gazon Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Cześć, mam rower crossowy i przy kilkudziesięciokilometrowych trasach zaczynam kombinować nad zmianami ułożenia rąk na kierownicy. Jeśli trasa na to pozwala to lubię trzymać ręce blisko środka kierownicy dlatego nie jestem szczególnie zainteresowana montażem rogów. Nie szukam długiej lemondki z tymi podpórkami bo przy męskiej ramie już bez tego jeżdżę mocno pochylona/wyciągnięta. Ideałem dla mnie byłoby coś na kształt lemondki ale o połowę krótszej i bez tych podpórek (służąca wyłącznie do tego żeby móc inaczej ułożyć dłonie) albo możliwość montażu rogów ale przy samym mostku (da się to zrobić?). Nie wiem czy takie rozwiązania mają jakąś nazwę, więc poszukiwania rozpoczęłam od wyszukiwania "krótkiej lemondki" i znalazłam jeden model wyglądający w ten sposób: https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kierownice-rowerowe/lemondki-podporki-do-rak-na-kierownice/p,lemondka-tri-minibar-czarna-boplight,551718.html W praktyce jest to dokładnie to czego szukam, ale zastanawiam się czy są jeszcze inne modele lub podobne rozwiązania? Ktoś może coś powiedzieć na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Podejrzewam że będzie wybitnie niewygodna - będziesz miała ręce pod nienaturalnym kątem a to potrafi dać w kość, nie wspominając o bardziej pochylonej pozycji. Jaki to rower dokładnie i rozmiar? Ile masz wzrostu? Ręce kładziesz na środku bo tak chcesz czy dlatego że zaczynają boleć? Jeśli to drugie to polecam wymienić mostek na krótszy, zmienić gripy albo zmienić kierownicę jeśli jest gięta do tyłu. Albo dać węższą, bo jeśli twoje ręce czują się lepiej na środku kierownicy, możliwe że masz za szeroką kierownicę w stosunku do barków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caro86wlkp Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 http://surlybikes.com//uploads/blog/IMG_4183_opt.jpg może coś takiego szukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.