tobo Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Ja jeszcze nie popsułem żadnej z posiadanych. Przypuszczam że w przypadku dociążenia elektrykiem gdyby były marne to coś by zdechło, do tej pory nic z tych rzeczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca Czy ktoś poleci jakieś sprawdzone marki kierownic szosowych z chin? Trochę obawiam się o zęby Ktoś coś poleci czy raczej sobie odpuścić? Zaznaczę że nie szukam jakiegoś taniego badziewia, tylko faktycznie coś sprawdzonego. Wizualnie najlepiej podchodzi mi S-Works Aerofly II, ale jak patrzę na Ali to ceny tak koło 200 zł nie zachęcają do zakupu. Z marek które rzuciły mi się w oczy to np. RYET, OG-EVKIN, TOSEEK, KOCEVLO czy to też jakieś badziewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaido2 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca (edytowane) Mam Og-evkina z tym, że klasyczny compact z profilowaniem górskiego chwytu pod dłonie. Polecam, nie jest to żadne badziewie Jeżeli chodzi o ajero https://pl.aliexpress.com/item/1005006019846717.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=708-803-3821&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&albagn=888888&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&albcp=19735245762&albag=&trgt=&crea=pl1005006019846717&netw=x&device=c&albpg=&albpd=pl1005006019846717&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI843iv9z9hAMVCFKRBR2cXgE4EAQYBiABEgJNvPD_BwE&gclsrc=aw.ds&aff_fcid=c3b8c7a7804d4c35a427f05c58d3efa2-1710761860495-05029-UneMJZVf&aff_fsk=UneMJZVf&aff_platform=aaf&sk=UneMJZVf&aff_trace_key=c3b8c7a7804d4c35a427f05c58d3efa2-1710761860495-05029-UneMJZVf&terminal_id=b1b6e76b665443dbaad00919cb590f0e&afSmartRedirect=y Polecam też Flyxii do wyboru do koloru:) https://pl.aliexpress.com/store/511914/pages/all-items.html?productGroupId=211576585&spm=a2g0o.detail.0.0.3ce2zgVCzgVC3H&storeId=511914&sortType=bestmatch_sort&shop_sortType=bestmatch_sort Edytowane 18 Marca przez kaido2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca Z wymienionych Og- evkin najpewniejszy. Miałem styczność z kierownicami, mostkami i sztycami. Wszystko dobrze wykonane. Kiery nadspodziewanie sztywne gdzie bezmarkowe chinole nie raz uginają się jakby z plastiku były. Ryeta montowałem jedną kierę i wyglądała ok. Toseek bym sobie darował - widziałem nadpęknięte sztyce. Kcevlo nie miałem styczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca 24 minuty temu, Nemrod82 napisał: Z wymienionych Og- evkin najpewniejszy A z niewymienionych jakieś inne firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaido2 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca 4 godziny temu, shiler napisał: A z niewymienionych jakieś inne firmy? Flyxii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 18 Marca Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca Zdecydowanie OG-Evkin jest warta polecenia, zrobiłem na tej: OG-EVKIN HB-011 z 30-40 tys. km. Bardzo sztywna, dość lekka (420mm waży realnie 207g) i tania. Toseek to dużo niższy poziom i raczej odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca Hygge bym dorzucił. Ale tu już pewnie będzie drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca Lexon/ryet są co najmniej tak samo dobre jak og-evkin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca A zintegrowaną do gravela z flarą ktoś poleci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca Panowie jak jest teraz z Ali, doliczane jest dodatkowe cło/Vat na szpej rowerowy? UE się wzięła ponoć za rowery z chin dość mocno. pytanie co z akcesoriami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca Ostatnie 2 czy 3 zamówienia na drobiazgi (nie więcej niż 200-300 zł) bez żadnych dopłat. Teraz zrobiłem kolejne na ok. 350 zł, paczka będzie już większa i z większą ilością przedmiotów, okaże się za 2 tygodnie czy się przyczepią, chociaż nie sądzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca (edytowane) Nie jestem pewien, ale obiło mi się o uszy że Ali od jakiegoś czasu ma podpisaną jakąś umowę nie wiem z Polską, z naszą skarbówką czy z jak to nazwać, i już kupując masz te opłaty jak VAT i cło wliczone w cenę, ale może to tylko plotki bo nic o tym teraz nie znajduję. Może jakaś drobnica tylko? W każdym razie ja wszystko oststnio