SoloTM Napisano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Ja uważam inaczej. To, że ktoś coś podrabia to nie znaczy, że musi być szajs. 80 procent ludzi jezdzi w kaskach za 50-150 pln. I nie ma problemu. Tym bardziej, że te kaski już na pierwszy rzut oka są gorszej jakości. Jeśli myślisz, że tam w Chinach tylko szajs robią to się mylisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 54 minuty temu, Mihau_ napisał: Znajomemu kiedyś podrobiony kask (wtedy jeszcze nie wiedział, że podrobiony) pękł po tym jak zsunął się z kierownicy roweru stojącego przy ścianie. Uderzył w dywan Uvex, za którego zapłaciłem 550 zł 2 lata temu popękał przy upadku z biurka na panele. Licytujesz dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzwierzak Napisano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Mam Uvex Boss Race i jak 2 -3 lata temu wypierdzieliłem się na asfalcie i walac mocno glową o asfalt. Nic się nie stało ani mi ani kaskowi. Zero pęknięć. Wiem, że powinien być już zdyskwalifikowany, lecz na razie na nim jeżdzę. Jedynie co to rozciolem sobie brew przez to ze mam okulary korekcyjne. PS nawet okulary nie pękły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivohaha Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Prawie 6 lat temu kupiłem tani kask u chińczyków (około 60PLN). Miał pewne mankamenty, np. jakość wykończenia ale generalnie wyglądał dobrze i był wygodny. Po kilku latach zaliczyłem solidnego dzwona, Złamałem łokieć i przywaliłem głową o o asfalt. Kask się wgniótł, ale zadziałał. Głowa wyszła bez szwanku. Nie było to może uderzenie potencjalnie śmiertelne, ale dość solidne. Gdyby nie kask - rozcięcie, siniak i wstrząśnienie mózgu gwarantowane. Zdaję sobie sprawę, że te kaski jednak czymś odstają od makowych (cudów nie ma), ale podstawową ochronę na pewno zapewniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macia22 Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Teraz, ivohaha napisał: Kask się wgniótł, ale zadziałał. No własnie przy solidnym uderzeniu kask się nie powinien wgnieść tylko pęknąć. Czyli nie zadziałał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivohaha Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Gdyby nie zadziałał to doznał bym obrażeń głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Teraz, macia22 napisał: No własnie przy solidnym uderzeniu kask się nie powinien wgnieść tylko pęknąć. Kto Ci takich bzdur naopowiadał ? Powinien się odkształcić plastycznie. Absolutnie nie pęknąć. To jakby przekonywać, że przy zderzeniu pas bezpieczeństwa powinien się urwać bo inaczej znaczy, że nie działa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid22 Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 W dniu 10.03.2020 o 22:00, bogus92 napisał: Śruby Craftsman, występują w różnych rozmiarach i długościach. Jakość na bardzo dobrym poziomie. https://a.aliexpress.com/_B1oaGJ Ktoś testował te śruby czy to na pewno tytan?,nie wyginają się w rękach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Mam je u siebie. Tak jak już pisałem są naprawdę przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercov Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 W dniu 13.04.2020 o 11:35, wkg napisał: Kto Ci takich bzdur naopowiadał ? Powinien się odkształcić plastycznie. Absolutnie nie pęknąć. To jakby przekonywać, że przy zderzeniu pas bezpieczeństwa powinien się urwać bo inaczej znaczy, że nie działa. W zeszłym roku zaliczyłem dość mocną glebę po której m.in. złamałem rękę i dość mocno uderzyłem głową o ziemię. Kask (Rudy Project Rush) z zewnątrz wyglądał jak nowy, natomiast w środku (co dopiero zauważyłem po kilku dniach ;-) ) był cały popękany (żadnych odkształceń). Moim zdaniem kask zadziałał tak jak powinien - ale co ja tam wiem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Odkształcił się, bądź pewien : ) Po pewnym czasie wrócił do kształtu zbliżonego do pierwotnego ale to było odkształcenie