pomógł 2
  • Haha 1

Cytat

Słuchajcie znacie jakieś fajne platformy z kolcami nylonowymi?

https://a.aliexpress.com/_Ejv6R3n

Takich małych nie ma co się bać. Zużycie zwykłych butów śladowe. 50+ to dobra cena za te pedały.

Ewentualnie testowałem takie:

https://erli.pl/produkt/pedaly-rowerowe-platformowe-pcv-kellys-kls-flat-20-city-mtb-spb,163017073

Dały radę. Warte ceny. :)

• +1 pomógł 1

Te "małe" mzyrhy (MZ922) mają główne łożysko ślizgowe. Tylko "duże" MZ926 i 928 są w pełni "maszynowo" ułożyskowane.

7 godzin temu, pierotez napisał:

Właśnie mam w MTB mz926. One dobre są tylko płetwy trochę 🙂 

Ed, jakby jeszcze pomarańczowe były 🙄

są...

MZYRH pedał do roweru górskiego z włókna nylonowego antypoślizgowe 9/16 Cal rower platformy płaskie pedały dla drogowego Mountain BMX MTB Bike - AliExpress 18

@Brombosz W pedałach o tym konkretnie kształcie oś sięga tylko tego wzmocnienia poprzecznego i z tego powodu łamią się zaraz za nią.

Edytowane przez Dokumosa
  • +1 pomógł 1

Jak się okazuje jakość tego chińskiego "nylonu" też ma znaczenie i bardziej zbite konstrukcje, jak np. powyższe MZ926, sprawują mi się zdecydowanie lepiej. :) Szkoda bo płetwy są akurat na mnie, ale te z tworzywa mają zbyt ciężko i dają radę maks sezon, dwa... Ogólnie to MZYRH ma raczej dobre opinie, a WheelUp to już nie to samo co kilka lat temu. Tyle z pobieżnych obserwacji tego co miałem.

14 minut temu, Dokumosa napisał:

W pedałach o tym konkretnie kształcie oś sięga tylko tego wzmocnienia poprzecznego i z tego powodu łamią się zaraz za nią.

@Dokumosa Tego idzie się domyślić. ;) Dlatego muszę mieć mniejsze albo aluminiowe. Te drugie to przypał bo jak pęknie to raz... Bieda-WheelUpy ze zdjęcia ostrzegały pól roku, aż wyrobiłem sobie nawyk obracania ich mniej ryzykowną stroną. Niedawno przestałem ryzykować swoją kostką i jej skręceniem. Wymieniłem na MZ926. Mam już w dwóch rowerach.

Edytowane przez Brombosz

Cytat

Napisali w opisie tak jak podałem 104x105 i raczej takie są bo kiedyś coś podobnego miałem i nie sprawiało wrażenia, żeby były większe niż MZ926.

Hmmm... Oddałem je do jakiejś kozy na dotarcie i nie mam pod ręką żeby zmierzyć, więc nie będę się upierał. :) Wyglądały na szersze. Na pewno szersze od MZ922. Nie wiem czy o tym samym myślimy.

Cytat

BTW: w mzyrchach nigdy nie zardzewiały mi "piny".

Na zdjęciach WheelUpy są, a nie MZYRHy. ;) Były używane dwie zimy w zimówce wcześniej zaliczając góry w MTB. Piny raczej miały prawo zardzewieć.

EDIT:

Wcześniej napisałem, że wymieniłem na MZ926, a w rzeczywistości mam MZ922. Może dlatego coś brzmiało niezrozumiale. :) 

Edytowane przez Brombosz

Też mam te Wheelupy, pierwszą parę zamówioną u nas musiałem odesłać, chyba łożysko było zapieczone bo nie mogłem w ogóle zakręcić pedałem. Drugi komplet był ok. Ale jakoś nie jestem z nich zadowlony, nie wiem czy przyzwyczajenie do Dartmoor Stream za tym nie przemawia. Ale w Wheelup mam wrażenie, że albo piny są za długie i/luba za ostre, no platforma jest wyraźnie większa niż w Dartmoorach. No i mimo iż nie były specjalnie używane to piny też rdzewieją.

Natomiast Dartmoory mają już spore luzy, a ich serwis to jakiś dramat. Więc zaczyna się rozglądać za jakimi innymi pedałami.

@Brombosz "Aj si". MZ922 są naście mm w każdą stronę mniejsze od MZ926. Tak to wygląda:

20200417_121416_resize.thumb.jpg.21f58347c190676777ead7871e9b902f.jpg20200417_121551_resize.jpg.df32a437f6af5696aad300aea30c1e85.jpg

@bastard83 Jak to już zostało napisane "dobre" wheel-up'y skończyły się około 4-5 lat temu kiedy to zamiast łożysk (swoją drogą były 2 na pedał) zaczęli stosować tulejki ślizgowe. Długość pinów można łatwo zmienić są dostępne te śruby M3 za rozsądne pieniądze np.: M1.4 m1, 6 M2 M2, 5 M4 M5 M6 M8 czarny gatunek 12.9 stal stopowa DIN912 sześciokątny śruba imbusowa śruba z łbem sześciokątnym długość śruby 2-80mm - AliExpress 13 (na innych są w nieparzystych długościach).

A jak ktoś się chce bawić to są również takie śruby nylonowe: 5 ~ 50 sztuk M3 M4 M5 M6 M8 M10 czarny/biały Nylon sześciokątna śruba sześciokątna łeb wklęsły radełkowane plastikowe śruby do izolacji - AliExpress 13

• +1 pomógł 1