DavEeX Napisano 27 Sierpnia 2017 Napisano 27 Sierpnia 2017 Często mi się przebija opona, jakie polecacie opony MTB mam rozmiar koła 29 2.1 ale myślałem nad kupnem szerszego np 2.3 lub 2.4, najlepiej by miała w sobie wkładkę antyprzebiciową, myślałem nad firmą Maxxis lub Schwalbe, nie umiem samemu sie zdecydowac bo mało sie znam. Ktoś poleciłby jakąś ??
TheJW Napisano 27 Sierpnia 2017 Napisano 27 Sierpnia 2017 myślałem nad kupnem szerszego np 2.3 lub 2.4 A wejdzie Ci? Zostanie miejsce na syf?
Sansei6 Napisano 27 Sierpnia 2017 Napisano 27 Sierpnia 2017 Shwalbe Marathon Plus MTB Mam już hmm ponad 3 lata, mozę 4, musiał bym sprawdzić i zero przebić, a nie raz szkło tylko chrzęściło pod oponami i ostre kamienie odskakiwały Dostawały w kość.
piciu256 Napisano 27 Sierpnia 2017 Napisano 27 Sierpnia 2017 Jaki rower, jakie trasy? Lepiej przejść na bezdętkę, nie słyszałem o oponie mtb z wkładką antyprzebiciową.
DavEeX Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Napisano 27 Sierpnia 2017 Rower Haibike Hardnine Seet 3.0, widzialem ze jest miejsce na szersza opone, rower uzywany w połowie w lesie i w połowie na drogach, czasami jeżdżę po górkach kopalnianych to są troche większe kamyki Chyba kupię Shwalbe Marathon Plus jedną na tył na przetestowanie bo z tyłu miałem najpierw snejka potem wbilo sie szkło i kamyk
dran2 Napisano 27 Sierpnia 2017 Napisano 27 Sierpnia 2017 Chyba kupię Shwalbe Marathon Plus Ale to nie jest opona MTB. Dzisiaj w MTB (i nie tylko, Giant fabrycznie nawet w crossach tak robi) kwestię przebić załatwia się po prostu pozwalając się oponie przebić, i łatając dziurę gumopłynem pływającym w oponie zamiast dętki.
DavEeX Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Napisano 27 Sierpnia 2017 ale nie mam koła w systemie bezdętkowym ani opony i potem bedzie problem bo powietrze bedzie uciekalo wiekszy jest wydatek jak kupie taśme specjalna + mleczko niz opone, jedna osoba pisze tak druga tak i sam juz nie wiem
Sansei6 Napisano 28 Sierpnia 2017 Napisano 28 Sierpnia 2017 Ale to nie jest opona MTB. Jak to nie? Shwalbe Marathon Plus MTB?! https://www.schwalbe.com/en/offroad-reader/marathon-plus-mtb.html
dran2 Napisano 28 Sierpnia 2017 Napisano 28 Sierpnia 2017 To zupełnie inna opona niż plus bez MTB. Ale fakt nie wiedziałem że taką robią.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.