plastyczne - nie sprężyste. Dlatego żyjesz : ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Panie władzo przysięgam to niewinny przypadek, że dojechała do mnie wczoraj paka z bandanami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 https://a.aliexpress.com/_dSXs1IQ Kolejne pedały, tym razem a'la RF Chester, 60zł, 3 tygodnie czekania i wiem że jeśli te rozwalę- kupię je ponownie. Platforma dosyć mała, mnie się to akurat podoba, piny wystają mocno ponad plastik dzięki czemu platforma ma efektywnie wklęsły kształt. Trzymanie znacznie lepsze od tych bardziej kwadratowych platform z Ali, co do trwałości nie mam wątpliwości że będzie ok, solidny kawał tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 A jak z "agresywnością" pinów? Bo to już drugi model nad którym się zastanawiałem, drugi który ma podobne śruby, butów cywilnych nie rozwalą? Myślałem nad nimi pod kątem roweru na codzienne dojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Te pedały dają radę. Użytkuję ich już 4 komplety. Dzieciakowi musiałem wymienić piny na 2mm krótsze (fabrycznie są śruby m3x10 z łbem orągłym pod torxa) bo przyorał piszczelą i było słabo. W jednym przyhaczyłem o kamień i wyrwał się pin z kawałkiem korpusu ;). Najważniejsze, że nie ma tam żadnych ślizgów które trzeba smarować co 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Teraz, Dokumosa napisał: Dzieciakowi musiałem wymienić piny na 2mm krótsze Gdzie kupowałeś piny, bo moje piszczele też wołają o krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Butów zwykłych nie zniszczą, na pewno nie podczas dojazdów do pracy etc. niszczenie podeszwy jest jedynie efektem dużych sił działających na pedały- kiedy na zjeździe stoisz i walczysz z wybojami, podczas pedałowania na siedząco siły są znacznie mniejsze. Buty cywilne w większości mają też dosyć twarde i grube podeszwy czyli ewentualne zarysowania są tylko kosmetyczne, a na podeszwę chyba nikt nie patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 @piciu256 Podeślij link do tych pedałów. Ten co wkleiłeś nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 https://www.aliexpress.com/item/4000216539778.html Też te same zamówiłem za namową forum. Na razie czekam a jeśli są tam m3x10 to wystarczy kupić śruby w jakimkolwiek sklepie ze śrubami np m3x8 i już masz mniej agresywne piny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 @MaxCava do tych pedałów 2mm krótsze to: https://m.pl.aliexpress.com/item/32965712827.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&spm=a2g0o.cart.0.0.323a3c00shS53Z&mp=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Czyli zwykłe śrubki @Dokumosa? Ja mam takie piny: I podobnych szukam, tylko krótszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Odnośnie zużycia butów to na freeriderach tego nie widać ale w zwykłych sportowych butach bym nie jeździł - zapomniałem kiedyś butów rowerowych na 3 dniowy wypad i moje adiki nabawił się dziur o średnicy kilku cm i głębokości około 1cm. Trampki zalatwisz takimi pinami w kilka minut. Krawędzie tych śrub są ostre jak nóż. Teraz, MaxCava napisał: Czyli zwykłe śrubki @Dokumosa? Ja mam takie piny: I podobnych szukam, tylko krótszych. To po co pytasz w temacie o wspomnianych pedałach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Bo nie wiem gdzie kupić "piny" a o pinach wspomniałeś chyba. Co do zniszczenia butów - to potwierdzam. Moje Lotto sportowe po sezonie zmasakrowane, tanie trampki z bazaru tydzień wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Kilka ostatnich postów odnosi się do konkretnych pedałów z Ali w których piny są zwykłymi śrubami. I są 3x wyższe i kilka x ostrzejsze od tych co masz u siebie. Szczerze to w ogóle to trzyma buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Trzyma piekielnie mocno , ale też zdrowo niszczy obuwie. Dlatego szukam czegoś co to zastąpi, nie zniszczy w miesiąc butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi