Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jakie ma to znaczenie? Jedno u drugie to najtańsza chińszczyzna więc raczej nie podrabiają się nawzajem. Prędzej "brandują" (jeśli w tym przypadku w ogóle można rozpatrywać to w konteķście marek ;)) jakieś chałupnicze produkty robione wg jednego oklepanego do bólu wzorca.

Napisano

Kolega z gory podrzucil foto czarnych pedalow na piny. Niestety ale te pedaly znajomemu ie zlamaly. Nie bylo to nawet na trasie. Ruszał z domu do pracy. Pękł cały trzpień trzymajacy pedał z łozyskami itp.. :D

Napisano
W dniu 25.04.2020 o 20:03, dawid22 napisał:

Ktoś testował torby tych producentów?:

Tych co wymieniłeś nie. Ale mam taką
https://a.aliexpress.com/_BTu48g

Jakość jest ok. Nawet bardzo. Jedyne co w niej mnie zawiodło to wielkość. Jest upiornie wielka. W gravelu ledwo mi się zmieściła między siodło a koło.  Choć wielkość może być zaletą przy dalszej jeździe. 

Napisano

Nie bardzo wiem, czy to sprawdzony zakup. Wkręciłem, trzymają, to chyba sprawdzony.

Tytanowe śruby Risk-a M6x20. W cenie jakiej są nigdy bym nie kupił, ale że RU mieli fajne kupony to połasiłem się na odrobinę luksusu. Ten kolor po prostu u mnie pasuje, a na tytanowych wygląda lepiej niż na stali.

001.JPG

002.JPG

Napisano

Yolo - you only live online?

Ostatnio zastanawiałem się nad kilkoma duperelami z risk'a - ale tytanuf to bym chyba nie kupił : ) No chyba, że śruby L i H do zmieniarki.

Napisano (edytowane)

E tam , przejeździłem zeszły sezon, w tym parę razy w górach i są dały radę. W tym sprawdzane i nie widać nic złego. 

Edytowane przez niuti
Napisano
3 godziny temu, Dokumosa napisał:

...to miałbym jednak pewne obawy ;)

Obawy miałbym większe, że pękną chińskie tarcze za 3 usd których używasz ( a to już większy ból tyłka ) niż urwana jedna z 4 śrub na mostku.

Napisano

Mam klucz 40-210. Ustawiłem na 80 nic się ze śrubą nie stało. Więcej nie dokręcam bo i tak maks. to 40 w rowerze.

Nawet nie strasz, że coś się z nimi dzieje. Nawet rosjanie nie narzekają, a oni potrafią rozebrać nierozbieralne, żeby sprawdzić jakość.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Chodziło mi bardziej o to, żeby postawić rower przy galerii, gdzie kręci się sporo ludzi, zapiąć go u-lockiem i jakby próbował się dobrać do u-locka, to włączałby się alarm

Napisano (edytowane)
Teraz, qqaazzxx napisał:

... i jakby próbował się dobrać do u-locka, to włączałby się alarm

I wszyscy okoliczni na dźwięk alarmu hip-hura na złodzieja, w kajdany i do lochu. Taka szybka bohaterska akcja.

Edit: Przypadkowy starszy osobnik dotknie roweru, ten będzie wył 15 minut albo i dłużej zanim powrócisz ze spaceru po galerii.

Edytowane przez MaxCava
Napisano

Za namową znajomka - podróbka gumowego M3. Będzie oklejanie tylnego trójkąta.

tas.jpg

Napisano (edytowane)
12 minut temu, slavi napisał:

a wogóle wysyłają cokolwiek?

Tak i leci dość sprawnie.  Około 14 dni dochodzą drobiazgi economic post wysłane.

Edytowane przez KrisK