co dostawałem to bez żadnych dopłat, ale to faktycznie 150EUR nie przekraczało. Natomiast co bym nie kupił oststnio z UK czu US na ebajcu na ten przykład, nawet używane buty za mw 50GBP czy retro mostek za 30USD, to mi walą nie cło ale VAT. To samo nie tani, ale drobiazg wielkościowy z Kanady stery kątowe 9Point8 - dostałem bez cła, ale stówę VATu mi listonosz skosił 😒. Co ciekawe nic nie było obklejone że tam urząd celny to naliczył i ile, żadnych papierów, potwierdzeń, nic, po prostu listonosz chciał stówę za wydanie nawet bez jakiegokolwiek pokwitowania, super nie? Ale przeliczyłem i mi wyszło że to 23% VATu właśnie więc się nie ciskałem. Edytowane 21 Marca przez Mentos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca Na Ali VAT jest wliczony w cenę. Cło jest na graty powyżej 150EUR. Jeśli paczka duża to w moim przypadku zawsze celnicy każą sobie przesłać zrzut ekranu z Ali z zamówieniem żeby pokazany był nr przesyłki oraz wartość towaru z kosztami wysyłki. Jeśli coś orzekracza te 150EUR to zdecydowanie polecam szukać przedawców którzy biorą opłaty importowe (za doratkową opłatą na siebie). Kupowałem w ten sposób kilka ram gdzie nominalnie celnicy dołożyliby 48% cła antydumpingowego + cło standardowe na graty rowerowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca Dzięki panowie, ja tylko jakieś pierdoły, w 200 pln się zamknę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca Pamiętaj, żeby kupony odebrać, sporo ich teraz rzucili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapido93 Napisano 25 Marca Udostępnij Napisano 25 Marca Macie jakies sprawdzone koszulki kolarskie z krotkim rekawem i spodenki na szelkach? Tak zeby rozmiarowka byla sensowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tapir77 Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca https://a.aliexpress.com/_Ev6wH7f https://a.aliexpress.com/_EzyUV1F Jestem zadowolony. Rozmiarówka ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapido93 Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca Na 190cm to chyba XXL musze zamowic (normalnie nosze L) 😂 Rozmiarowka mocno zanizona wg tych tabelek, ktore podaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tapir77 Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca Ja noszę L zamówiłem XL i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca 3 godziny temu, Rapido93 napisał: Na 190cm to chyba XXL musze zamowic (normalnie nosze L) Jeżeli chciałbym zamówić Rion to tak dużego rozmiaru bym nie zamawiał. Wszystko zależy od Twojej budowy ale jak nie jesteś bardzo gruby to ja bym się zastanowił na L. Sam mam 188 cm i 90 kg i z Rion mam M i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca Ja zawsze kupowałem wg. tabelek i było ok. Przy 183 cm i 92 kg koszulki biorę xxl, na 118 w klatce. 90% jest ok. Natomiast te koszulki poniżej 100 pln to jest średniej jakości poliester i średnia jakość wykonania. Z lepszych to np spexcel, ale tam bez promek to koszulki po 150 pln z nowej kolekcji widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca Kaseta ultralight Ma ktos doswiadczenie z tymi kasetami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marinbiker Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Takie tam drobiazgi... Kółeczka kupiłem dwa z zamiarem podmianki w Deorce. Lampka tylna dla stalowego seniora MTB Cobrana 😏 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 30 Marca Udostępnij Napisano 30 Marca W dniu 10.11.2023 o 13:38, przemeg napisał: No właśnie mnie irytuje piszczenie, jakiego doświadczam ostatnio. Czy to shimano czy jagwire śpiewały mi klocki okrutnie. @przemeg Wziąłem na próbę żółte Soocenty: https://www.aliexpress.com/item/1005003792723600.html?pdp_npi=4%40dis!EUR!€ 9%2C48!€ 9%2C48!!!9.98!9.98!%402103847a17118124828255751ea47a!12000027205805516!sh!PT!802795163!&spm=a2g0o.store_pc_allItems_or_groupList.new_all_items_2007522224454.1005003792723600#nav-description Mam wrażenie, że ze spiekanymi klockami Bikein zablokowanie przedniego koła było minimalnie łatwiejsze, ale za to te, przynajmniej w suchych warunkach, są zupełnie ciche. Na mokro jeszcze ich nie testowałem. Niestety w tej chwili są dostępne tylko w wersji do niższych modeli Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi