piciu256 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Mam, działa, cóż więcej można powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Mogę polecić jeszcze raz platformy Basecamp BC-688, mam je od jakichś 3,5 kkm. Wczoraj postanowiłem je "przeserwisować", ale po rozkręceniu i obejrzeniu złożyłem je bo nie było tam nic do roboty. Smar czysty, tylko przy uszczelce trochę przetarłem, reszta ok. Unikam błota, ale dużo jeżdżę po piachu, żużlu i innych lotnych syfach. Te pedały mają tylko jeden feler, piny są raczej dla ozdoby. https://www.aliexpress.com/item/BaseCamp-MTB-Pedal-Mountain-Bicycle-Road-Bike-Pedal-Slip-resistant-Ultra-light-Aluminum-Alloy-4-Ball/32690841537.html?spm=2114.search0104.3.1.dedf4f7dktq5TH&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10065_10068_319_317_10696_453_10084_454_10083_10618_10307_10135_10821_10301_537_536_10902_10133_10059_10884_10887_321_322_10103,searchweb201603_59,ppcSwitch_0&algo_expid=56e187a2-6e04-4831-86e6-61632a1c2f3c-0&algo_pvid=56e187a2-6e04-4831-86e6-61632a1c2f3c&transAbTest=ae803_5 W dniu 28.01.2019 o 18:43, Rulez napisał: na szczęście do tej pory dobrze wybierałem sprzedawców, i reklamacje udało się załatwić, jednak jest wielu którzy zostali "z ręką w nocniku" Piszesz o Ali? Bo tam interesu pilnuje portal i sprzedawcy nie mają za wiele do gadania, jeżeli chcą tam sprzedawać. Ci mądrzejsi zwracają kasę zanim się w to włączy administracja. Kilka razy kupowałem ryzykownie (cena była atrakcyjna) i jeżeli były problemy, to wokół wysyłkowe. Nigdy nie miałem problemów ze zwrotem kasy. Tanich przedmiotów nie trzeba zwracać. PS. Nie kupowałem powyżej 100 dolców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Mam gripy Race Face Half Nelson ale średnio mi podeszły, ciut za cienkie są i za bardzo gumowe (twarde). Zaryzykowałem zakup gripów Rockbros od naszych przyjaciół. Poza korkami, które nie są moim zdaniem zbyt rewelacyjne - same gripy są super. Mięsiste, amortyzujące, lekkie zarazem. No i na obejmę. 20pln. A już to jak mi pod torebunię Evoca podpasowały to normalnie cud. Zdecydowanie polecam, po pierwszych przejażdżkach uważam je za lepsze niż ESI Extra Chunky. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 @cervandes A jakie państwo jest naszym przyjacielem? A ESI Extra Chunky ślizgały Ci się na kierownicy? Ja swoje ESI Extra Chunky za 70 zł kupiłem. A tam gdzie kupiłeś mają inne kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 @kamar59 Przyjaciół bo się wszystkie kitajce zwracają do nas "my friend", stąd to określenie. https://pl.aliexpress.com/item/ROCKBROS-Bicycle-Grips-MTB-Silicone-Sponge-Handlebar-Grips-Anti-skid-Shock-absorbing-Soft-Bike-Grips-Ultraight/32806704502.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6faa5c0fFgqpo8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterCK Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 3 godziny temu, cervandes napisał: Zdecydowanie polecam, po pierwszych przejażdżkach uważam je za lepsze niż ESI Extra Chunky. Z tego co widzę na aukcji, to są dwa rodzaje, sponge czyli gąbka, i silicone. Po zdjęciach widzę, że Ty posiadasz sponge. Czy to jest zwykła gąbka, czy taka silikonowa właśnie jak ESI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Nie jest to taki silikon jak w esi ale struktura jest dość gęsta. Coś pomiędzy silikonem a gąbką, tak bym to określił. Mocno mięsiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Ciekawe jakim cudem 20 pln skoro gripy wraz z przesylka (2$) kosztuja prawie 8$. Te obejmy sa na jakas srube? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Trzeba szukać. Ja zapłaciłem 37 zł za rękawiczki, które normalnie są po 12-15 dolarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) @michalr75 Właśnie kupiłem te gripy. Zapłaciłem równo 21zł licząc darmową wysyłkę z Chin. Edytowane 5 Lutego 2019 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 @rambolbambola z ktorej dokladnie aukcji i jaki typ, silikonowy czy pianka? jak wybieralem piankowe to nie bylo innej formy wysylki niz ta za 2$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) Red Black Spong (4te od lewej) z linku wyżej. Darmowa dostawa z "China Post Registered Air Mail" Edytowane 5 Lutego 2019 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Hm, ja też pacze i nie ma, darmowa dostawa jest do USA. Do Polski należy wybulić 8 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Ja widzę że dostawa za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Nie wiem, ja widzę że za przesyłkę do Polski 2$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 W dniu 3.02.2019 o 11:01, Pietern napisał: Piszesz o Ali? Bo tam interesu pilnuje portal i sprzedawcy nie mają za wiele do gadania, jeżeli chcą tam sprzedawać. Ci mądrzejsi zwracają kasę zanim się w to włączy administracja. Kilka razy kupowałem ryzykownie (cena była atrakcyjna) i jeżeli były problemy, to wokół wysyłkowe. Nigdy nie miałem problemów ze zwrotem kasy. Tanich przedmiotów nie trzeba zwracać. PS. Nie kupowałem powyżej 100 dolców. Taa, no ja poczytałem parę negatywnych recenzji różnych sklepów, i nie było tak różowo ze zwrotem kasy ... A poza tym, to bardzo wydłużyły się terminy dostawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Z tymi terminami ruletka jest jeszcze większa niż była. Graty zamówione w listopadzie szły mi po 6-7 tygodni, a jak teraz zamówiłem MiBanda, to doszedł w 8 dni, przy czym też niby szedł z Chin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Zarówno Aliexpress, jak i Gearbest sporo towaru wysyłają z magazynu ze Słubic. Zwykle są to oferty odrobinę droższe niż te najtańsze, ale i tak jest sporo taniej niż na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Daj jakiś przykład, pliss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Magazyn Gearbest w Słubicach oznaczony jest jako G-4-W: https://gearbestpolska.com/polski-magazyn-gearbest/ Na Aliexpress wybierz kraj wysyłki "Poland" kilka razy mi się pojawił w ofertach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 18 godzin temu, michalr75 napisał: Ciekawe jakim cudem 20 pln skoro gripy wraz z przesylka (2$) kosztuja prawie 8$. Te obejmy sa na jakas srube? Rozumiem, że życzysz sobie abym wszystkie ceny za jakie zakupiłem towary aktualizował o ceny obecne oraz wahania USD do PLN? Zapłaciłem niecałe 20,5pln a czy teraz kosztują 70 czy 27 to mnie generalnie źrebi. Rozmawiamy o produktach a nie o aktualnych cenach i najlepszych ofertach na dany item. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Jak masz GivingAsistant na takim statusie jak ja (minimum -7% na każdym zakupie) i premię od obrotu na Aliexpress (-2%) to każda z cen jest -9%. Jakby ktoś chciał reflinka do GivingAssistant z wysokiego konta to proszę na PRV. Chętnie się podzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 24 minuty temu, cervandes napisał: Rozumiem, że życzysz sobie abym wszystkie ceny za jakie zakupiłem towary aktualizował o ceny obecne oraz wahania USD do PLN? Zapłaciłem niecałe 20,5pln a czy teraz kosztują 70 czy 27 to mnie generalnie źrebi. Rozmawiamy o produktach a nie o aktualnych cenach i najlepszych ofertach na dany item. Bez jaj, az takiej wiedzy nie wymagam, zaznaczylem tylko ze przy ofercie ktora podales wysylka do PL kosztuje dodatkowo 2$. Jak Ty kupowales to musiala byc jakas promocja czy cos. Kupilem wczoraj u innego sprzedawcy za 26 z wysylka za free, wiec jest git. Mam nadzieje ze sie sprawdza, jak nie to bekniesz za slaba rekomendacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniol12 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Wysyłka była płatna z powodu chińskiego nowego roku. Bardzo dużo sklepów nie oferowało darmowej wysyłki przez ostatnie kilkanaście dni. Też te gripy kupiłem. Czekałem 6 tygodni, dziś doszły. Zapłaciłem niecałe 20 zł i darmowa wysyłka. Wziąłem ten model piankowy, na sucho wyglądają fajnie ante jesze nie miałem okazji się przejechać. Mocowane na imbus, no i udało mi się jedna śrubke zmaltretować, że będę miał kiedyś problem by je odkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
de_Villars Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 W dniu 25.01.2019 o 08:16, skom25 napisał: Przeraża mnie zamawianie wszystkiego na Ali. Niedługo to może przejść do historii. Trump zwija globalizację i się za chwilę okaże, że źródełko wyschło (że już nie wspomnę o tym, że najpewniej po drodze będzie wojna i to szybciej niż może nam sie wydawać) Jeszcze zatęsknimy do tanich towarów z Chin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi