michalab Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Ja tam widzę $5 nie 5 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Kwietnia Udostępnij Napisano 19 Kwietnia (edytowane) + porównanie do CC-4 z oficjalnej PL dystrybucji. Materiał nieco inny, bardziej błyszczący ale wyglądają jakby zeszły z tej samej maszyny jeden po drugim. Na pierwszym foto wyglądają jak różnej dł. ale zdjęcie robione pod kątem i perpekrywa tak skróciła jednego. W rzeczywistości rzecz jasna są takie same. Edytowane 19 Kwietnia przez Dokumosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta05 Napisano 19 Kwietnia Udostępnij Napisano 19 Kwietnia Życie, to teraz druga skrajność, takie "rewelacje"😡 to tylko na Alledrogo: A to ciągle te same "zabawki"🤣. A przecież można zainwestować w wyposażenie warsztatu i gdy potrzeba, zmierzyć i obliczyć zużycie łańcucha z dokładnością co najmniej 0,1% na każdym etapie rozciągnięcia👍, suwmiarką 250mm i większą: No tak, niby prosta sprawa, ale kto potrafi dzisiaj zmierzyć?🥴 A jeszcze policzyć procenty???😰😭 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Żadna rewelacja, niektórzy sprzedawcy jak nie mają na stanie jakiegoś towaru i nie planują go zamawiać, a nie chcą zdejmować oferty z allegro, to zmieniają cenę na kosmiczna - to dotyczy wielu przedmiotów i wielu sprzedawców, ten przymiar to nie jest jakiś wyjątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Geko nigdy nie polecę. To jak już chce ktoś ekstremalnie budżetowo - lepiej w podobnej cenie cyfrowe yato. A co do kółek na łożyskach - to po latach w sumie wróciłem do tulejek. Różnicy nie widzę a żywotność dłuższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Generalnie nylonowe oryginalne żyją dłużej niż cokolwiek alu, niezależnie od łożyskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Cześć Myślę nad zamontowaniem do auta (do środka) uchwytu na przedni widelec. Uchwyt ma być na sztywną oś i standardowy szybkozamykacz. Czy kupowaliście coś takiego i możecie polecić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Mam taki: https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099519727482 Nie z Aliexpress, a Temu, ale to jeden pies. Spełnia swoją funkcję, wykonany też jest bez zastrzeżeń. Warto przed montażem przesmarować oringi w adapterach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia hmm 40 zeta za coś co można wykonać z dwóch deseczek i gwintowanego pręta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia mam uchwyt riderace, jakość bez zastrzeżeń, adaptery pod qr 9mm, 12x100, 15x100, 15x110, mogę polecić choć cena spora była na ali jak za kawałek aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 1 godzinę temu, RabbitHood napisał: hmm 40 zeta za coś co można wykonać z dwóch deseczek i gwintowanego pręta? Pytanie było o gotowe rozwiązanie, a nie jakąś rzeźbę. Idąc tym sposobem rozumowania, wszystko można zrobić z odpadów. W większości przypadków będzie jakoś tam działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 22 godziny temu, Roballinho napisał: Mam taki: https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099519727482 Nie z Aliexpress, a Temu, ale to jeden pies. Spełnia swoją funkcję, wykonany też jest bez zastrzeżeń. Warto przed montażem przesmarować oringi w adapterach. O coś takiego mi chodziło Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Lekki OT i ciekawostka. Od jakiegoś czasu przesyłki przestały przychodzić za pośrednictwem Poczty Polskiej. Każda jedna wpada przez kuriera inpost. Też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Tak, kilka ostatnich przesyłek z Ali dostarczył InPost (kurier), za tydzień-dwa powinna być kolejna, zobaczę jak będzie tym razem. Poczta Polska cienko przędzie i coraz częściej o tym słychać. Nawet kalendarze z Papajem ich nie uratowały. Swoją drogą ostatnio byłem na PP nadać paczkę i poza komunijnymi kartkami nie było ŻADNYCH przedmiotów związanych z kultem religijnym. A jeszcze w zeszłym roku zewsząd patrzył JPII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Tak, zawsze kurier InPost wtedy przekierowuję na paczkomat. Albo kurier DHL - też mają swoje paczkomaty i dziś przyjdzie mi pierwszy raz z takiego skorzystać, zobaczymy czy nie będzie problemów. 2 minuty temu, TheJW napisał: Swoją drogą ostatnio byłem na PP nadać paczkę i poza komunijnymi kartkami nie było ŻADNYCH przedmiotów związanych z kultem religijnym. A jeszcze w zeszłym roku zewsząd patrzył JPII. Rząd z prawicowego zmienił się na lewicowy, więc to nie jest zaskoczenie. Tak samo jak i to: https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-04-13/nie-maja-na-wyplaty-chca-kupic-miski-dla-psow-pracownicy-poczty-sa-wsciekli/ lewactwo to stan umysłu, zmieniliśmy dżumę na cholerę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolb Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia szukam taniej korby na kwadrat 1x z zębatką NW 32T (pod 9rzędów jeżeli ma znaczenie). od biedy może być 30 lub 34T ale 32 byłoby w punkt. A już osłona łańcucha w ogóle byłoby petarda - to do tuningu starego trekkinga. Ktoś coś poleci od dalekowschodnich majfrendów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia U nas https://allegro.pl/oferta/korba-sunrace-fcm800-1x-zebatka-34t-narrow-wide-13412517108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 32z do trekkinga? trochę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Wkładasz krosiarskie 1,95 MTB i lecisz w teren 🫠 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Ostatnią paczkę też dostałem z inpostu, akurat nie miałem tel. pod ręką i później sprawdziłem że dostałem esesmana z info że paczkę rzucił przez bramę w trawę 🫠 Wcześniej dostawałem info z poczy że paczka została nadana, później że jest w doręczana i finalnie listonosz zostawiał u mojej Kaśki w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Ja po trzech z rzędu paczkach via inpost dzisiaj dla odmiany dostałem znowu pocztą polską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia (edytowane) Muszę stwierdzić, że DHL jest znacznie gorszy od Inpostu. W śledzeniu mam info, że kurier dostarczy paczkę do wczoraj do godziny 13:00. Problem w tym, że kurier się nie wybiera do tego paczkomatu, do teraz nie ma i cisza. Ciekawe kiedy będzie łaskaw podjechać i włożyć paczkę. W Inpost nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło. Zawsze na czas. Edytowane 23 Kwietnia przez leon7877 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia W dniu 16.04.2024 o 09:23, michalab napisał: Ja tam widzę $5 nie 5 zł. 5 pln dla nowych kont, dla starych 18 pln plus przesył. Mając na uwadze że zwykle XT kosztują 50-70 to tutaj mamy podobno ceramikę za psie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuti Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Taki off top odnośnie PP. 1. Już za niedługo pewnie wróci pod innym szyldem (zza Odry ;)) 2. Nie dziwię się, że Ali rezygnuje bo: 1. drogo mają, 2. Amazon, z którego ostatnio mam sporo paczek, korzysta z ich usług a jakość tych usług....ehhh. kartony rozwalone częściowo (wiem, jakość kartonów Amazon też z dupy), albo pogniecione, dwa system powiadomienia przesyłek to jakaś kpina. Dostaję smsa/email jak za 5 min kurier juz dzwoni do drzwi albo ciekawsza opcja, 2 przesyłki, jedna dostarczona rano, a potem nagle w południe kolejna :O. To potem jak żyć :(. Za późno się obudzili że listy to już nie ten etap. A że spółka państwowa to z lewa czy prawa wszyscy używają i stołki obsadzają 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Ale gdybyś miał psa, to możesz iść z nim na pocztę i dostanie michę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi