pierotez Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca RIDERACE lekki uchwyt na bidon rowerowy Aluminium Potrzebuję do MTB. Słuchajcie utrzymają litrowe bidony na wertepach czy wziąć klasyczne druciane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca (edytowane) Jak ma być wyciągane w bok, to kup lepiej taki. Mam i nawet daje radę, tylko bidon jest 600ml, a nie litr. https://pl.aliexpress.com/item/1005006117734444.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2ff1FSGpFSGpHc&gatewayAdapt=glo2pol Edytowane 31 Marca przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca Czy to jest ten czarny West Biking? Otwiera mi się cała lista 3 w cenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca Tak, to ten. Nakombinowałem niepotrzebnie z linkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca Weź ten polecony przez kolega Brambosza. Ten który wrzuciłeś fajnie wygląda ale ja miałem 3 podobnej konstrukcji i uważał się ten ząbek trzymający denko bidonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak56 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca Czy na aliexpress jest jakiś podział na kategorie? Kiedyś wchodziłem sobie Sport i hobby==>rowery i części==> części rowerowe==> i tutaj miałem wszystko podzielone fajnie. Teraz tego nie widzę. Co się z tym stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 1 Kwietnia Udostępnij Napisano 1 Kwietnia W dniu 31.03.2024 o 11:04, przemeg napisał: Weź ten polecony przez kolega Brambosza. Ten który wrzuciłeś fajnie wygląda ale ja miałem 3 podobnej konstrukcji i uważał się ten ząbek trzymający denko bidonu. Tak biorę Fajna też opcia na isotonik w butelce na szybko z żabki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak56 Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Mam pytanie odnośnie detek tpu z ali. Kupiłem, założyłem, napompowalem. Kręcę kołem i słychać hałas jakby w kole był kamyczek i się turlał w środku detki. Da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia serio pytasz? jestes tak leniwy że sam tego nie sprawdzisz? my mamy magiczną kulę z której Ci wywróżymy czy coś z tym zrobisz? Jeśli wentyl auto to wykręcisz wkład, jeśli presta to nie wszystkie mają wykręcany wkład ale jeśli twój się wykręca to wykręcasz, nie wiemy jak duże elementy latają w środku ale można próbować je przez wentyl wysypać, wentyl wykręć na zewnętrzną część dętki i ustaw na dole aby grawitacyjnie syf z dętki zleciał na dół w stronę wentyla, następnie potrząsaj aby wyleciało wentylem, tu może cie zaskoczę ale jeśli śmieci w dętce będą większe niż otwór w wentylu to nie wylecą i nic już z tym nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Da się, wsiądź na rower i zapomnij o kamyczku.🫠 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak56 Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Faktycznie, lump ze mnie. Nigdy w żadnej dętce nie zauważyłem czegoś takiego, a tutaj od razu w dwóch sztukach, dlatego byłem tym zdziwiony. Znalazłem przyczynę hałasu z dętki. W środku dętki jest coś wielkości 1x1cm jakby kawałek plastiku. Według mnie dętki do śmietnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Wlej do dętki odrobinę mleka to się farfocel oblepi i przestanie hałasować. 🫠 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia (edytowane) Chiński widelec - ToSeek Kn34. Stan po czterech jazdach: Zacina się, i w ogólności nie polecam. Serwis zerowy był zrobiony i nasmarowany szczerze. Plastikowe tuleje jednak robią swoje. Wyjąłem je i zeszlifowałem, zobaczymy co się będzie dalej działo. EDIT: Swoją drogą, drugi widelec podobnego kalibru który mam też się przetarł, ale przynajmniej nie zacina się. No i oba jeszcze nie mają luzów. Więc pewno sezon przejeździ. Edytowane 5 Kwietnia przez uzurpator 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Jeśli tak jest po 4 jazdach (przypuszczam że od zakupu nie mineło dużo czasu) to możesz go przecież reklamować? Bo to nawet nie jest nędza tylko rozpacz. Ze dwa lata temu kupiłem (raz w życiu) chiński amortyzator, HImalo. Wyglądał dobrze, opinie miał dobre, a ślizgi metalowe miał, więc rokował. Realia nie były jednak aż tak radosne jak to co wyczytałem, zaczynając od tego że nie mogłem doliczyć się tych podawanych przez sprzedawcę milimetrów skoku - brakowało dwunastu. Z bardziej zaawansowanych komponentów kupiłem też sztycę Sorata Pro, też miała dobre opinie. Moja zdrowo się rozjechała z tym co mówili inni. Sztyca się przycinała, była nieserwisowalna i nierozbieralna w takim stopniu zeby można było przy niej wymieniać to co zdechnie, "anoda" zaczęła schodzić po kilkunastu godzinach użytkowania, mimo że do środka trafiło trochę smaru. Chińskie heble hydro, wszystkie cierpią na niemanie mocy. Zastanawia mnie jak trudno jest wykonać dobrze tak proste urządzenie jak hamulec ale chyba jednak jest to wyzwanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia a po co to kupowałeś, do konsumenckiego testu, ciekawość czy cu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia (edytowane) Po odkręceniu zębatki korby M8100 i misek suportu MT800 mogę szczerze polecić ten klucz: https://pl.aliexpress.com/item/1005004997279235.html Pasuje idealnie zarówno do nakrętek i misek, jak i klucza HTII (w moim przypadku Bitul). Jedyne co trzeba zrobić, to wyjąć z wnętrza te oringi stabilizujące, bo są nieco za grube i zdjęcie klucza z osi korby jest baaardzo trudne. Może jak się posmaruje to pójdzie łatwiej z założonymi oringami, ja próbowałem na suchej osi. Za to odradzam zakup lampki Enfitnix Cubelite III: https://pl.aliexpress.com/item/1005005547647277.html Cena kusząca, wykonanie i jakość zaskakująco dobre, świeci również bardzo przyzwoicie, tylko co z tego, skoro "STOP" jest włączony praktycznie cały czas... Wystarczy minimalna nierówność drogi, zmiana pozycji na rowerze - sprint, siadanie, wstanie - czy zwykłe nim bujnięcie, żeby STOP się zaświecił. Czyli w praktyce włącza się on raz za razem lub w ogóle nie wyłącza przez dłuższy czas w przypadku jazdy po nierównościach. Lampka zdecydowanie do jazdy idealnie prosto po nawierzchni równej jak stół. Edytowane 5 Kwietnia przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavi Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Cytat Za to odradzam zakup lampki Enfitnix Cubelite III: U mnie nie ma problemu ze stopem. Ale za to irytuje włącznik wystarczy go musnąć i już lampka włączona - kompletnie nie nadaje się do transportowania w czymkolwiek. Jakaś osłonka by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 4 godziny temu, Mentos napisał: a po co to kupowałeś, do konsumenckiego testu, ciekawość czy cu? Po co kupowałem widelec i sztycę? Bo przyjąłem że jest szansa na akceptowalną jakość, tym bardziej że opinie były ok. Co do sztycy - osoby które mi odpowiedziały na pytanie odnośnie jakości zweryfikowały jakość nie weryfikując jej Zwyczajnie ci którzy ją mieli nie pragnęli sprawdzić co jest w środku. Co do widelca - te opinie które czytałem lub jutuby które widziałem wskazywały na to że to całkiem sensowny produkt. Raczej unikam kupowania na ali rzeczy skomplikowanych, oba nabyte dobra użytkowe są już jak widać na granicy limitu chińskich zdolności wykonania tychże bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Kwietnia Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 7 godzin temu, slavi napisał: U mnie nie ma problemu ze stopem. Ale za to irytuje włącznik wystarczy go musnąć i już lampka włączona - kompletnie nie nadaje się do transportowania w czymkolwiek. Jakaś osłonka by się przydała. Ja mam 3 szt. i nie mam problemu z wyłącznikiem. Za to stop faktycznie działa jak w lampkach za 1/3 ceny cubelight. Wkurzające też jest przełączanie trybów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 6 Kwietnia Udostępnij Napisano 6 Kwietnia (edytowane) Kupiłem takiego droppera: https://pl.aliexpress.com/item/1005003459021064.html?gatewayAdapt=glo2pol do mojego leciwego MTB 26cali ze średnicą sztycy 27,2 i bez wyjścia na dolne prowadzenie linki. Montaż i pierwsze testowe jazdy OK - luzów nie ma, spasowanie prawidłowe. Jakość kartridża na razie nie znana. Edytowane 6 Kwietnia przez michalab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Ztto kaseta 9r - ok 6 tyś na jednym łańcuchu od kmc (przymiar wskakuje na 0,75). Środek nieco zjechany ale przyjęła nowy łańcuch bez protestów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmk Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia Pojawia sie posty anonimowe czy fakeowe na roznych grupach FB o ALi i tam ktos sie chwali np ze kupil rower elektryczny za 1500zl...o super parametrach - takze dla przestrogi Opinia o takich w miare sesnownych chinskich ramach karbon itp rowerach - ogolnei jak marka nie krzak to chinczyk da wiecej karbonu zeby nei pekalo, a zachodnie sa bardziej wycieniowane bo gwaran obejmuje wymiane i koledzy kleinci sie sklada razem z toba na takie wymiany ram dla potomnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia Jakichś dobrze kręcących się kółek przerzutki M8000 11s szukam, ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marinbiker Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia @michalr75 kupiłem takie. Kwota niewielka, a łożyska ceramiczne. https://pl.aliexpress.com/item/1005005833197674.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia @Marinbikerceramika za 5 złotych? możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi