Skocz do zawartości

[Jakie kupić opony] MTB

DavEeX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Często  mi się przebija opona, jakie polecacie opony MTB mam rozmiar koła 29 2.1 ale myślałem nad kupnem szerszego np 2.3 lub 2.4, najlepiej by miała w sobie wkładkę antyprzebiciową, myślałem nad firmą Maxxis lub Schwalbe, nie umiem samemu sie zdecydowac bo mało sie znam. Ktoś poleciłby jakąś ??

Napisano

Shwalbe Marathon Plus MTB ;) 

Mam już hmm ponad 3 lata, mozę 4, musiał bym sprawdzić i zero przebić, a nie raz szkło tylko chrzęściło pod oponami i ostre kamienie odskakiwały ;) 

Dostawały w kość.

Napisano

Rower Haibike Hardnine Seet 3.0, widzialem ze jest miejsce na szersza opone, rower uzywany w połowie w lesie i w połowie na drogach, czasami jeżdżę po górkach kopalnianych to są troche większe kamyki 

Chyba kupię Shwalbe Marathon Plus jedną na tył na przetestowanie bo z tyłu miałem najpierw snejka potem wbilo sie szkło i kamyk

Napisano

Chyba kupię Shwalbe Marathon Plus
Ale to nie jest opona MTB. Dzisiaj w MTB (i nie tylko, Giant fabrycznie nawet w crossach tak robi) kwestię przebić załatwia się po prostu pozwalając się oponie przebić, i łatając dziurę gumopłynem pływającym w oponie zamiast dętki.
Napisano

ale nie mam koła w systemie bezdętkowym ani opony i potem bedzie problem bo powietrze bedzie uciekalo wiekszy jest wydatek jak kupie taśme specjalna + mleczko niz opone, jedna osoba pisze tak druga tak i sam juz nie wiem 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...