Skocz do zawartości

[Aliexpress] Sprawdzone zakupy

Rekomendowane odpowiedzi

@pierotez

Takiej drobnicy nie kupowałbym na alii bo to się po prostu nie opłaca. Porównywałem kiedyś ceny pancerzy i linek na alli z tym co jest w polskich sklepach. Na alli było drożej. 

Możesz kupić dobre linki i pancerze Jagwire, które będą tańsze niż to co jest na alli.

Co do sterów to masz tam główkę ramy 1-1/8" to 1-1/4" według opisu ze strony i takich bym szukał. Możesz też wyczyścić i przesmarować obecne. Jest duże prawdopodobieństwo, że taki zabieg pomoże.

13 godzin temu, pierotez napisał:

Przymierzam się do remontu Caad'a 10 na 105-ce 5700.

Pomożecie dobrać pancerze i linki do przerzutek i hamulców?

Jakie łożyska do ramy? Przy kręceniu kierą na postoju już nieźle strzeli. Korba pracuje ładnie. Koła robione na dt swiss 350.

W wątku z okazjami @CoolBreezeOne wrzucił to, czego szukasz.

Nie ma nic lepszego niż połączenie pancerzy OT-SP41 i linek OptiSlick. Wiele sklepów oferuje też te pancerze na metry za ok. 5zł/m i linki na sztuki z opakowań serwisowych. Do hamulca pancerz SLR i szlifowane, nierdzewne linki.

Jak wyżej, kupowanie takich części na Ali się nie opłaca. A Shimano jest tam droższe niż u nas. 

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 3

W dniu 25.06.2020 o 12:20, MaxCava napisał:

Kuponami posypało to zakupiłem zapas linek do przerzutki i pancerzy:

Linka: https://bit.ly/3dyUONs 3,60 usd / sztuka

Pancerz:  https://bit.ly/3i1goxu ( brałem ten tytanowy ) 6,99 usd / 3 metry.

Cena patrząc na inne szlifowane linki i dobre pancerze też bardzo OK. 

O! znalazłem te diamentowe w końcu :)

16 godzin temu, TheJW napisał:

W wątku z okazjami @CoolBreezeOne wrzucił to, czego szukasz.

Nie ma nic lepszego niż połączenie pancerzy OT-SP41 i linek OptiSlick. Wiele sklepów oferuje też te pancerze na metry za ok. 5zł/m i linki na sztuki z opakowań serwisowych. Do hamulca pancerz SLR i szlifowane, nierdzewne linki.

Jak wyżej, kupowanie takich części na Ali się nie opłaca. A Shimano jest tam droższe niż u nas. 

Fiu super!

Ten zestaw do przerzutek 2,100 czyli majster będzie musiał docinać?

Bo mają jeszcze w tym sklepie te pancerze na metry i linki po sztuce.

Hamulcowe SLR i szlifowane, nierdzewne linki to Shimano czy jakie tam będą mieli w s tym sklepie np. jagwire?

Teraz napęd, wymieniona kaseta na używaną w dobrym stanie Ultegre 11-25 oraz łańcuch Ultegry nowy.

Słuchajcie do korby FSA Gossamer Pro 50/34t-110 jakie blaty wrzucić?

Oryginały FSA/Sh.105?

Mam ochotę spróbować po dobrych ocenach tanie z Ali pokroju Prowheel, ewentualnie jakieś alu. Ktoś coś?

• 4 tygodnie później...

Blaty alu Bucklos

Powiem że działają i jest cisza i spokój ;) Zobaczymy jak długo żęby wytrzymają :)

Kółka przerzutki Riderace

Po parze dętek do szosy Ridenov 24g i Thinkrider 28g

RISK RA121 naklejka zawór Presta

Jak tego używać - ja myślałęm że to do wewnątrz aby nie przetarło dętki?

Czujniki Cycplus C3

na zapas

YKYWBIKE potówka

S-ke bo m okazała się jednak za luźna.

Lepsze takie niż żadne a działają do -80

Kabel USB 3 w 1

Pędzelek i gruszka do młynka - lepiej niż paluchami :)

Słuchajcie kółeczka riderace mają 2 redukcje 5 i 4mm. Ale śrubka przez żadne nie przeszła. Zamontowałem, przełożyłem śrubkę przez te 2 dekielki po bokach. Tak ma być?!

• +1 pomógł 1

39 minut temu, pierotez napisał:

Jak tego używać - ja myślałęm że to do wewnątrz aby nie przetarło dętki?

Od zewnątrz. Nakładasz na wentyl tym otworem i naklejasz na obręcz. To ma za zadanie trzymać wentyl żeby nie tłukł, zamiast tradycyjnej nakrętki. Dodają takie to dętek TPU. Ja też miałem z wentylami tubeless, chyba jako ochrona pod nakrętkę.

10 godzin temu, Eathan napisał:

YKYWBIKE potówka zdecydowanie jest OK. Po jednym sezonie nie rozpadła się, nie stała szara. Podczas jazdy nie widzę różnicy względem bontragerowego odpowiednika i tej z decathlona. 

Cieszę się że wytrzymuje sezon bez szwanku. U mnie tylko jak zdejmuję to jest naprawdę cała mokra. Ale ciało pod nią mniej.

Zaciskarka z obcinaczką do przewodów hydraulicznych - full metal, bardzo dobra jakość wykonania w cenie 53 złotych, z dostawą trwającą niewiele ponad tydzień: https://pl.aliexpress.com/item/1005005909982664.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.4.4fe31c24SMLAfD&gatewayAdapt=glo2pol

Dokładnie to samo narzędzie na Amazonie kosztuje 111 zł ;) https://www.amazon.pl/gp/product/B0BP6YFC2C/ref=ox_sc_saved_title_1?smid=A2A17F6TLRC4S3&th=1

Cytat

Zaciskarka z obcinaczką do przewodów hydraulicznych - full metal, bardzo dobra jakość wykonania w cenie 53 złotych, z dostawą trwającą niewiele ponad tydzień: https://pl.aliexpress.com/item/1005005909982664.html

Nie wiem czy ceny na ali się zmieniają dynamicznie czy o co chodzi bo ja bez zalogowania widzę ten przyrząd bez dodatków za 41,51zł a po zalogowaniu za 61,59zł.

@chrismel noszę L, kupowałem XL wg. tego co podali na stronach. Potówka jest idealna rozmiarowo. Kupiłem od nich też koszulki (też XL ale pewnie na upartego w L bym się wbił) i jestem całkiem zadowolony. 1/3 naszych cen. Z pół sezonu latały, prane po każdym użyciu. Nic im nie dolega. Spokojnie jeszcze kolejny sezon polatają. Pewnie wcześniej znudzi mi się kolor i zamówię kolejne. Za te pieniądze (~130 zł za dwie koszulki) 

• +1 pomógł 1

W dniu 30.09.2024 o 15:18, TheJW napisał:

Nie, wciska insert w przewód.
Oliwka musi zostać zgnieciona śrubą już wewnątrz klamki, inaczej nie spełni swojej funkcji. ;)

Kurde, nawet przez myśl mi nie przeszło że wbicie pina jest jakimkolwiek problemem 😆

• +1 pomógł 2
  • Haha 1