Mihau_ Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 U mnie wszystko "normalnie". Nadane przez chińczyka 29.09, dzisiaj dostałem sms'a, że jest już w łapach poczty po cle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 42 minuty temu, remover napisał: Ostatnio jakaś tragedia z dostawą z Ali, o wiele gorzej niż było. Nie zamawiajcie inaczej niż Aliexpress Standard Shipping. Canaio i inne jest tragedią, mi nie przyszły paczki z marca nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivohaha Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Rzeczywiście, Aliexpress Standard Shipping działa prawidłowo. Problem w tym, że coraz częściej jest płatny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 To nie jest reguła. Po Covidzie była płatna, teraz znów jest darmowa. Widocznie zależy od sprzedającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 A zauważyliście, że zamawiając do paczkomatu, paczki które są już w Polsce, szybciej trafiają w nasze łapki niż przy "pomocy" Poczty Polskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 13 minut temu, Dziubek napisał: To nie jest reguła. Jest. Zamawiam rocznie 600-700 paczek od wielu lat, odkąd jest Ali Std. Ship paczka nie idzie dłużej niż 3 tygodnie. 14 minut temu, Dziubek napisał: Po Covidzie była płatna, teraz znów jest darmowa. Cena za to jest zależna od gabarytu/wagi. Rząd dopłaca im do kilku najmniejszych, najlżejszych - do reszty nie i stąd opłaty. Siedzę w tym po uszy, śmiem twierdzić, że nieco więcej niż Ty. Zapytaj swoich kolegów od elektroniki tam, sporo się dowiesz. Teraz, Roballinho napisał: niż przy "pomocy" Poczty Polskiej? Nic dziwnego, jak na WER paczki leżą po 2-3 dni, a jeszcze zanim zostaną tam rozdzielone po przyjściu... Tu inPost działa sprawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Po Covidzie nie było zmiłuj, wysyłki które były bezpłatne stały się płatne. Jakiś czas temu wrócili znowu do bezpłatnych nadań. Idealnym przykładem Simon z Ali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 (edytowane) Teraz, Dziubek napisał: Po Covidzie nie było zmiłuj, wysyłki które były bezpłatne stały się płatne. Może u Ciebie. Nie pisz za wszystkich. Od marca do teraz nie płaciłem ani raz za Ali. Std. Ship, a tak na szybko licząc było tej formy wysyłki u mnie ponad 100. To, że sobie Simon czy inni zaczęli liczyć za Ali. Std. Ship, lub akurat Ty zamawiałeś z płatnymi nie znaczy, że nie było takich co oferowali darmowe nadal ( zaznaczam, że przy konkurencyjnej cenie - bez wliczania kosztów paczek do ceny produktu ). Sorry za off top, ale denerwuje mnie robienie reguły dla wszystkich z tego co się komuś przytrafiało. Edytowane 9 Października 2020 przez MaxCava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Czy ktoś ma doświadczenie z cenami ram rowerowych na Ali? Jestem jedną zainteresowany i nie wiem czy czekać jeszcze z miesiąc/dwa żeby spadły ceny czy raczej nie ma szans na niższe ceny koło grudnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 11 listopada, najlepsze kupony i promocje co roku na ali. Lepszych cen niż tego dnia nie raczej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivohaha Napisano 11 Października 2020 Udostępnij Napisano 11 Października 2020 (edytowane) Dokładnie. Kupiłem swoją 11 listopada, była prawie 300 zł tańsza niż zazwyczaj. Edytowane 13 Listopada 2020 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 11 Października 2020 Udostępnij Napisano 11 Października 2020 Tylko warto się upewnić, że chińczycy najpierw nie podnieśli cenę, żeby na blackfriday uroczyście ogłosić promocję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 11 Października 2020 Udostępnij Napisano 11 Października 2020 (edytowane) Przecież oni to robią ciągle i seryjnie. Najgorzej jest kupować w listopadzie, bo strasznie drogo jest przed 11.11 Potem jeszcze przed świętami... W okresach nie promocjnych cena regularna nieraz jest niższa niż promocyjna. Zresztą wiele razy kupowałem tam produkty w okresach promocyjnych od sprzedawców niemających promocji sporo taniej niż były na promocjach. Nie zawsze jest to łatwo znaleźć ale tak to wygląda. Ostatnie sztuki odliczający zegar i tylko dzisiaj taka okazja... I się ludziom wyłącza myślenie więc kupują w promocji drożej. Edytowane 13 Listopada 2020 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 11 Października 2020 Udostępnij Napisano 11 Października 2020 W dniu 9.10.2020 o 09:31, ivohaha napisał: Po 90 dniach Ali zwróciło pieniądze. Swoją drogą wydaje mi się, że kiedyś zwracali wcześniej? Kiedyś było 60 dni, zmieniło się bodaj jakoś w czerwcu. Hit był, jak w piątek zwrócili kasę, a w poniedziałek w skrzynce towar znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 11 Października 2020 Udostępnij Napisano 11 Października 2020 8 godzin temu, ivohaha napisał: Kupiłem swoją 11 listopada Napiszesz jaka to rama (producent/sklep) i Twoje opinie? 8 godzin temu, remover napisał: Tylko warto się upewnić, że chińczycy najpierw nie podnieśli cenę, żeby na blackfriday uroczyście ogłosić promocję. Od paru tygodni już mam coś na oku i obserwuje ceny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 11 Października 2020 Udostępnij Napisano 11 Października 2020 Nie ma potrzeby obserwacji cen. Tu macie historię cen danej aukcji: https://www.aliprice.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivohaha Napisano 11 Października 2020 Udostępnij Napisano 11 Października 2020 1 godzinę temu, shiler napisał: Napiszesz jaka to rama (producent/sklep) i Twoje opinie? Kupiłem ramę typu hardtail, marki BXT z ich sklepu. Rama jest bardzo przyzwoicie wykończona. Stery, hak i inne drobne akcesoria przyszły w komplecie. Od grudnia jeżdżę dość intensywnie po beskidzkich szlakach i póki co nic jej nie dolega. Generalnie jestem bardzo zadowolony. Jedyny minus to nieco zachowawcza geometria. Ale wiedziałem co biorę, żyję z tym i cieszę się jazdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 13 Października 2020 Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Ja akurat szukam szosy i BXT nie ma nic co by mi pasowało. A słyszałem że to sprawdzona marka. Musze poszukać od innego sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macia22 Napisano 13 Października 2020 Udostępnij Napisano 13 Października 2020 (edytowane) Z ciekawości, ile wyjdzie Cię składanie roweru na chińskiej ramie? Jakie komponenty? Edytowane 13 Listopada 2020 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 13 Października 2020 Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Rama z kołami i transportem + dopłata żeby cła nie było to jakieś 4000-5000, klamkomanetki 105 z zaciskami to 1700, do tego tarcze, suport, opony, kaseta, łańcuch to 1000-1300 w zależności od tego co tam wsadzę, resztę przełożę ze starej szosy. Powinno wyjść jakieś 6-7 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lKuba Napisano 14 Października 2020 Udostępnij Napisano 14 Października 2020 (edytowane) Czy wiecie skąd się biorą tak duże różnice w cenach masek antysmogowych i czy warto dopłacać? Sklep noname - za 5,89USD są 2 maski i 4 filtry, 3,27USD 10 filtrów (podobnych ofert cenowych jest trochę) https://pl.aliexpress.com/item/1005001345114845.html?spm= Wymieniane tutaj oficjalne sklepy z odzieżą ( porównywałem tak samo wyglądający model): Racmmer 9,83USD za maskę i 3 filtry, 12,07 za 10 filtrów https://pl.aliexpress.com/item/4000856002424.html?spm= X-tiger 11,59USD za maskę i 4 filtry, 11,99 za 10 filtrów https://pl.aliexpress.com/item/4000959958555.html?spm= Poniżej znalazłem też bordową jak w racmmeru bo w tym kolorze nie ma raczej wielu klonów. 6,39USD za maskę i 3 filtry ale największa różnica jest przy filtrach - 3,84 za 8 sztuk. https://pl.aliexpress.com/item/1005001295927186.html?spm= Edytowane 14 Października 2020 przez lKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 21 Października 2020 Udostępnij Napisano 21 Października 2020 Zastanawiam się nad zakupem piasty (Novatec, DT Swiss) na tył. Standardowa, 135mm, QR, najlepiej Centerlock, 32 szprychy. Czy jest szansa znaleźć coś takiego na Ali przy założeniu, że jakość będzie choćby zbliżona do części kupionej w PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Tak tylko wrzucę co do "okazji" na 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 3 godziny temu, piciu256 napisał: co do "okazji" na 11 To jest DRAMAT... Miałem kilka drobiazgów kupić, ale znaleźć je teraz w normalnej cenie to wyzwanie. Te okazje powalają na kolana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 W dniu 21.10.2020 o 11:45, Nastar napisał: Zastanawiam się nad zakupem piasty (Novatec, DT Swiss) na tył. Standardowa, 135mm, QR, najlepiej Centerlock, 32 szprychy. Czy jest szansa znaleźć coś takiego na Ali przy założeniu, że jakość będzie choćby zbliżona do części kupionej w PL ? Kupisz oryginały bez najmniejszego problemu. N można znaleźć w cenie nawet odrobinę lepszej niż w PL. W przypadku DT będzie co najmniej 30% drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi