Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tani bacik do łańcucha, się do niczego nie nadaje, miałem bike handa i zamiast odkręcić kasetę, strzelił łańcuch w baciku. :D
Ale raczej była do... na sporo więcej jak 40 niuta. :D

Napisano

Hej, czy ktoś może polecić jakiś sprawdzony stojak serwisowy z aliexpress? 

Wiem, że te z lidla itp. są niczego sobie ale na razie nic się nie ukazuje... 

Napisano
41 minut temu, Gracekk napisał:

Wiem, że te z lidla itp. są niczego sobie ale na razie nic się nie ukazuje... 

Ale te z Lidla rzucili na sklepy w zeszły czwartek. Może gdzieś jeszcze leżą.

• +1 pomógł 1
Napisano
7 minut temu, CoolBreezeOne napisał:

Ale te z Lidla rzucili na sklepy w zeszły czwartek. Może gdzieś jeszcze leżą.

Byłem dziś ale nic nie ma, za późno się obudziłem. Najprawdopodobniej zamówię te z Juli ;)  Dzięki wszystkim!

Napisano

IMHO nie warto sobie tym głowy zawracać. Newralgiczne elementy (łapa, główne jarzmo, obejma podpórek nóżek) z plastiku nieznanej jakości. Lepiej brać sprawdzony lidl/jula bo pod względem trwałości na pewno gorzej nie będzie.

Napisano

Ja zamówiłem z allegro za półtora stówki, właśnie dotarł, pudełko firma Kands, czyli coś o rowerach pojęcia mają, ufam, że ich uchwyt będzie ok, później rozpakuje i wrzucę fotę. Uchwyt na dwóch nóżkach jak ten z Ali powyżej, szukałem takiej konstrukcji gdyż nie mam za dużo miejsca na taki z Lidla/Juli z czterema nogami.

Napisano

Kupiłem ekran do etexa w sklepie HTYTECH Store, dostawa w dwa tygodnie i sądząc po zachowaniu na słońcu i po porównaniu do orygnalengo ekranu w innym etreksie - produkt dobrej jakości.

1616667333630.jpg

fe4fc94eb667495fa8275f5eb7c0066fcb0a2225.jpeg

Napisano (edytowane)

Alternatywa dla uchwytów serwisowych z Ali, koszt 159zł z Allegro dostawa z dnia na dzień, bardzo fajny, solidny, składa sie do małych rozmiarów, producent Kands, na dwóch łapach można ustawic bezpośrednio pod ścianą jak ktoś ma mało miejsca tak jak ja, tym się właśnie kierowałem. No i dwa lata gwarancji jakby coś sie kiedyś ułamało czy uszkodziło.

IMG_20210325_163217.thumb.jpg.4e1d149a51891b1f7e72f882014c627e.jpgIMG_20210325_163301.thumb.jpg.3580eb2fbe4cee2b3d038ccaba0b678b.jpgIMG_20210325_163331_1.thumb.jpg.1ada4b45b53b04531fcf0201265de101.jpgIMG_20210325_165727.thumb.jpg.18a078d1b6b5868fcfb302a2b85bba01.jpgIMG_20210325_165741.thumb.jpg.532517498aaa067e66ea0a362a42a1a7.jpgIMG_20210325_165747.thumb.jpg.97908b6cb35e0f187cf2f8484586dc10.jpgIMG_20210325_165803.thumb.jpg.7b0f9c8462fbf1edcabec744ff70f750.jpg

Edytowane przez PanMarcinPL
Napisano

Jak zobaczyłem łapę i pokrętła to ujrzałem mojego z Lidla :) Tam tylko jest na 4 nogach, ale to już pewnie kwestia kto co woli. Cena też bardzo podobna. Widać jak chińczyk to chińczyk ;)

Napisano

Ja zamawiałem, rok temu z wysyłką z Europy. Żona jeździ w takim ala fitnesie. Ja przejeździłem na tym rowerze singletracki w Bardo, wytrzymał. Może znajdę jeszcze link. 

Napisano
2 godziny temu, Q_u napisał:

@PanMarcinPL kto Ci daje gwarancje na ułamany element i to jeszcze plastikowy? Zapodaj sprzedawcę, który coś takiego pozytywnie rozpatruje.

Rękojmia, wada ukryta, wada materiału, wszystko da się zrobić tylko trzeba odpowiednio ująć to.

Napisano
W dniu 26.03.2021 o 15:37, PanMarcinPL napisał:

Rękojmia, wada ukryta, wada materiału, wszystko da się zrobić tylko trzeba odpowiednio ująć to.

3 lata rozpatrywałem reklamacje mając odgórnie narzucone, że mam odrzucać, więc uwierz mi, że jak byś nie ujął to jak nie będą chcieli uznać to nie uznają :)

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Lekki OT, ale od dłuższego czasu obserwuje problemy z dostawami z Ali w ramach Aliexpress Standard Shiping. Zwykle paczki dochodziły do 3 tygodni (nawet w pandemii). Jednak obecnie dostawa wygląda tak, że paczka dociera do Polski i staje. Wisi tam do końca czasu jaki podaje sprzedawca przy dostawie. Składam reklamację na Ali, paczka pojawia się u mnie po kilku dniach. Nie jest to jednostkowy przypadek. Obecnie 2 paczki mają dokładnie taki sam problem. Wcześniej kilka paczek to samo.

Czy u kogoś jeszcze pojawił się podobny problem? 

Edytowane przez Eathan
Napisano

Dwa zamówienia złożone 24.01. Jedno dostarczone 01.02, drugie od połowy lutego "wysłane lokalną firmą kurierską" i nic się w trackingu nie dzieje

W ogóle słyszałem ostatnio, że w podobnych przypadkach chińczyk nie chce zwracać kasy bo do kraju docelowego dotarło

Napisano
13 minut temu, Eathan napisał:

Lekki OT, ale od dłuższego czasu obserwuje problemy z dostawami z Ali w ramach Aliexpress Standard Shiping. Zwykle paczki dochodziły do 3 tygodni (nawet w pandemii). Jednak obecnie dostawa wygląda tak, że paczka dociera do Polski i staje. Wisi tam do końca czasu jaki podaje sprzedawca przy dostawie. Składam reklamację na Ali, paczka pojawia się u mnie po kilku dniach. Nie jest to jednostkowy przypadek. Obecnie 2 paczki mają dokładnie taki sam problem. Wcześniej kilka paczek to samo.

Czy u kogoś jeszcze pojawił się podobny problem? 

Podaj początek numeru przesyłki.