woocash Napisano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Witajcie. Chciałbym prosić o porade przy wyborze plecaka z preotektorem. Nigdy takiego nie używałem więć nie wiem na co zwrócić uwage i czego unikać - żeby protektor chronił a nie zdobił. Będę wdzięczy za wskazówki lub ewentualne konkretne modele. Inne wyamagania: 1. Wielkość - może być mały ale tańszy a jesli duży (ok 30l) to mógłby być droższy. 2. Bukłak fajnie gdyby się tam zmieścił 2l 3. Budzetu jeszcze nie ustaliłem więc wszystkie półki wchodzą w grę ale wolałbym nie przepłacac za evoca (chyba, że to jedyny wybór) 4. Uchwyt na kask by się przydał Sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Kluczowy jest budżet Jest np taki plecak (moim zdaniem świetny) Ergon BA3 ... do którego da się dokupić ochraniacz pleców BP100. Zmieści bukłak 2 l. Ma możliwość zaczepienia kasku czy ochraniaczy. Problem w tym że chodzi w podobnej kasie co Evoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocash Napisano 26 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Ten ergon zwrócił moją uwagę również. Znalazłem go w dobrej cenie: https://www.bike-discount.de/en/buy/ergon-ba3-evo-backpack-403663 niestety w rozmiarze S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Co do Evoca - doświadczeń nie mam z nim żadnych, ale mierzyłem jeden model (właśnie z ochraniaczem) szukając plecaka rowerowego i był mega wygodny. Także podejrzewam że choć drogi może być wart swojej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Evoc - spoko,mam od paru lat FR Trail Unlimited 20l, ilość kieszeni jest .....nieskończona,często znajduję coś włożone pół roku wcześniej. Do dopasowania i komfortu noszenia nie mam żadnych zastrzeżeń. Trwałość też przyzwoita. Jest jedna muka ..... miej świadomość,że pusty waży około 1300g , to naprawdę sporo. Jest tu gdzieś na forum taki na sell za 500,00 (swojego kupiłem za 99 Euro), czyli cena akceptowalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droplet Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Jeszcze jest Deuter z serii Attack. Półka cenową podobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocash Napisano 17 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Bioerąc pod uwage pojemnośc i cene to najtańczy litr pojemności daje chyba Deuter attack 28 - można go mieć na ok 600zł. Ja wybrałem ION Rampart (niestety ochraniacz trzeba dokupić) i już naweto go miałem ale sprzedawca wysłałać nie ten rozmiar :/ więc już go nie mam. Widziałęm też vaude moab pro 22- wersje M mogłem mieć za ok 400zł ale niestety potrzebuję L. Interesujący jest Camelbak Kudu 8 - dośc lekki jak na plecak z ochraniaczem ale też drogi i mała pojemność. Przy okazji zauważłem, większośc producentów plecaków z ochraniaczami swoje produkty oferuje w 2ch rozmiarach (różna długośc "pleców") s-m/l-xl (vaude, ion) a inni tylko w jedym (deuter, camelback, evoc). Czy taki plecak "uniwersalny" jest w stanie tak samo chronić jak bardziej dopasowany rozmiar innego producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.