piciu256 Napisano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 Kurde, jakbym wiedział że to istnieje, nie kupił bym convoy'a rok temu, ktoś chętny na s2+ z kolimatorem? Kolimator znacznie lepiej doświetla zakręty, jako komplementacja czołówki, ale b01 znacznie lepiej by się sprawdziło w roli samotnego oświetlenia niż Convoy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahaja Napisano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 Pewnie rok temu takowych nie było. Ja z racji tego, że szanuję wzrok i bezpieczeństwo innych koniecznie chciałem mieć odcięcie, nawet kosztem 'mocniejszego świecenia' dlatego convoy'e odpadały w przedbiegach. Zdarza mi się mijać innych rowersów, którzy to wstawili sobie na kierownika lampę rodem pewnie z motóra WSK i wydawa im się, że jest wszystko w porządku ... Lumintop: poczytałem instrukcję w krzaczkach (po anglo-sasku jest również, ale kto by to czytał) i ma również tryb strobo, sos (nie wiem jaki ale jest), czy też funkcję blokującą przypadkowe włączenie. Oprócz trzech trybów świecenia jest jeszcze ... Boost ... aż się boję to włączyć ... ;-) coby mnie potem nie ciągały służby jakieś po sądach, że oślepiłem niewinnego pilota i jakiś Jumbo spadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macia22 Napisano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 1 godzinę temu, piciu256 napisał: Kurde, jakbym wiedział że to istnieje, nie kupił bym convoy'a rok temu, ktoś chętny na s2+ z kolimatorem? Kolimator znacznie lepiej doświetla zakręty, jako komplementacja czołówki, ale b01 znacznie lepiej by się sprawdziło w roli samotnego oświetlenia niż Convoy. Wypowiem się, bo po ciemku jeżdżę bardzo dużo, bardzo długo i mam wszystkie latarki o których tu mowa. Na szosę- najlepszy jest lumintop bo posiada odcięcie. Nic więcej nie potrzeba. Ładnie świeci. Na mtb- typowa jazda nocna po lesie, najlepszy zestaw to: 2x convoy. Na kierownicy convoy s2+ z kolimatorem, na kasku convoy s2+ z normalną przeźroczystą szybką. Na jazdę po szutrach i spokojnych trasach to tak naprawdę bez róznicy- wszystko się nada. Opcja 2x convoy jest świetna bo: masz zapasową latarkę gdyby jedna odmówiła posłuszeństwa, masz takie same ogniwa do obu latarek i masz najlepsze doświetlenie- mega opcja. 20 minut temu, ahaja napisał: Oprócz trzech trybów świecenia jest jeszcze ... Boost ... aż się boję to włączyć ... ;-) coby mnie potem nie ciągały służby jakieś po sądach, że oślepiłem niewinnego pilota i jakiś Jumbo spadł. Tryb boost wcale nie jest mocny- szczerze to jest niewiele mocniejszy niż tryb najwyższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Dobrze zrobiony Convoy S2+ bije i jakością światła i czasem pracy tego Lumintop B01. Mówię tu o Convoyach ze sterownikiem prądowym, bez PWM, z kolimatorem Carclo 20x60 i ciepłą diodą XM-L2 na miedzi, o wysokim CRI, zalutowaną w pigułkę. Takie coś skleci wam każdy bardziej ogarnięty latarkotwórca. Mam Lumintop B01 i niestety ile teoretycznie jest świetny to w praktyce mniejszy Convoy go bije. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 Niezłą alternatywą dla S2+ jest S21 bo przy niewiele większych wymiarach można użyć nowego typu baterii 21700 o pojemności nawet 5000mAh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Następcy fotochromów RR z Deca. Kliknięte 26.01.21, odebrane wczoraj. Superfast jak dla mnie. I to z udziałem PP. 49,01 zł 31%OFF | Photochromic Cycling Sunglasses Men Women Sport Road Mtb Mountain Bike Bicycle Glasses Cycling Glasses Eyewear Protection Gogglehttps://a.aliexpress.com/_v20nEx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 (edytowane) 22 godziny temu, CoolBreezeOne napisał: pokażesz real foto ? : ) Edytowane 11 Lutego 2021 przez bogus92 Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 21 godzin temu, CoolBreezeOne napisał: Kliknięte 26.01.21, odebrane wczoraj. Superfast jak dla mnie. I to z udziałem PP. Paaaanie, patrz na to https://alipaczka.pl/?track=00459007738952068401 Swoją drogą były to spodenki, które okazały się bardzo fajnym zakupem, wkładka świetna (wersja z białymi szelkami), polecam https://pl.aliexpress.com/item/33007494764.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.329e5c0fUYlrpr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 47 minut temu, Fisiek napisał: pokażesz real foto ? : ) Proszę bardzo... 46 minut temu, Mihau_ napisał: Paaaanie, patrz na to Ło żeś... Ale jak? Hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 BR-M7100 komplet za 435 zł ( wpadł kupon na chyba 15 usd ). Cena miazga jak za takie hamulce. Tylko głupi ja zapomniałem, że tam jest to nieszczęsne ispec-ev, ale ogarnąłem ładnie z klamkami M770 bez monitorków i wszystko cacy. Teraz, CoolBreezeOne napisał: Proszę bardzo... Jak oceniasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Na chwilę obecną... są ok. Wygodne, dobrze wykonane i działają. Nie są może jakoś topowo super mega szybkie w przyciemnieniu i jego poziomie, ale działają. Działają tak jak Rockridery, którch używałem do tej pory. Niestety jeszcze w nich nie jeździłem - testy tylko na nosie. Może w weekend się uda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 W dniu 11.02.2021 o 21:29, Q_u napisał: BR-M7100 komplet za 435 zł masz może jeszcze link do aukcji? wysłane przesyłką omijającą cło i vat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 To już po ptakach, teraz są drogie jak pieron ;). Swoje kupowałem jakoś wczesną jesienią z kuponem na 15 usd i wyszło 435 zł. Tu kupowałem: https://www.aliexpress.com/item/32849533199.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 28 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Okulary z kilku postów wyżej już przejeżdżone. Bardzo wygodne i w ogóle nie ma się czego czepić. Jestem zadowolony. Poniżej jeszcze fotka porównawcza z obecnie "awaryjnymi" Rockrider'ami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 28 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 @CoolBreezeOne ten chrom działa jako tako? Kurde mam 2 pary fajnych uvexów, ale kusi mnie fotochrom;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Ktoś używa spodenek krótkich luźnych z wkładką od RockBros? Jakieś porady odnośnie rozmiarówki, jakości wkładki. o takie mi chodzi: LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 12 godzin temu, Q_u napisał: @CoolBreezeOne ten chrom działa jako tako? Kurde mam 2 pary fajnych uvexów, ale kusi mnie fotochrom;) Mam dwie pary chińskich fottochromow, obydwie z tym samym "problemem" - nie ściemniają się tak mocno by jazda pod słońce/w mocnym słońcu była przyjemna. Jako uzupełnienie dla dobrych ciemnych okularów spoko, na pochmurne dni czy wieczory bardzo spoko, jedne mi się praktycznie do całkowitej przezroczystosci rozjaśniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Pytałem dokładnie o tamte użytkownika j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 @Q_u, podtrzymuje swoją opinię z postów powyżej. Nie oczekujmy od nich jakiegoś mega szybkiego i mega mocnego przyciemnienia. Jeżdżę dużo po lasach z jakimiś przelotami po polach. Jest ok. Imho, działają tak jak jak photochromy z Decla. Mi to pasuje. Wybrałem je, ponieważ nie mam czasu i ochoty na żonglowanie różnymi szybkami. No i druga sprawa... budżet. Jak będzie zainteresowanie, to wezmę z garażu Kapvoe i Rockridery z garażu i zrobię porównanie przyciemnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Jest ok, jak są jakości tych z DECA to mi wystarczy. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekelga Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Jest jakiś sprawdzony sprzedawca na Aliexpress od którego można brać lampkę Fenix BC25R? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszmtb Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 W dniu 13.10.2020 o 09:26, shiler napisał: Rama z kołami i transportem + dopłata żeby cła nie było to jakieś 4000-5000, klamkomanetki 105 z zaciskami to 1700, do tego tarcze, suport, opony, kaseta, łańcuch to 1000-1300 w zależności od tego co tam wsadzę, resztę przełożę ze starej szosy. Powinno wyjść jakieś 6-7 tys. Czesc, możesz sie podzielić dopłatami, które Ci nałożyli do ramy i kół? Planuje kupić, ale przeraziły mnie cła antydumpingowe itp. Czy ten ichni "DPD bezcłowy" rzeczywiście działa? Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Koła możesz z powodzeniem kupić z wysyłką z Europy, kilka firm ma magazyny we Francji czy Hiszpanii a CSC nawet w Polsce. Cytat Czy ten ichni "DPD bezcłowy" rzeczywiście działa? To polega właśnie na wysyłce z europejskiego magazynu. Ewentualnie jeśli nie mają tego na miejscu w EU to leci z chin do magazynu, ogarniają sobie wszelkie sprawy celne i tobie nadają już jako paczka europejska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 10 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Nie do końca to jest to samo co wysyłka z magazynu EU. W 2019 brałem koła CSC (swoją drogą bardzo nie polecam) i za dodatkowe $60 oni wysyłali to z Chin, ale opłaty celne robili z góry, niektóre inne chińskie firmy oferują coś identycznego. Być może teraz mają magazyn EU, nie wiem. DPD Shipping no customs tax (carbonspeedcycle.com) Cytat Pay extra 60usd in advance for 1 pair to avoid custom tax (we prepaid customs tax together with shipping cost in my side) I tak, faktycznie to działa. Wysyłali mi obręcze w ten sposób 3x (bo się zniszczyły z ich winy) i zawsze dochodziło bez opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Cytat Być może teraz mają magazyn EU, nie wiem. https://pl.aliexpress.com/item/4001365152190.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60019925140&tt=MG&fbclid=IwAR2LOONxg2Bl427tauvwoeyn5mtIZtlgbY85a3Z_s_DdrpY4YK_eG3FaE7k&aff_fsk=_BTiFgZ&aff_platform=default&sk=_BTiFgZ&aff_trace_key=16ceeedca284495ca7503285b3df7563-1611606116702-06817-_BTiFgZ&shareId=60019925140&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=63f158b890d649fb982ec71ee21af8fb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi